| 25.12.2007, 08:39.32 | |
Plasma vs. LCDchcem sa opytat co je vhodnejsie (lebsie)LCD od LG alebo Plasma od Panasonic.za vsetky rady dakujem neviem si vybrat |
![]() ttl1 |
| 25.12.2007, 08:46.06 | |
RE: Plasma vs. LCDProboha, chlape, na Vánoce vkládat takovéto příspěvky. Vánoce jsou svátky klidu a ted se tady zastánci LCD pobijou se zastáncemi plazem. Ale ted vážně, jsou v tom peníze, peníze a ještě jednou peníze. Pokud máš na Sony Braviu X-kový model, jdi do ní, pokud ne, kup plazmu od Panasonicu. Mám ji doma a jsem spokojenej. /Přeci nemůžu napsat, že ne./Hezké svátky... |
![]() tukan |
| 25.12.2007, 08:54.45 | |
RE: Plasma vs. LCDrozhodně plasmu je lepší mám doma 42" Panasonic kamarád LCD a rozdíl je to velkej |
![]() jona |
| 25.12.2007, 09:08.10 | |
RE: Plasma vs. LCDlcd finlux fullHD R^ |
![]() vodnar |
| 25.12.2007, 09:21.23 | |
RE: Plasma vs. LCDjestli to chceš jenom na TV tak plazmu jestli i jako monitor na PC tak LCD |
![]() 1801 |
| 25.12.2007, 09:28.08 | |
LCD ver PlasmaNa LCD i Plasmě jsou vidět čtverečky pokud nejsou vysílany v HD kvakitě , takže si asi v tomto případě moc nevybereš. Je třeba jít do trochu dražšího řešení včetně sat. přijímače. |
![]() 123 |
| 25.12.2007, 09:34.27 | |
RE: Plasma vs. LCDPlazma nebo LCD je jedno..Když to nebudeš mít čím krmit tak jak to má krmený být bude to vždy jen kompromis a ustupek..tohle nejsou zobrazovače na to co se v 90 procentech vysílá.. ale kup si co chceš je to jen muj názor hlavně že je to hezký a zabere to málo místa :))) :))) :))) obraz u televize není duležity :))) :))) ;P |
![]() pat |
| 25.12.2007, 09:38.11 | |
dodatek pro AntoninaNechápal jsem, proč razíš tu teorii o minimálním rozměru zobrazovače aspon 50 inch. Už to chápu, skočil jsem ze 72 crt na 42 plazmu a myslel jsem, že to bude stačit. No a už se mi to zdá malé. Ta 50-ka by byla opravdu ideální, holt někdy příště... |
![]() tukan |
| 25.12.2007, 09:50.12 | |
RE: Plasma vs. LCDTo co píše tukan -Sony Bravia LCD nebo Panasonic plasma je správný názor a jeho respektování se určitě vyplatí. |
![]() Rudolf |
| 25.12.2007, 10:14.32 | |
@tukankup si bryle a mas to levnejsi ...donekonecna zvetsovat obrazovku nelze !!! |
![]() Kona |
| 25.12.2007, 10:17.41 | |
to konaNe, špatně jsi to pochopil, já nepláču, ani si nestěžuji, jenom už chápu Antonínův názor... |
![]() tukan |
| 25.12.2007, 10:26.54 | |
RE: Plasma vs. LCDlcd nedokaze zobrazovat tak kvalitne jako plasma ani omylem a ten kdo tvrdi ze jo by mel pravdepodobne navstivit ocniho. nic vic v tom neni :) uz vidim ty kvanta majitelu lcdecek jak budou tvrdit ze sem blazen idiot nebo neco tak, ale rad bych teda videl lcd tv ktera umi zobrazit alespon takovej gamut jako plasma , neli vetsi . ano sou kvalitni lcdcka s-pva a lepsi ktery umej vetsi gamut ale ty se jako tv nepouzivaj pac by ta TV byla tak 2-3x drazsi nez plasma :) a to nemlivum a technologiich ktery se teprv na trh zavadej, ale az budou zavedeny tak plasma bude zase o nekolik kroku dal |
![]() bublajs |
| 25.12.2007, 10:36.27 | |
