Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
29.12.2007, 18:21.53

Propojeni videa

Zdravim Všechny.Dostal jsem k vánocum nový video rekordér LG a jsem z něho špatnej.Původní staré video Philips jsem odpojil (vyndal jsem 2scarty,anténu a propojovací kabel s televizí)mam ještě satelit a dvd.No prostě to na to starší původní hraje normálně,ale dam tam to nový(stejný kabely)a u satelitu nejde zvuk,jde akorát když se zapne video.Nevíte co s tím?Předem děkuji
uživatel
stita
29.12.2007, 18:27.36

Nic.

Tyto videorekordery nemají průchozí audiosignál v režimu stand-by. Jedinou variantou je zapojení tohoto VCR na konec celého řetězce. Jedná se o konstrukční problém těchto přístrojů. Už jsem se s tím setkal mnohokrát.
uživatel
Enik
29.12.2007, 18:35.53

RE: Propojeni videa

S RGB signálem je to podobné/DVD-HDD Rec/.
Někde se ty ušetřený kačky projevit musí. :((
DVD player těžko zapojíš před VCR,když má jen jeden Scart.
uživatel
Saxon
29.12.2007, 18:40.12

Takže televize-satelit,satelit-dvd,dvd-vcr?
uživatel
stita
29.12.2007, 18:43.20

Jen v případě,že dvd propouští zpětně cvbs signál,jinak nepůjde nahrávat v režimu standby(dvd).
uživatel
lz405
29.12.2007, 18:43.38

máš DVD přehrávač nebo rekordér?
DVD rekordéry mají dva Scarty TV in/out a VCR in/out.
DVD přehrávače pouze jeden Scart a pouze out.
uživatel
Saxon
29.12.2007, 18:50.52

DVD přehravače mají samozřejmě i druhý SCART,alespon ty co za něco stojí.
uživatel
lz405
29.12.2007, 18:57.57

tak to se přiznam,že takový DVD přehrávač jsem ještě neviděl. ;)
uživatel
Saxon
29.12.2007, 19:04.03

Ja mám PIONEER DVD 565A(přehráva SACD,DVDA),a jak počítám tak počítám,a i podle dokumentace:SCART TV RGB+ SCART AV DECODER=2 SCARTy.
uživatel
lz405
29.12.2007, 19:07.15

lz405: JVC - jeden scart, Philips - jeden scart, levný Smarton - jeden scart, které jsou "ty co za něco stojí" ? A proč by měly dva scarty, když k tomu všehcny mají žlutý, bílý a červený cinche ? Některé i optiku a koax na zvuk ?
uživatel
Tondach
29.12.2007, 19:12.44

ale jo,ještě jsem našel tenhle: DV-989AVi-S
já mam doma DV-600,ale ten má taky jen jeden.
S dvěma jich asi opravdu moc nebude.S
uživatel
Saxon
29.12.2007, 19:15.49

Tondach.Co by provedly tyto přehrávače S SACD DIMMU BORGIR(+Czech fiharmonic orchestra) Death Cult Armagedon?
uživatel
lz405
29.12.2007, 19:21.40

Tondach.Jo s tím 989 jsi mě dostal,to je totiž můj favorit.
uživatel
lz405
29.12.2007, 19:24.28

stita napsal, že dostal k vánocum nový "video rekordér LG". nevím, zda je to tak, ale bude to asi ta kombinace videa přehrávače DVD, která je v prodeji ! Takže kazety a dívídíčka ! Kazety se dají nahrávat i přehrávat, z dívídíčka se dá jen přehrávat. Zkušenosti s tímto nemám, je třeba přečíst návod k použití, tam to určitě bude a zkoušet, určitě to v tom návodu bude !
Pro lz405: nemá PIONEER, ale LG !
uživatel
Tondach
29.12.2007, 19:28.08

@lz405

no, vypláznout tři pětky za DVD Player,i když super stroj...nevim,nevim.
jsi asi dost nadšenec.
uživatel
Saxon
29.12.2007, 19:34.56

