Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
08.01.2008, 20:25.28

Ako vyhladat DVB-T

Prosím Vás ako mozem vyhladať pokusné dig. vysielanie v Podunajskej nížine (oblasť Bratislava a okolie), tzn. kanál a frekvencia na Panasonic 37PX7E. Automatické vyhľadávanie mi zobrazí iba ORF,.... Myslím si, že manuálnym nastavenín určitých parametrov sa to dá nastaviť. Analógové vysielanie (teda aj nastavenie terestrialnej antény), napr. Markíza je celkom OK. Poradí niekto? Ďakujem.
uživatel
paul7777
08.01.2008, 20:28.33

RE: Ako vyhladat DVB-T

pokud ti to nenaladí Auto, tak nemáš dostatečně silný signál, manuálně se ladí pouze proto že nevymažeš všechno
uživatel
poky1
08.01.2008, 20:33.08

Ale na vedlajšej ulici kamarát naladil CH66 frekv. 836 MHz (myslím) a jemu to fachčí, ale má Setbox z METRA -Made in China??? V takom prípade by sa stačilo pohrať s anténou?? alebo je to kvalitou DVB-T tuneru?
uživatel
paul7777
08.01.2008, 20:34.42

anténa to spraví R^
uživatel
poky1
08.01.2008, 21:07.56

Pokud nemáš signál, nepomůže ti ani zlatý STB. Naopak pokud signál máš, tak ho zachytí každý STB. U tebe je asi tento problém: Doposud jsi sledoval slovenské a rakouské analogové vysílače na které jsi měl patřičné antény. Rakousko vyplo analogové vysílání a na sejným kanále co vysílalo analogově ORF 2, to je na 24 kanále spustila MUX 1. Proto ho bez problému chytneš. Ale slovenské DVB se vysílá tuším na 66 kanále a na tento kanál jsi určitě žádnou anténu neměl. Proto si pořiď anténu na tento kanál a pokud sousedé toto vysílání chytají a ty nemáš ve směru na vysílač nějakou překážku tak ho chytneš také. Jinak ještě poznámku. Máš vynikající televizor s výborným Digitálním tunerem. Ja mám sice 700 panasonic, ale to se lišíme jenom ve vybavení PIP POP a pod.Jinak jsou to stejné televizory.
uživatel
F123
08.01.2008, 21:31.52

Pripoj tvoj STB na kamaratovu antenu, nalad si slovenske programy. Potom to pripoj u seba a uvidis, ze ti to nepojde = ziadna, alebo zle nastavena antena (dufam, ze nemas STA).
Oblast Podunaj. nizina je siroky pojem, ale do 30km od BA smer Dunaj. Streda to funguje prakticky na akukolvek antenu bez zosilovaca.
uživatel
blik
08.01.2008, 21:32.29

Tady jde trochu o zkušenosti : já jsem mepřítelem automat. vyhledávání v testeru, některé TV tunery pracují jako RDS v FM a nevezmou slabší signály, viz dle nastavení,ne vždy a všude. To chce vyhledávat manuálem a doladit,nebo hnout anténou, no nic nového. Mám TV jako Ty. Kecám,nekecám ???
uživatel
CES
08.01.2008, 21:33.33

Ak sa jedna o TV tak tie maju vacsie naroky na kvalitu signalu ako stolove STB. Takze kvalitna antena + rozvod.
uživatel
blik
08.01.2008, 21:41.27

Skusim nastavený Set top box od kamaraáta na svojej antene a vylučovacou metódou (funguje-nefunguje) zistím, či je problém v nastavení antény alebo v DVB-T tuneri.
Veľmi pekne ´dakujem za vaše reakcie.
uživatel
paul7777