Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.12.2007, 20:38.26

Sat. reciver hdtv

Chci si pořídit nový sat a přemýšlím, zda už rovnou jít do hd mašiny, jelikož hd plazmu už mám. Proto se chci zeptat - umí některý stroj stávající mpeg 2 i mpeg 4 zároveň? A když tak, má některý z nich i upscale na 1080p, stejně jako třeba dvd přehrávače? Děkuju vám za tipy - nechci koupit nějakou hloupost. Samozřejmě volné sloty atd, bez toho to nemá smysl. Dík.
uživatel
Diaboltp
04.12.2007, 21:07.09

RE: Sat. reciver hdtv

1. mpeg2 mpeg4 mají všechny hdtv přijímače.
2. Upscale většinou provede lépe televize, i když to přijímače umí taky.
3. Pak je ještě mnoho dalších parametrů pro výběr. Jaké karty chceš používat, emulace, síť...
uživatel
Antonín
04.12.2007, 21:25.58

Toníku jaký je rozdíl emu nebo sít...
uživatel
jarča
04.12.2007, 21:29.02

Emu je emulace a síť je počítačová síť. Ty dvě věci spolu nemají nic společného.
Co bys chtěl budulínku ještě vědět?
uživatel
Antonín
04.12.2007, 21:39.23

Pokud jsi experimentator a hracicka tak doporucuju Kathrein UFS910 (emu i net a hlvne linux) pokud chces jen koukat a emulovat tak nejsou spatny novy Fergusony. Oboji se da sehnat pod 10k.
uživatel
linuxik
04.12.2007, 22:41.00

ja premyslim nad vantage HD7100S ma i dve ctecky, esata konektor, ale i ethernet, cena je tedy nekde jinde 13490 ale vybaveny se zda byt nadstandartne
uživatel
balvan
04.12.2007, 22:57.29

A co takhle nejaky kousek, ktery ma i HDD? (Topfield, Technisat, Clarketech, Lyngbox, ...) Pravda, ze cenovka je vyssi... Upscale na 1080p neni (zatim) moc bezny, 1080i ano u vsech HD i nekterych SD prijimacu.
uživatel
008
05.12.2007, 09:02.18

Upscale je upscale, HDTV přijímače myslím všechny nabízí HDMI s 1080p (?). Ale vůbec nic to neřeší, zásadní smysl by to mělo pouze tehdy, pokud bys nějakou náhodou měl zobrazovač, který jiné rozlišení, než 1080p, prostě neumí. (A takový snad ani nikdy nebude). Případně nějaký šmejdovský zobrazovač se špatným upscale software. Jinak je úplně jedno, který soft udělá přepočet ze zdrojových dat do fyzických zobrazovacích bodů.
Vysíláni HDTV ze satelitu je a bude 1080i. Možná na věky, ale určitě na dlouho.
Upscale pravděpodobně vždycky bude lepší v monitoru (který v tom softu zohlední fyzické parametry zobrazování, což přijímač nemůže). Zatím to tak platí u všech televizí a přijímačů, co jsem viděl, že upscale je lepší v televizi. Zdá se mi, že v tom vidím logiku.
Kathrein 910 je jediný příjímač v běžném prodeji, který umí HDTV+emu+síťový protokol+HDMI. Ale pokud nezbyteně nepotřebuješ všechny uvedené funkce, byl bych velice opatrný s nákupem. Není to moc users friendly, určitě to není plug and play, doteď není soft pro diseqc 1.2 nebo připojení disku do USB. Já ho považuji za super, mám ho, přesně mi vyhovuje, ale že bych podel místního vzoru radil každému, aby si ho koupil, to ne. Kdo chce sdílet HDTV jinou možnost prakticky nemá (teda kromě PC se SS HD), ale kdo nechce, k čemu by mu to bylo¨?
Další otázka, kterou byste si s HDTV měli položit je, nač budete koukat? Kanály zadarmo jsou nesmysly, možná kromě jediného Anixe, kde občas snad něco ke koukání je. Premiere HD se poslední dobou dala přijímat na emu, ale to je celkem jisté, že dříve nebo později bude s takovým příjemem ámen. A jinak bez karet nula nula nic. (Na CSlinkové karty NOVA HD, ale to je jen pokusné vysílání s chybami kódování - škubne to sebou občas).
uživatel
Antonín
05.12.2007, 10:16.43

RE_

Pockal bych co se vykoti z AB IP BOXU 9000 v lednu.Dle moznosti to vypada slibne a realne (cekame na DREAMBOX 8000):)
uživatel
hdpe
05.12.2007, 10:51.55

Už se IP9000 ovšem dobou toho kocení začíná podobat DM8000. Měla být na jaře, pak v létě, pak na výstavě, pak v září, pak v říjnu, pak v listopadu, pak na vánoce, teď v lednu.
uživatel
Antonín
05.12.2007, 14:51.55

S tim skubanim Novy HD to je zvlastni - bude to nejspis modulem, co mas v prijimaci. Jinac emu umi spoustu modulu a tak ho nemusi umet prijimac :-)
uživatel
008
05.12.2007, 16:05.16

No já nemám žádný modul. Já mám Kathrein 910, jak už jsem byl napsal. Takže modulem škubání nebude. Škubání ovšem zřejmě pozoruje více lidí na úplně různých přijímačích, tak to možná nebude vůbec až tak přijímačem. Ale já mám jednom jeden HDTV, takže to nemám, s čím srovnávat.
P.S. rovnice je 910=HDMI+HDTV+emu+síť. Takový modul na světě není, neníliž pravda? Emulaci z dlouhodobého hlediska nepovažuji za základní koukací funkci, je to jenom funkce třešničková. Zejména v HDTV bez karet nebude nejspíše moc co koukat. To na koukám si platím.
uživatel
Antonín
05.12.2007, 16:06.38

008: Na jakém přijímači (a příp. bližší konfiguraci) pozoruješ Nova HD bez záškubů a malinkých chybiček obecně?
uživatel
Antonín