| 13.12.2007, 11:55.33 | |
příjem brit. programů z Astra2dJelikož jsem úplný satelitní nováček, prosím vás o radu. Chtěl bych sledovat britské TV stanice (bbc, itv, ch4, five...). Našel jsem si, že jsou zřejmně dostupné jen na Astra2d. Máte někdo zkušenosti s příjmem? Co k tomu potřebuji (jakou parabolu, přijímač atd.). V přehledu je uvedeno, že tyto programy vysílají digitálně - zřejmně tedy digi příjímač. Předem díky za vaše rady |
![]() Bóďa |
| 13.12.2007, 12:17.28 | |
RE: příjem brit. programů z Astra2dco tam chceš sledovat ? není tam nic neobvyklého, nic tak super :-( |
![]() kacenkin |
| 13.12.2007, 12:21.00 | |
RE: příjem brit. programů z Astra2dUrčitě se tam najdou stanice, které stojí za zmínku, zvláště pak, když si dotyčný potřebuje procvičit aj :sly: |
![]() Casio |
| 13.12.2007, 12:24.28 | |
RE: příjem brit. programů z Astra2dPotřebuješ velmi velkou parabolu. 200cm a výše, podle lokality v ČR. Zvaž jestli to stojí za to. Anglické programy jdou chytat i jinak a levněji. |
![]() J_N |
| 13.12.2007, 12:24.34 | |
RE: příjem brit. programů z Astra2dstačí mi základní britská pětka tj. bbc1 , bbc2, itv, ch4, five, žiju už pár let v Severním Irsku a zvykl jsem si na místní TV, za měsíc se vracím domů a nechci o tyhle programy přijít, je tam spousta zábavy a dobrý serialy |
![]() Bóďa |
| 13.12.2007, 12:27.44 | |
RE: příjem brit. programů z Astra2dJ_N můžeš mi říci jak jinak a levněji? |
![]() Bóďa |
| 13.12.2007, 12:34.27 | |
RE: příjem brit. programů z Astra2dtady vlevo nahoře je rubrika Přehledy, tam najdeš všechny satelity a na nich všechny programy a taky minimální průměr paraboly. A ten je u těch britských programů z Astry 2d opravdu kolem těch dvou metrů ! |
![]() Tondach |
| 13.12.2007, 12:39.31 | |
naozaj velka parabolafinta je v tom ze signal sa vysiela iba na uzemie UK a tym padom setria na (de)kodovani kanalovmozne to je chytat ale fakt velka parabola, skus google a najdes aj europanov co to chytaju aj s nejakymi skusenostami aj cechov |
![]() batman |
| 13.12.2007, 12:45.06 | |
200 cm parabolato je strašný monstrum, to bych vypadal jak ten chystanej americkej radar |
![]() Bóďa |
| 13.12.2007, 12:46.54 | |
bbc primeeste to doplnim: BBC Prime je mozne chytat aj mimo UK (UPC, TPS)http://cz.kingofsat.net/find.php?question=BBCandstandard=All tu je vlastne zoznam kde vsade BBC je BBC World je zdarma ale to ta asi nezaujima |
![]() batman |
| 13.12.2007, 13:01.16 | |
RE: příjem brit. programů z Astra2d@kacenkin: nevis, o cem mluvis. Ted k veci: zalezi na lokalite v Cechach - vice na zapad staci 160cm, vice na vychod 240 cm je malo... Pro opravdu stabilni prijem by to chtelo oddelit obe polarizace, dat na kazdou kvalitni konvertor a pouzit dvou tunerovy prijimac - kazda z polarizaci na jeden tuner. Nekde chodi dobre horizontal, nekde zase vertikal. Dobra adresa je http://www.astra2d.com/reports.htm |
![]() Dusan |
| 13.12.2007, 13:10.40 | |
RE: příjem brit. programů z Astra2ddusan: dík za odkaz, Praha tam bohužel není uvedená, v Brně je prý signal špatný a v Ostravě snad dokonce žádný |
![]() Bóďa |
| 13.12.2007, 13:12.01 | |
RE: příjem brit. programů z Astra2du programů je uveden kód Videoguard, co to pro mě znamená? co potřebuju ke sledování? díky |
![]() Bóďa |
| 13.12.2007, 13:19.26 | |
RE: příjem brit. programů z Astra2d@Bóďa: Špatná formulace, místo anglické programy jsem měl říct "programy s anglickým doprovodem". A to se pak otevírá spousta možností jako např. HBO v ČR, TPS, Premiere, ... |
![]() J_N |
| 13.12.2007, 13:23.03 | |
RE: příjem brit. programů z Astra2dminimalne 200 tanier + kvalitne prevedenie (t.j. dobry konvertor a nizkoutlmovy kabel + precizne nastavenie). Teda ziadna sranda. Plus samozrejme prijimac s citlivym tunerom (na takyto prijem byval dobry Echostar). Nemas este samozrejme zaruceny stabilny prijem, o tom by sa dalo uvazovat snad pri 3m parabole. Ked k tomu vsetkemu priratas naklady na dekodovanie programov (pokial viem nic z nie je v EMU), tak mi to prijde ako pekne drahy spas. Pokial ide len o anglictinu, podla mna uspokoji dostupna ponuka na pozicii 28.2 |