RE: Plasma vs. LCDTukane, to není a nebyla teorie, ale právě že praxe. Já jsem na to přišel taky mylným pokusem a pak jsem jich několik viděl u kolegů, kamarádů, rodiny. Nebyl jsem nijak osvícen, či co. Škoda, že mi většina lidí (nejsi sám) uvěří až když si na ty kamna sáhne.2all pár poznámek: nemůžete srovnávat technologie, srovnávejte konkrétní typy. Vývoj je velmi rychlý, v českých obchodech hypersupermarketového typu jsem viděl před vánoci i pět let starou televizi. To pak srovnání nevede vůbec nikam. Rozumné srovnání technologiíí je na hitachi.com - prodávají oboje, tak se tomu snad dá věřit. Já jsem tam žádnou pitomost nenašel. |
![]() Antonín |
| 25.12.2007, 10:40.07 | |
PlasmaPlasma R^ R^ R^ |
![]() budos |
| 25.12.2007, 10:42.44 | |
@bublajsPřipadá mi že jsi placenej prodejcem plasem. To víš pokud to porovnáváš plasmu s LCDza 12000 tak to máš pravdu. Zcela odpovědně tady píší, že pokud jsem odvezl zákazníka do velkoobchodu, kde bylo puštěno 15TV LCD i plasem, tak si zákazník odnesl vždy LCD Sony Bravia. A to byla možnost porovnávat různé druhy signálu , terestriál, sat, DVD , za tmy, za denního světla i za umělého osvětlení. Zákazníka jsem neovlivňoval a vybral si podle svého subjektivního názoru. |
![]() Rudolf |
| 25.12.2007, 11:02.06 | |
RE: Plasma vs. LCDkvalitou se celkem vyrovnají,LCD má menší spotřebu |
![]() lapac |
| 25.12.2007, 11:07.55 | |
RE: Plasma vs. LCDkazdy chvali to co ma doma ale ja potrebujem nezavislu radu(ake su zakldne parametre?)dakujem |
![]() ttl1 |
| 25.12.2007, 11:29.28 | |
RE: Plasma vs. LCDjedině LCD.Ja mam LCD od SAMSUNGU a nemužu si ji vynachvalit.Taky jsem měl stejnej problem jastli LCD nebo PLASMU a vybral jsem si radši LCD.Menší spotřeba el.energie,nižší vaha,lepší rozlišení. Jo a PLASMY maji jeden problem,když budeš pořad koukat na jaden kanal např. na novu tak se ti tam nenávratně vypalí logo. ;P |
![]() Pavka77 |
| 25.12.2007, 11:34.11 | |
LG je hnujnevěřím ničemu co dělá mobily,ledničky,pračky,televize dohromady. |
![]() kovalcik |
| 25.12.2007, 11:39.07 | |
RE: Plasma vs. LCDPavka 77 : Vypálí logo na plazmě???????????,Ty ses kdysi cosi naučil a i když to 100 let už dáááááááááááááááááááááávno neplatí tak meleš p*čoviny.Toto mě rozpálí do červena úplně. Tě probrali z hibernace a právě dnes rozmrazili ne? Trošku jsi zaspal dobu a probud se!!!!!!!!!!!!Hloubka obrazu u plazmy je nádhera, u lcd nikdy žádnou hlobuku mít nebudete.....tečka.... |
![]() cgyfan |
| 25.12.2007, 11:39.24 | |
RE: Plasma vs. LCDto plasma nema system na vypalovanie bodou?? |
![]() ttl1 |
| 25.12.2007, 11:43.56 | |
RE: Plasma vs. LCDMám plazmu rok, Věrušku od Panasonic, vybrán ozejména kvůli nádhernému podání barev a hloubce obrazu, za celou dobu samozřejmě žádný výpal, platilo to kdysi, moderní palzama už je někde jinde....ale to pan Pavka asi fakt netušil... :-) |
![]() cgyfan |
| 25.12.2007, 11:47.09 | |
RE: Plasma vs. LCDporovnáte neporovnatelné, na HD plasma, na SD LCD vše od dobré značky a model ve vyšší kategorii(bohužel i cenové hladině.) Veliká uhlopříčka opět plasma 42 a víc. Pokud do toho budete pouštět něco s nízkým datovým tokem zlatá CRT :8) Je to prašt, jak uhoď. :lookaround: |