Pro tondach:Reakce byla na Tvůj výrok "DVD přehrávače pouze jeden Scart a pouze out",což samozřejmě není pravda,a také si to připustil ve větě "S dvěma jich asi opravdu moc nebude".Já to zase přepísknul s tím "co za něco stojí".To je vše.Měj se.
uživatel
lz405
29.12.2007, 19:37.17

Iz405:
nějak se mýlíš ! o 989 jsem já nenapsal ani slovo, tady nejde o to co by přehrávače provedly S SACD DIMMU BORGIR(+Czech fiharmonic orchestra) Death Cult Armagedon, ale o to, že "stita", který dostal od Ježíška v podstatě levné a jednoduché zařízení ( opakuji LG ! ne PIONEER ! ) má problémy se zapojením !
uživatel
Tondach
29.12.2007, 19:42.26

@tondach

jde hlavně o to,že stita má téměř tutově DVD přehrávač s jedním Scartem.A nejspíš už to asi propojil,nebo hodil za hlavu. ;) S
uživatel
Saxon
29.12.2007, 19:42.41

Omluva Tobě a SAXON za záměnu.
uživatel
lz405
29.12.2007, 19:49.55

lz405: ty fakt asi blbě čteš ! Kde jsem já napsal "S dvěma jich asi opravdu moc nebude" ? Také tvoje první reakce na stita: Jen v případě,že dvd propouští zpětně cvbs signál,jinak nepůjde nahrávat v režimu standby(dvd)...to mu děsně pomůže, to je odpověď na to, že má nový videorekordér LG ! Přepísknuls toho dost ! Pleteš si i diskutující ! Toť vše, i ty se měj !
uživatel
Tondach
29.12.2007, 20:01.35

saxone: mě asi před rokem odešel motorek u videa SONY. Mám několik kazet, které bych potřeboval přehrát do dvd rekordéru, který jsem si pořídil místo toho a následně z toho rekordéru to dostat na dívídíčko a vypálit. V opravně mi řekli, že výměna motorku je za tři litry, čemuž jsem se vysmál. Ten rok sleduji, zda se dá někde koupit (kromě bazaru)video ! Nedá, jen ta zoufalá kombinace se značkou LG, v jedné bedně video a přehrávač DVD ! To je (asi) ten zázrak, který dostal od Ježíška stita ! Ostatně by se mohl ozvat, zda je to ono a přestaly by dohady i omyly těch, kteří v návalu bujaré radosti z vlastnictvé PIONEERů, zapomínají číst ! Pionýra Jawa 50Pařez jsem měl taky !
uživatel
Tondach
29.12.2007, 20:06.22

také se mi zdá,že zpětně propouštět CVBS signál v režimu Standby, u přístroje s jedním Scartem, je blbost.Je to běžné u přístrojů se dvěma Scarty.
Příklad u VCR
Do CVBS výstupu/Scart AV1/ lze routovat:signál z hlavního zařízení/VCR/,ze druhého Scartu,či zpětný signál z cílového zařízení/TV/.V režimu Standby to v drtivé většině bývá signál z AV2.
uživatel
Saxon
29.12.2007, 20:15.07

ja mam LG EM999NY a prednedavnom som zmenil bydlisko kde je kablovka, je mozne ze iba zopar kanalov mi idu naladit cez video (iba 10) a v kablovke mam 36 kanalov? ako je to mozne? mam zapojene zo zasuvky k videu z videa do TV a samostatne dvd cez scart
uživatel
t o m k o
29.12.2007, 20:19.11

