| 08.01.2008, 20:36.22 | |
Záznam ze satelitu do počítačeMůže mi prosím někdo poradit, jak provádět záznam pořadů ze satelitního televizního přijímače do počítače? Stačí vybavit počítač televizní kartou a propojit jej se satelitním přijímačem? Jedná se mi o tom, aby bylo možno zaznamenávat i pořady kódované, které jsou dekódovány kartou v přijímači. |
![]() brky |
| 08.01.2008, 20:43.52 | |
RE: Záznam ze satelitu do počítačejasné s TV kartou to pôjde, pripojíš do nej sat prijímač cez jeden z jeho video výstupov + zvuk. signál sa ti rozkóduje v ňom, ty nahravas uz len výstupny obraz a zvuk. ;) |
![]() Freedox |
| 08.01.2008, 20:46.56 | |
RE: Záznam ze satelitu do počítačeNo tak na to nepotrebujes zadnou tv kartu v pc. Podle toho, jak je vybaven tvuj reciever, tak tahas nahrany porad z hd recieveru pres usb nebo ethernet. Treba u meho homecastu to taham pres usb (lan bohuzel nema)pomoci softu HCXdrive. Nahrane soubory jsou formatu "tp0", ktere potom pomoci jineho softu prevadim do mpeg2, popripade si z nich muzes udelat dvd. |
![]() parnicek |
| 08.01.2008, 20:51.55 | |
RE: Záznam ze satelitu do počítačejedna z moznosti je dreambox (nebo klony) a PC spojene ethernetem . dalsi moznost , ktera je lepsi avsak slozitejsi je sdileni te pristupove karty v prijimaci a PC s PCI satelitni kartou pres ethernet. je mozne ze to jde sdilet i pre seriovej kabel , ale s tim nemam zande zkusenosti. s tim uz je spojene dalsi vybaveni prijimaci soustavy. twinLNB + kabelaz. temito zpusoby si zajistis nahravani mpeg signalu bez rekomprese. muzes ovsem take pouze pouzit obycejnou grabovaci kartu a nahravat analogovej signal . vetsina modernich grafickejch karet je snad uz vybavena Video In Video Out (VIVO) rozhranim a jde to udelat pres to. je to ovsem reseni s rekompresi coz je pro vetsinu fanousku Digitalniho nahravani cirocire blaznovstvi, nebo spis zoufalstvi |
![]() bublajs |
| 08.01.2008, 20:56.23 | |
RE: Záznam ze satelitu do počítačeasi by autor tematu mel vice specifikovat o co jde. je videt ze kazdy si predstavuje reseni nejak jinak |
![]() bublajs |
| 08.01.2008, 21:08.39 | |
RE: Záznam ze satelitu do počítačeNestačím sa diviť, ako ide dopredu tá technika. To o čom tu píšete som ani nevedel :O moja rada je riešenie z konca 90-tych rokov. proste Old school :)) |
![]() Freedox |
| 08.01.2008, 21:29.40 | |
@FreedoxStará škola,ale najlepšia kvalita. |
![]() Nalimm |
| 08.01.2008, 21:45.42 | |
Záznam ze satelitu do počítačeMám sat.příjmač propojen s PC přes graf.kartu Radeon 9600 vivo.Na zachytávání videa používám prog. InterVideo WinDVD Creator3 a zvuk ze scartu stb na audio zes. |
![]() santaj |
| 08.01.2008, 21:50.27 | |
RE: Záznam ze satelitu do počítačeMůj satelitní přijímač pochopitelně nemá možnost nahrávání a bohužel se musím přiznat, že mnohé z toho, co se v odpovědích píše (díky za ně), je pro mne španělská vesnice. |
![]() brky |
| 08.01.2008, 22:03.03 | |
Záznam ze satelitu do počítačeTvúj sat.příjmač nenahrává, nahrává PC přes VIVO graf.karty |
![]() santaj |
| 08.01.2008, 22:40.28 | |
RE: Záznam ze satelitu do počítačeNalimm: s tou nejlepsi kvalitou to byla ironie, ze jo? Protoze reseni prenosu analogove mezi prijimacem a PC znamena NEJHORSI kvalitu... Obecne spravne reseni je nikdy jiz neopustit Digitalni format, ve kterem je vysilano (tedy MPEG-2 Video nebo MPEG-4 AVC v pripade videa). Dokonce neni zadouci ani nijak znovu komprimovat - vse vyvola ztratu kvality. Takze: nahrat v Digitalnim formatu v prijimaciu na HDD a pote prekopirovat do PC a tam zpracovat, nebo nahravat ze sat. tuneru v PC primo na HDD v PC. Nektere prijimace umi i streamovat program (posilat v dig. po siti) - potom lze stream "odchytavat" v PC a opet ukladat nezmeneny na HDD. Pri zpracovani na PC vyhledavat programy, ktere umi MPEG primo zpracovavat a nevyzaduji opetovne komprimovani. |
![]() 008 |
| 08.01.2008, 23:34.11 | |
RE: Záznam ze satelitu do počítačeKup si satelitní kartu Sky Star 2 do PC a není co řešit. |
![]() Standa2 |
| 09.01.2008, 08:38.50 | |
RE: Záznam ze satelitu do počítačeStanda2 ti dal nejlepsi radu. Kup si za 1500Kc ss2 do kompu a k seriovemu rozhrani pc muzes pripadne pripojit programator phoenix(supluje ctecku karet)kam muzes dle potreby prehodit kartu ze stolniho satu. |
![]() a bb c |
| 09.01.2008, 14:38.27 | |
@008No ja som písal o PCMCIA karte/tunery/Cardbus AverTV HybridTen prenos cez ňu by mal byť Digitálny /aj HDTV/.Cez ethernet z boxu to nebolo ono. |
![]() Nalimm |