Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
05.01.2008, 21:02.45

diseq ches 1/1

tento přepínač běžel pro 4LNB pro technisat 2dny měljsem za to že byl šmejd po zakoupení GOLDEN INTERSTAR 4/1 šel v pohodě 14 dnů a při námrazách začalo LNB ASTRA19.2 vzpadávat některé stanice např. i ARD,EUROSPORT (toto LNB je přivedeno k přepínači z bytové sat.zásuvky společné pro celý panel.dům)mohlo by se tedy zdát že je problém vyřešen ale opak je asi pravdou ,protože po výměně poloh jednotlivých LNB na vstup. do přep. se jeví konkrétně připjení LNB 2 na vstupu do př.nejzranitelnější protože všechna ostatní LNB po zapojení posledního LNB (tj.LNB2 na přep.)jdou zprvu stanice celkem v pořádku ale po nějaké době nejdou některé po náhodném vyvolání opětovném se program naladí pokud bych ho sledoval delší dobu nevypadne.
Mám to zapojeno pro jeden sat.př.na ASTRU 23 mám LNB Twin to využívá stejnÝ sat. př.v jiném objektu pokud mi někdo může poradit anebo s tím má podobné zkušenosti přivítal bych to velice s povděkem protože prac.odborné firmy by mi zase prodal př. ale to asi není řešení.
uživatel
kaliv
05.01.2008, 22:43.12

RE: diseq ches 1/1

Je vhodne promereni urovne i kvality signalu ze spol.SAT zasuvky STA na vstupu DISEqC a pote na vystupu.Vetsinou u vicebytovych domu muze byt signal na hrane a podle pocasi i kolisa.DISEqC zanasi do trasy urcity utlum,v hranicnim stavu to muze delat problemy.Predpokladam,ze pri primem pripojeni do prijimace,kterekoliv druzice programy jdou v pohode.Sam to doma pouzivam a nemam problem - 19,2° a 13° stupnu ze spolecne paraboly (od multiswitchu 2 kabely,2 vystupy v zasuvce) a jeste individualni prijem s motorem a QUAD INVACOMEM.Dale proverit kabel i konektory.Solidni montaznik muze zapujcit prepinac na odzkouseni.
uživatel
hdpe
06.01.2008, 21:34.15

kaliv:diseq chess 1/1

až nyní jsem zjistil že jsem téma označil......chess 1/1 ale autor reakce "hdpe" to pochopil a reagoval na to jako kdybych uvedl.....chess 4/1 děkuji za radu a nic bych za to nedal že je to asi kámen úrazu (ad.1 více byt.sat.zásuvek v jedné linii celkem 8x ad.2 počasí -inverse-současně je ráz počasí jiný a celkem to běhá)
momentálně zlobí moje LNB (tj. z paraboly na balkoně se 3-LNB)a to satelitní pos. Hot Bird 13°ale tam si myslím že došlo k posunu tzv. šilhání pohraju si s tím a budu vidět do budoucna nechám spol.sat. zás.nevyužitou a přidám na multi focus ještě jedno LNB tak ještě jednou díky pane "hdpe"
uživatel
kaliv