![]() poky1 |
| 25.12.2007, 11:51.57 | |
cgyfanTak to je možná asi pravda že nové plazmy jsou na tom lépe,ale když si přečteš nějaké srovnávací testy PLASMA vs.LCD tak lcdéčko ztoho vychází lépe. ;) |
![]() Pavka77 |
| 25.12.2007, 11:55.00 | |
RE: Plasma vs. LCDjá mam LCD 42"LG i plazmu 42"samsung LCD spíše používám na PC a le i na TV a jsem spokojen že má LCD menší spotřebu to neni pravda LCD má stálou spotřebu 220W a plazma od 120W až 320W záleží jaký je obraz čim světlejší tim větší spotřeba to co je na štítku je maximální spotřeba |
![]() 1801 |
| 25.12.2007, 11:56.33 | |
Pavka77Měl jsi hodně vánočního punče co? Mnohokrát zde byl odkaz na link LCD verzus plasma, najdi si to a budeš koukat :8)Mimochodem vlastním LCD panáka verču. :laughing: |
![]() poky1 |
| 25.12.2007, 12:18.10 | |
RE: Plasma vs. LCDRudolf: to ze si nekdo koupi sony me neprekvapi. videl sem to v akci a cerna nebyla tak cerna jako na plasme. to ze tvejch xxxyyy zakazniku neco koupilo neni ukazatel toho co je opravdu lepsi i kdyby si maval usima jak strycek fido tak nikdy nezobrazis tolik barev a tolik odstinu sedi na lcd jako na plasme, pokud to lcd bude v cene mensi nez plasma :) jeste jednou ti to zopakuju: pokud ten panel nebude aspon s-pva tak nemas sanci proti plasme. vzhledem k tomu ze valna vetsina panelu je TN 6bit barva tak jestli tohle nekdo kupuje tak je opravdu blazen a nic vic. s-pva 12bit barva by lcdtv stala o nekolik radu vic. mam s-pva 24lcd monitor a 42plasmu a stejne mi ten obraz z lcd nesedi (panel stal stejne jako ta plasma). neni proste tak krasne cernej. gamut to umi oboje moc pekne ale kdyz to samy pustim do mva nebo do tn panelu tak sme opravdu nekde jinde. holt saturace overclocking udelaj s tim obrazem svoje a nekomu to holt smakuje i kdyz je to hnus fialovej :(((( |
![]() bublajs |
| 25.12.2007, 12:30.50 | |
RE: Plasma vs. LCDKup si, co chceš!! Vždycky bude tábor pro plasmu a proti LCD a naopak.Mám doma to i to a vše má svoje výhody,jde jen o to,kolik chceš ochotnej zaplatit.Mrkni se v obchodě a pak si nezávisle vyber.;P :zombie: :dead: :scared: |
![]() doleza |
| 25.12.2007, 12:31.51 | |
cgyfanVěrušku od Panasoni-aky je to model?(ak ta mozem poprosit?) |
![]() ttl1 |
| 25.12.2007, 12:46.38 | |
RE: Plasma vs. LCDto tt: Mám Věrušku pv-60 eh,nástupce je pak 70 ka, mám ještě 3 scarty, nástupce už má jenom dva, což by byl u mě problém. Jsem megaspokojený, protože ta síla barev a hlavně hloubka obrazu.......ve spolupráci s ps3 připojenou přes HDMI je to bomba. I klasický saták přes scart je na tom k pošušnání, samozřejmě to taky vyžaduje kvalitní krmení, tedy rozohdně ne datové toky některých kanálů na cslinku, ale třeba na PREMIERE si smlsneš. Jednu věc nikdy lcdčka netrumfnou proti plazmám a to již mnou vzpomínanou hloubku obrazu. Kdo neví o co jde, tak má doma lcd, které prostě žádnou hloubku obrazu nemá. Kvalitní plazma ji má a dotváří to všemu zážitky ze super sledování čehokoliv. |