Mohu Ti jen doporučit DVD/HDD rekordery Panasonic.Já mam už dva a jsem uplně spokojen.Natáčim pouze z analogu a věci,které nemohu sledovat přímo v reálu.Druhý jsem zapojil jako nahrávadlo hlídací kamery před domem.Bratránec si koupil LG s 80GB HDD a byl jsem znechucen.RGB ve Standby neprůchozí,HDD hlučný jako prase,dost se zahřívá, což naznačuje,že životnost laseru nebude velká.Panasonic je v tomto směru š(nevhodné slovo).
uživatel
Saxon
29.12.2007, 20:25.54

pardon,je v tomto směru vynikající.
uživatel
Saxon
29.12.2007, 20:33.27

umí ladit tuner tvého LG v S-pásmu
uživatel
Saxon
29.12.2007, 20:35.12

Tondach:.Zkus :http://av.itek.cz/video-technika-videorekordery/.A netrvá to rok.
uživatel
lz405
29.12.2007, 20:40.05

mam DVD přehrávač,satelit a televizi
uživatel
stita
29.12.2007, 20:40.40

a samozřejmě VCR
uživatel
stita
29.12.2007, 21:21.39

to saxon

ak to bola otazka polozena pre mna, tak ano
uživatel
t o m k o
29.12.2007, 21:45.23

stita:Dostal jsem k vánocum nový video rekordér LG a jsem z něho špatnej.
Teď píšeš:mám DVD přehrávač, satelit a televizi a samozřejmě VCR, tak co vlastně máš za problém s tím novým videorekordérem LG ?
to lz405: díky, nepotřebuji rady jak co zapojit, mě všechno funguje perfektně !
uživatel
Tondach
29.12.2007, 22:21.50

ne,video.Můj první příspěvek platí.Omlouvam se
uživatel
stita
29.12.2007, 22:38.02

Pro Tondach:Já Ti taky neradím,jak co zapojit,ale reaguji na to ,že rok nemůžeš najít kde lze koupit videorekordér.Vyhledávačem to trvá minutu.
uživatel
lz405
29.12.2007, 22:44.14

Pro stita:Můžeš napsat značku a typ zakoupeného přístroje.
uživatel
lz405
29.12.2007, 22:44.22

Pro stita.

Zapojení záleží hlavně na tom kolik máš skartek v televizi.Kombinací je více.A taky je nejlepší mít skartkabely plně zapojené(21pin).
1 skartka v televizi-tak to mám já:televize-videorekordér-satelit-dvd přehrávač+koaxiál anténa-satelit-videorekordér-televize.
2 skartky v televizi:1.skart je televize-dvd.2skart. televize-videorekordér-satelit
Jak už bylo řečeno u každého je návod jak zapojit a na internetu taky něco je.Doufám že to pomůže. R^
uživatel
DANIMI
29.12.2007, 22:49.17

a jsme zase na začátku ! Konečně se vyjádřil: Můj první příspěvek platí.Omlouvam se! takže: mám nový video rekordér LG a jsem z něho špatnej. A můžeme začít znovu ? A už mu neraďte, co si má koupit, nebo co tutově má, nebo co propouští zpětně cvbs signál,nebo co by přehrávače provedly s S SACD DIMMU BORGIR(+Czech fiharmonic orchestra) Death Cult Armagedon?,nebo co bych si já měl přečíst na av.itek.cz/video-technika-v ideorekordery/...poraďte mu konečně, co má udělat ( jestli to jde )! A neblábolte nesmysly ! :fuming:
uživatel
Tondach
29.12.2007, 22:54.43

Tondach,tak od Tebe to sedí,Ty jsi mu poradil hned a tak to má být.
uživatel
lz405
30.12.2007, 09:19.01

1. Není nejlepší mít zapojené kabely tzv. plné.
2. Stejně tak není nejlepší mít kabely zlacené.
To jsou dvě hlouposti, které laikové furt dokola opakují.
Kabel by měl být práve takový, jaký je potřeba a měl by obsahovat pouze vodiče pro signály, které jsou přenášeny. Tyto by měly být řádně a samostatně stíněné.

rada pro stita:
Pokud máš dva AV vstupy (nemusí to být nutně na konektoru SCART, jeden může být S-video, nebo CINCHe) zapoj to stejně jako to má DANINI. Konkrétněji nelze radit, protože některé věci závisí na přesných typech přístrojů (RGB/YUV, s-video).
Pokud na televizi nemáš dva vstupy AV, asi ti nezbyde použít nějaký přepínač.
Pokud chceš na to video nahrávat z DVD (?????), pak by asi vyhověl nějaký rozbočovač pro SCART v případě dvouvstupové televize, která by nepřenášela jeden vstup na druhý (což možné je, otázka, jestli to nebude fungovat jenom tehdy, když na ten vstup budeš koukat.)

