Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
14.12.2007, 21:56.42

pro mirasat

ja mam hlavni lnb sirius a v pravo lnb na amos ale ten mi nejde naladit na sirius mam port 1 na amos port 2 obe lnb on relatko diseq c lnb jsou obe universal inverto 0,2 db a stale mi to nejde
uživatel
brumla
14.12.2007, 22:13.50

@brumla

Já bych dal Amos do ohniska (na střed - port A = port 1).
Sirius bych našilhal (vpravo při pohledu Z POZA paraboly = vlevo při pohledu z družice /mezi LNB bude mezera přibližně 3 až 4 cm - port B = port 2)
R^
uživatel
mirasat
14.12.2007, 22:16.15

RE: pro mirasat

diky zkusim az zitra uz jsem zmrzlej jak rampouch
uživatel
brumla
14.12.2007, 22:38.42

RE: pro mirasat

Ono je to vlastně jedno, co dáš na střed.
(Sirius 4 už je nachystanej.)
Šířka paraboly by měla být alespoň 80cm (většina výrobců tenhle rozměr klamně prodává jako 85cm a šíře přitom bývá 78cm)
Například Fuba 85x85 má 83x83cm aktivní rozměr - to je
vyjímka.
Krom toho - parabola elipsa (na výšku) se hodí tak akorát pro motor, všude jinde je lepší použít kruhovou, nebo elipsa našířku pro šilhání.
Ty Silvertechy od Inverta si dobře poradily i se zarušeným tp. cslinku 11,992GHz (dnes už byl Badr přetlučen Astrou 1E :ogre: )

Hlavně jsem Ti chtěl napsat, že:
A=1
B=2
C=3
D=4
Vzdálenost středů LNB by se mohla u 80ky paraboly pohybovat v případě Amosu a Siriusu zhruba kolem 10 cm.
Nezapomeň na kompenzaci polarizační roviny - Skew (NATOČENÍ LNB V DRŽÁKU) a samotnou vzdálenost LNB od paraboly (kterou ovšem v případě krátkého krku Silvertechu moc nezměníš).
uživatel
mirasat