![]() cgyfan |
| 25.12.2007, 13:58.43 | |
RE: Plasma vs. LCDhttp://www.plazma-lcd.cz/cz/ tu máš test a jednoznačne vyhráva plazma.Vypalovanie ,ako tu niekto písal ,u plazmy Panasonic je dávno minulosťou.Na dnešné SD vysielanie len plazma !!!!!! |
![]() Milan C |
| 25.12.2007, 13:59.41 | |
RE: Plasma vs. LCDten pán ale neuvádí čím chce potencionalni lcd či plazmu krmitpokud sd signalem a chce velkou uh. a chce ušetřit tak přece plazma pokud hd signalem muže to být vyší model plazmy ale nejlevnejsi full hd plazma stojí od47tis od panasonicu - http://zbozi.cz/searchScreen?q=TH-42PY700PAandr=hint, pokud lcd tak samsung le40m87bd se dá pořídit od41tis a popravdě také se rozhoduji již delší dobu zda li lcd či plazma nu a v datartu a ve wordu jsem videl plazmu lg a philips kde byl pustený blueray film batman navždy a vždy se odražel decentně od obrazovky jakýsi lesk ze svetla čili na plazmu bych potřeboval temnější mistnost, (ale třeba to všechny plazmy nedělaj) a u obrazu u plazmy zcházela prostorovost takovej nepřirozeně hladký-mdlý ale zas hluboký obraz která moc u lcd neni což mě vubec nezchází mě jde o prostorovost a sám ji pozoruji na lcd mnohem znatelnější než u plazmy (samo že plazma za100tis už bude na velmi jiné urovni...) a dále by mne zajimalo zda-li je pravda že u plazmy pokud se propojí s pc či ps3 se vypaluje daleko rychle obraz tim se i snižuje prý markantně životnost čili pokud budu prý obden hrát ps3 doporučili jednoznačně lcd (teměř každý odborník mi to potvrdil tak nevim - jsem z vaší diskuze volaký zmatený)ja osobne mam vyhlídlý bud 37p lcd panasonic s full hd nebo samsung 37m87bd pozorovací vzdálenost budu mít od 1m do max 2.90m ,co vy na to ? :lookaround: |
![]() zori |
| 25.12.2007, 14:02.14 | |
@pavka 77Tu je test www.plazma-lcd.cz a suverénne vyhráva plazma.Ani na UPC Direct žiadne kostičky.V prvom rade treba mať aj sat prijímač s kvalitnými zobrazovacími obvodmi SD signálu... |
![]() Milan C |
| 25.12.2007, 14:09.53 | |
RE: Plasma vs. LCDpokud na tom chceš ušetřit a chceš kvalitní rozlišení které budeš opravdu využívat čili full hd v 42p kup jednoznačně lcd pokud nepotřebuješ full hd kup plazmu to na tom ušetříš nejvíc ale bude to humus a to hlavne do budoucna, a pokud chceš opravdu velmi dobrou plazmu která už bude na lepší urovni než lcd počítej min.70tis a kdyby me nezaleželo na penezich volil bych plazmu od pioneeru žadnej panasonic! ale to si připrav minimalně 100tis i víc :8) |
![]() zori |
| 25.12.2007, 14:21.32 | |
RE: Plasma vs. LCDteras mam oravu obycajny tel.75hz a open x810 myslim ze ked si kupim Panasonic TH-42PV70P za celkom dobru cenu 35000.-bude to lepsie ako teras!! R^ :))) nie? |
![]() ttl1 |
| 25.12.2007, 14:21.36 | |
RE: Plasma vs. LCDwww.plazma-lcd.cz to je jen propaganda levné plazmy to delaj taky možná že dražší to nedelaj ale nevim temto strankam fakt neverim...! Ale pioneeru bych to veřil líp ukazující plazmu jsem nevydel |
![]() zori |
| 25.12.2007, 14:32.52 | |
