Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
08.01.2008, 16:40.17

Oneskorený signál DVB-T Banská Bystrica oproti sat

Ako je možné, že signál JOJ a aj iných SK základných TV je oneskorený až o temer 2 sekundy oproti prijmu cez sat z ASTRY 3A 23.5°E, neviem, ale ani obraz nič moc a mám preto taký pocit, že signál na vysielač Laskomer je distribuovaný z UPC, ASTRA 19.2E, ako to teda je ? :-)
uživatel
PeterHumax
08.01.2008, 17:02.16

RE: Oneskorený signál DVB-T Banská Bystrica op...

Na pozemne vysielace (analog/DVBT) je signal redistribuovany cez SkyLink, preto ten casovy posun.
uživatel
blik
08.01.2008, 17:17.21

@blik

Lenže signál z pozemných vysielačov oneskorený nie je, prečo potom až 2 sekundy, ako vieš, že trasa je z 3A ? Našiel si to niekde na nete ? Či pre DVB-T v BB robíš ?
uživatel
PeterHumax
08.01.2008, 17:29.18

RE: Oneskorený signál DVB-T Banská Bystrica op...

Chlapci zeptejte se primo u zdroje - http://www.vus.sk ,ve vyzkumaku BB.Mj.jine se tam zabyvaji strategii a rozvojem DVB-T,meli by odpovedet presne a fundovane.
uživatel
hdpe
08.01.2008, 18:45.03

PeterH

Kdo vlastni pozemne vysielace? Kdo vlastni sat. trasu? TDBS maju zdroj. signal.
Analog. vysielac to berie solo stanicu po stanici, v DVBT sa to musi multiplexovat 5xTV+Radia preto ten posun. Takze z casoveho hladiska najskor mas sat Skylink potom analog. vysielac a potom DVBT.
uživatel
blik
09.01.2008, 09:30.12

@blik

Odkiaľ si ? No mňa to aj napadlo, ale tie 2 sekundy je dosť, ak to je teda priamo z 3A. ;-)
uživatel
PeterHumax
09.01.2008, 10:44.00

Zistenie

Fajn, ale tak ešte je to dobré, pretože UPC má oneskorenie + 3 sekundy oproti DVB-T BB, zistil som podľa teletextu, teda z UPC to určite nie je, no mal som ten dojem, berú to fakt z 3A. :-)
uživatel
PeterHumax