| 07.01.2008, 12:26.01 | |
Jak inteligentně s vývodem koaxiálu na stožáru?Sestra má na baráku novu střechu (pozink) skrz střechu kouká roura (stožár) kudy mám dát koaxiály?? Mám je vzít středem stožáru a vytáhnout ve vrcholu stožáru ven? Ale co tam dám pak za krytku?Nebo jak se to dělá?Nemáte někdo nějakej obrázek?Díky moc |
![]() Tomáš |
| 07.01.2008, 12:33.33 | |
RE: Jak inteligentně s vývodem koaxiálu na sto...kabel veď po stožáru dolu k antenní plastové tašce.Pak udělej na kabelu oblouček,tak aby jsi kabely vedl směrem ze zdola nahoru/stékající voda po kabelu, musí zůstat venku/ ze spoda pod anténní tašku.Na anténní stožár,na jeho špičku ještě dávám plastouvou čepičku,tu co se dává na sloupky u plotu,aby do sloupků/trubek/ nepršelo. |
![]() Saxon |
| 07.01.2008, 12:34.40 | |
Do boku stožáruse našroubují elektrikářské kabelové průchodky. Těmi se pak koaxiál snadno protáhne i utěsní před pronikáním vody. Problém bývá ve vyrobení patřičných závitů do trubky. Pokud nemáš možnost si nechat vyrobit a navařit mufny se závitem, tak je možné ty průchodky natmelit silikonovým tmelem. |
![]() Enik |
| 07.01.2008, 12:36.57 | |
RE: Jak inteligentně s vývodem koaxiálu na sto...Jestli máš v blízkosti Telekom,E-on,ČEZ,ty s tímto materiálem dělají.Je to:Kryt vývodových trubek Hlavice střeš, z izolantu 57 Hlavice střeš, z izolantu 70 Toto se běžně dává na svodové trubky,možná nějaká prodejna,sklad kde prodávají tento materiál. R^ |
![]() Ji.sat |
| 07.01.2008, 13:01.37 | |
sorryblbě čtu. |
![]() Saxon |
| 07.01.2008, 13:50.08 | |
Enik:Je taky otázkou, co za stožár to vlastně tazatel má. Jestli nějakou půlcoulovou pancéřku, tak do té bych radši nic nevrtal... |
![]() technikTKR |
| 07.01.2008, 16:04.29 | |
RE: Jak inteligentně s vývodem koaxiálu na sto...Já bych začal tím, že bych tam tu parablu vůbec nedával. Smyslu to nemá a v zimě se na plechovou střechu nepostaví ani horolezec. Čímž bych vyřešil i problém průchodek. Na tsřechu má smysl dávat pouze antény pro terestrický příjem. U těch je trochu významné, jak jsou vysoko. U satelitní antény je lepší koutek za větrem, kam v poledne v únoru svítí sluníčko...a průchody pod oknem. |
![]() Antonín |
| 07.01.2008, 18:36.37 | |
RE: Jak inteligentně s vývodem koaxiálu na sto...Klidne vrchem stozaru a jako ucpavku pouzij to, co se dava do tycek na plot. Vychazi to pekne, muzes to utesnit stresnim tmelem (bitagit). |
![]() J a |