RE: Plasma vs. LCDtak to je z meho hlediska využití peknej shit ale na sd signal ti to bude asi bohatě stačit to zas jo takže muj nazor sd signal v poho dvd luxus ale pokud si treba za rok koupiš blueray přehravač a k tomu filmy ty se daj pořídit od700kč nepoznáš pak opravdovou kvalitu full hd obrazu a tim padem nebudeš mit šanci vidět to opravdu maximalně kvalitně (ono je taky otazkou pozorovací vzdalenost...) za ty tvoje investice bych šel každopadně raději do lcd v37palcich s full hd to za ty tvoje penize seženeš a vyjde tě obrazově a kvalitativně do budoucna lépe ale když na tom budeš pozorovat ještě minimalně 3a vice roky sd signal běž raději do plazmy obraz bude opravdu lepsi hlavne na Digi tv či hrůzostrašný upc to vypada na plazme rozhodne krásne oproti lcd |
![]() zori |
| 25.12.2007, 14:35.46 | |
RE: Plasma vs. LCDI ja videl v olomouci electrowordu hrat plazmu od Pionyru 50 palcu- neskutecna nadhera. Kazdy chlup byl videt a atd. V tom ma zde radici Antonin pravdu. :O |
![]() jenicek |
| 25.12.2007, 14:38.04 | |
@ttl1Neváhaj.Ja mám tú čo chceš kúpiť a je perfektná.K tomu mám Vantage sat ktorý má perfektné SD obrazové obvody. SL a CL je super, UPC Direct a Digi TV slabšie,ale žiadne kostičky,parabolu Gibertinku. Predtým som mal CRT Philips 100 Hz 3 ročný ale teraz je to na plazme omnoho lepšie. |
![]() Milan C |
| 25.12.2007, 14:39.07 | |
RE: Plasma vs. LCDjo ale pouštěli do toho Blue-Ray :8) |
![]() poky1 |
| 25.12.2007, 14:40.18 | |
to zoriAno, máš pravdu, taky by se mi líbila 50-tka od Pioneeru, pěkne napojené bedny přímo z televize, obraz paráda. A ted situace za 5-7 let. Možná nějaký technický problém /určitě přijde, jsou to spotřebné věci, nevěřím tomu, že mi plazma vydrží 16 let, jak crt 72 panasonic /. Myslíš, že někde seženeš náhradní díly na 7 let starou "plazmu" od pioneeru??? Ví pán Bůh, co bude na trhu za technologii. Před 7 lety jsem se stěhoval do RD s tím, že jsem všechno připravoval /husí krky na strop atd./ na projektor. Dnes mám na zdi plazmu a to jsem ještě ušetřil...Pokrok jde strašně dopředu. S elektronikou počítej max. na 3-5 let dopředu, a to jsem ještě hodně konzervativní. Ještě jednou hezké svátky... |
![]() tukan |
| 25.12.2007, 14:40.43 | |
jenicek, tam to patřilosakriš, někdo mě předběhl :))) |
![]() poky1 |
| 25.12.2007, 14:47.12 | |
@ttl1Moja stála asi pred mesiacom 37 990 Sk.Ale LCD je veľká mazanica oproti plazme...kamarát má LCD,bol som teraz na sviatky u neho.Potom prišiel ku mne a padol na zadok pri plazme.Nezrovnateľné. R^ |
![]() Milan C |
| 25.12.2007, 14:54.08 | |
RE: Plasma vs. LCDtady kuva Milane nepis bludy pak lidi chapaj lcd jako negativum jde o to milane c jaky typ hd signalu dana lcd podporuje a jaký hd signal tam pustíš pokud si videl sd signal nediv se to plazma i za dvacet tis ukaže lépe než lcd ale pokud tam pustiš hd signal ve stejne cenové relaci (spíše nižší cenové relaci)do plazmy či lcd zvitezí jasně lcd |
![]() zori |
| 25.12.2007, 15:03.03 | |
RE: Plasma vs. LCDTAK VYHRAVA PLAZMA aspon u mna (s vasich dojmou) :))) :)) :) ;) R^ |
![]() ttl1 |