Popravdě řečeno tvou otázku úplně nechápu a bojím se nějakého nedorozumění. Přece není možné, aby si někdo koupil nový videorekordér místo starého videorekordéru v roce 2007. Okolo tebe musí být někdo kdo by ti video dal zadarmo, pokud ten starý měl poruchu a máš tolik kazet, že ti to stojí za to. Asi jsem něco nepochopil.

Obecně:
1. Propojení současné doby je HDMI nebo DVI, nekupujte nové přístroje, které tuto možnost nemají, nebudou perspektivní.
2. Když to nemá HDMI propojte to v tomto pořadí
YPbPr
RGB/YUV
s-video
video
3. Pokud má televize třeba jenom jeden RGB/YUV vstup přidělte to zařízení s nejlepšími daty (DVD nebo HDTV satelitní přijímač) - tedy pokud tu televizi nemůžete z nejrznějších důvodů vyhodit.
uživatel
Antonín
30.12.2007, 10:08.07

typ videa http://www.hifi-megastore.cz/lg-lv-4987/17377/
uživatel
stita
30.12.2007, 12:05.05

Fakt sis koupil nové video. No teda, to čumím. Myslel jsem, že je to nějaká sranda.
uživatel
Antonín
30.12.2007, 12:59.20

:) já si ho koupil do mého studiíčka také,ale pouze k účelu kopírování záznamů VHS na DVD-R,pro mé zákazníky.Skoro se nezastaví a po roce si na sebe už vydělalo.
uživatel
Saxon
30.12.2007, 13:32.21

Pro stita

Když to zapojíš jak jsem ti radil tak to musí na 99% fungovat.Plné kabely radím proto,že když zapneš jakýkoli přístroj sama se přepne televize a máš postarostech.Je to lepší než to vysvětlovat manželce a dětem,rodičům co mají mačkat na ovladači tv.Pochybuju že někdo nahrává z DVD na video tak jak tu někdo radí propojení-ztráta kvality,přetáčení atd.Podle mě sis měl raději koupit DVD-rekordér nejlevnější od 3000kč.
uživatel
DANIMI
30.12.2007, 13:49.29

Proč mu radíš,aby zapojoval koaxiální kabel od antény přes satelit?A koupě DVD rekorderu za 3000 kč, je také rada roku.
Když DVD Rekorder,pak jedině s HDD a nejlépe Panasonic.
Jeho VCR, nepropouští ve Standby režimu audio signál,tak tvá varianta 1,je také na nic.S tímto VCR je asi jediná možnost,použít TV se dvěma Scart.
uživatel
Saxon
30.12.2007, 15:29.32

Když už rada: Nekupujte žádná zařízení, která pracují s analogovým signálem. Zejména ne DVD rekordéry, které nemají Digitální vstupy - to je podvodný název, který vytváří nepravdivý dojem, že to nahrává DVD.
Pokud máte kazety VHS vyhoďte je. Rodinné snímky si nechte zDigitalizovat v profesionálním studiu, kde mají výborný převodník a kvalitní kompresní soft pro mpeg2. Pokud je necháte na kazetách, bude se jejich kvalita zhoršovat a zhoršovat až tak za cca deset, patnáct let (podle kvality nosiče) nebudou k ničemu.
Filmy zahoďte, nebo strčte do krabice na půdu, kdyby se vám náhodou nějakou specialitku nepodařilo opatřit na DVD, nebo v Divx. Nemá žádný smysl se s tím zdržovat.
uživatel
Antonín
31.12.2007, 09:49.53

V televizi mam 2 scarty a video má taky 2 scarty.Tak bych to propojil:Scart v televizi dát do videa,druhý scart u televize do satelitu a video propojit sDVD?Předem díky
uživatel
stita