![]() JanoHels |
| 13.12.2007, 13:23.47 | |
RE: příjem brit. programů z Astra2dNa Astra 2D jsou nektere programy volne (BBC a ITV) nebo Freetoview - Channel4 a Five, na ne je nutne mit kartu Sky. Myslim, ze se neplati nic, ale je nutne kartu registrovat. V Praze to jinak na 210 cm bezi v pohode... |
![]() Dusan |
| 13.12.2007, 16:36.56 | |
RE: příjem brit. programů z Astra2ddíky za rady, koukám, že jsem si vybral snad nejhůře dostupnou družici, můžete mi tedy říci na kolik by mě taková kvalitní sestava přišla? a co s tím videoguardem? jak ho odkodovat? díky |
![]() Bóďa |
| 13.12.2007, 16:54.17 | |
zhrnutievidno ze necitas pozornejasne som napisal ze druzica 2D nie je kodovana pretoze na nu potrebujes v Prahe 210cm parabolu, ale ked ju mas vsetko z nej ide ostatne druzice na pozicii 28.2 maju vacsinu obsahu kodovany vo Videoguard a na to potrebujes este kym si v Irsku kupit a aktivovat original Sky prijimac a platit mesacne poplatky z irskeho uctu ine sposoby su este komplikovanejsie a ako hovorim hladaj rozne navody cez google, myslim ze bola velmi rozsiahla diskusia ako sa to da spojazdnit ale VELMI komplikovane - teda dekodovanie tych Videoguard kanalov nevybral si si najhorsie dostupnu druzicu v UK je dostupna VYBORNE takze si ju velmi zle oznacil - je naschval nedostupna mimo UK aby nemuseli kanaly kodovat! a tak su tam vsetky ktore maju prava na vysielanie len na uzemie UK vymyslene to je sikovne a druzica je vyborna, jedine si si vybral druzicu na ktorej pozeranie mas sediet v UK nie v Prahe takisto "zle" dostupne su vsetky letiace nad amerikou a teda mimo nas horizont :) |
![]() batman |
| 13.12.2007, 17:12.54 | |
RE: příjem brit. programů z Astra2dbatman: četl jsem pozorně, na ten Videoguard jsem se ptal v souvislosti s ostatníma družicema na 28.2, které mají u nás lepší signál |
![]() Bóďa |
| 13.12.2007, 17:19.27 | |
Pročnezkusíš 28.5 tam je nezpočet angl.programů.Stačí ti 80 parabola. |
![]() spyko |
| 13.12.2007, 19:21.49 | |
@Bodaok ak som ta zle odhadol tak sorryzdalo sa mi ze nachapes, tak sa este raz ospravedlnujem ale opat opakujem ze ostatne druzice na tejto pozicii (a to hovorim druhy krat) koduju programy pre Sky paket - anglicky, na ktory potrebujes original dekoder aj s aktivnou kartou a mesacne platit poplatky a byt obyvatelom UK |
![]() batman |
| 14.12.2007, 02:41.50 | |
JanoHelsasi nevíš o čem píšeš,nízkoútlumový kabel,citlivý přijímač,???,nerozdávej tyto nerozumy,pokud nevíš ,alespoň nešiř,uděláš míň škody |
![]() pierrepetr |
| 14.12.2007, 08:31.34 | |
pierrepetrJa za to nemozem, ze ty tieto pojmy nepoznas. Vdaka tymto dveciam chytam tu v Helsinkach poziciu 23,5 stupna na stredovu parabolu 1,4m stabilne bez problemov. Ak nevies, o com hovorim, pozri si mapu pokrytia u Astra 3D. Napriklad vymena bieleho kabla (25m) za nizkoutlmovy mi urobila z 20 percent urovne 55 perc. uroven signalu, vymena LNB za invacom pridala dalsich 20. Prijimac dalsich 10-15 percent plus ... Takze uc sa dieta mudrym byt ... |
![]() JanoHels |
| 14.12.2007, 14:18.56 | |
RE: příjem brit. programů z Astra2d35+20+10 to máme 65 o procent vyšší úroveň signálu a celková je přes 100 proc. ne? To se jen tak nevidí a tomu snad nevěříš ani ty nebo jo? Echostar znám taky ale z dob analogu mělo to tzv. LT? filtr který ty dropouts u analogu vyčistil.Takže to shrnu: přijímač digitální moc neudělá - jsou si dost podobné citlivostí, někdo tady kdysi plácal že SS2 má nižší citlivost než satelitní přijímače (možná asi tím že má stupnici příjmu od 26-28proc.) , moje zkušenost: pokud jde obraz na sat. přijímači tak jde i na SS2 a naopak. Invacom mám taky a předtím jsem měl ALPS -praktické zkušenosti jsou že na 7°W programy co byli na hranici příjmu nebo nešli jdou OK ale čekal jsem od něho víc, rozhodně to není 20proc. Koaxiální kabel co se týče útlumu na 25m no nevím. Nejvíc procent přidá parabola už pouhých 2-5cm na obvodu je víc než nějaké desetiny u LNB. |
![]() Standa2 |