| 25.12.2007, 15:04.15 | |
@zoriChápem,ale ja som v príspevkoch hore preberal súčasné vysielanie.A to je SD,okrem pár programov v HD.A SD signál sa výborne zobrazí na plazme.Ale mal som možnosť sledova´t aj HD program na LCD a plazme / ako som písal pred pár dňami/ a zase vyhrala plazma,bohužial. |
![]() Milan C |
| 25.12.2007, 15:15.22 | |
RE: Plasma vs. LCDto tt: Jasná volba, PLAZMA! Není co řešit. Osobně se vůbec pořád divím, jak někdo může vyplodit takové bludy, že snad je na lcd i kdykoliv cokoliv hezčí?To si snad dělají pr*el. Měl jsem možnost vidět v přímém srovnání už x typů lcd a plazem a ani nej lcdčka nejsou obrazově tak kvalitní, jako např. Viery od Panálů. Pokud plazmu, tak jednině Věrušku. Pokud lcd.....tak raději nic :-) |
![]() cgyfan |
| 25.12.2007, 15:18.28 | |
Milan Ctak sorry noo, a co to bylo za modely srovnávaný plazmy a lcd a jaký byl hd zdroj u pl. a lcd ? |
![]() zori |
| 25.12.2007, 15:48.40 | |
jasně LCDPokud máš signál HD a televizi plné HDTV není co řešit.Pokud ještě pustíš film 1080p přes PS3, tak teprve uvidíš, čeho je LCD schopno.Musíš si ale uvědomit, že na takovou sestavu si musíš nachystat alespoň sto tisíc.Můj názor,buď kvalitu a nebo nic.Bavit se o plazmě za cca 30000 nemá cenu.Za málo peněz málo muziky.Toto tema je zde odehráváno pořád dokola a to zbytečně. |
![]() Jenulka |
| 25.12.2007, 15:49.20 | |
@zoriBolo toho viac, ale hlavne, keď som sa po rôznych recenziach a diskusiach rozhodol kúpiť TV, tak som išiel do nemenovaného obchodu a kamarát mi po "záverečnej" postavil vedľa seba LCD Samsung a Toshiba,Plazmu Panasonic PV 70E a Pionner /už neviem značku /. Pustil tam signál z káblovky a potom cez satelit.Suverénne vyhral Pioneer,potom Panasonic a LCD bolo pri najlepšom nadstavení také rozmazané.Potom pustil ukážku HD filmu a zas najlepšie Pioneer,len tesne horší Panasonic a potom LCD Toshiba a Samsung. |
![]() Milan C |
| 25.12.2007, 16:04.47 | |
RE: Plasma vs. LCDjedine plazmu mam 107cm od LG .obrazek jako vinko. R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ |
![]() marksony |
| 26.12.2007, 12:41.48 | |
RE: Plasma vs. LCDod lg bych teda plazmu opravdu nechtěl, možná na chalupu ano |
![]() zori |
| 26.12.2007, 15:14.53 | |
Plasma vs. LCDJe to otázka taky osvětlení místnosti. Pokud ti do místnosti svítí, je lepší LCD, za šera a v noci zase plasma. V LCD se neodráží světlo z venku. |
![]() Madness |
| 01.01.2008, 22:44.38 | |
RE: Plasma vs. LCDKdo se diva na sport jednoznacne plazma.lcd nestiha hraci jsou jako komety. na foto lcd prosim. A spotreba_ pri tmavych scenach lepsi nez lcd pri svetlych naopak. Hloubka prokresleni lcd O plazma super, a pri hdmi nema chybu. Je to ale za vice penez. |
![]() burinka |
| 01.01.2008, 23:05.11 | |
RE: Plasma vs. LCDplazma ktora nema fullhd je nanic, ma to male rozlisenie. mam dig. satak (HTPC) a 94 lcd a HD filmy z astry su naozaj zive.cize podla mna pri kupe zalezi kvalita zdroja. plazmu by som nexcel len kvoli tomu ze cez PC je to grc aj ked ma nepomerne vyssi kontrast. |
![]() xsavo |