| 08.01.2008, 22:02.26 | |
Lepší signálDobrý večer mám na vás otázku.Koupil jsem si komlet na příjem CS Link s 80 parabolou. Mám ale slabší signál ukazuje úroveň 70% a kvalitu asi 85%. Co mám udělat abych měl ten signál lepší? Asi větší parabolu aby zmizelo to zrnění? On ten signál není moc kvalitní na anténě jsem měl dřív lepší.Děkuju za pomoc. |
![]() Hrubeš |
| 08.01.2008, 22:27.17 | |
RE: Lepší signáltomu se říká "Digitální kvalita", větší anténa a silnější signál ti nepomůže...... a to je na tom cslink ještě s kvalitou docela dobře, upc a Digi jsou ještě horší prasata ;P |
![]() eemil |
| 08.01.2008, 22:30.00 | |
RE: Lepší signálzrnení ???? tebe zrní Digitálny príjem ??? :lookaround: :))) :))) :))) |
![]() Freedox |
| 08.01.2008, 22:41.42 | |
RE: Lepší signálNo to je tim že mám tak slabý signál.Co je teda lepší koupit větší parabolu a ten konvertor? Potřebuju mít nejlíp těch 100%. Mám novou LCD televizi tak chci mít na ní co nejlepší signál. Ať to nejsou vyhozený peníze. Tak kdo poradí? |
![]() Hrubeš |
| 08.01.2008, 22:43.39 | |
signálněkterý přijímače ti víc než 70% nikdy neukážou a že ti zrní obraz je nesmysl |
![]() jona |
| 08.01.2008, 22:48.09 | |
RE: Lepší signálaaaach táák, LCD. ...no ako píše eemil, tak vyzerá obraz v Digitálnom vysielaní. Tu nepomôže žiadna iná parabola ani lnb. Na LCD TV vidno viac "ruchy" keď je stanica vysielaná v nízkom bitrate. Odporúčam sledovať programy z väčšej vzdialenosti :)) |
![]() Freedox |
| 08.01.2008, 22:51.51 | |
RE: Lepší signálZrnění není nesmysl je to takový jako zozostřený a zubatý se zrněním. Potřebuju teda větší parabolu? Nebo nějaký zesilovač? Na minulé anténě sem to tak měl a obrazek byl o dost lepší. |
![]() Hrubeš |
| 08.01.2008, 23:01.05 | |
RE: Lepší signálnepotřebuješ nic takového z praxe mám ověřeno že scart kabel je potřeba opravdu kvalitní a taky záleží jak máš nastavený satelitní přijímač R^ Jo a jestli máš uhlopřičku LCD 107cm a díváš se ze 2 metrů tak se nediv ;P |
![]() pit178 |
| 08.01.2008, 23:02.02 | |
RE: Lepší signálDigitální signál nikdy nezrní. Ten buď je a nebo není. Těsně před tím není je ještě kostečkování,ale dokud k tomu kostečkování nedojde tak je stejný obraz při jakékoliv kvalitě signálu. Jenom při nižší kvalitě a síle signálu dojde spíš k úplnému výpadku při sněžení, dešti atd.. Takže kvalita 85 plně dostačuje na kvalitní obraz i když si myslím, že není problém při pečlivém nastavení paraboly dosáhnout na CS linku, tedy družice na 23.5 st. 100%. Problém hledej na zařízení až za STB - S, propojení s TV nebo v samotném TV nebo v samotném STB. |
![]() F123 |
| 08.01.2008, 23:04.55 | |
lepší signálBohužel u některých LCD je kvalita signálu žalostná i když jde o signál satelitní. Freedox to dost dobře popsal. takže žádná parabola i ta největší ti bohužel nepomůže. Jediná rada je "dívat se z větší dálky" a nezkoumat zubaté okraje obrazu :O |
![]() slavajs |
| 08.01.2008, 23:06.35 | |
RE: Lepší signálNapiš schválně parametry lcd :) |
![]() Casio |
| 08.01.2008, 23:28.17 | |
RE: Lepší signálZahodit trapný lcd a koupit klasickou TV,uvidíš konečně pořádný obraz,tohle řeším denně,volají zákazníci,ať jim přijedu naladit novou TV,signál satelitní ,co můžu dolaďovat,prostě kupují hnůj,několik z nich mi volali a moc děkovali,že včas ten hnůj vrátili a koupili klasiku,někteří mají smůlu,prodejci to nechtějí brát zpět,když už tak krásně někoho napálili. |
![]() pierrepetr |
| 08.01.2008, 23:28.28 | |
RE: Lepší signálŽe by opět pan J??????????????????????? |
![]() Fero Ch |
| 08.01.2008, 23:29.45 | |
RE: Lepší signálprostě kvalitní analog je bohůžel v porovnání se součastným Digitálem jako sledovat HD ;P kvality srovnatelný s filmem na dvd se asi nikdy při součastných datových tocích v Č.R a S.R nikdy nedočkáme :dead: |
![]() eemil |
| 08.01.2008, 23:33.56 | |
RE: Lepší signálDíky bohu,že mi co to mumíme a víme co koupit a jak to udělat,že nemáme ty starosti. Pane, to není parabolou, ale nastavením celk. komplet. sat. soustavy. Správného propojení s TV a nastavení modu v TV, .....adt. Je to v praxi,zkoušení,!!!!!zrnění není je to "DROP" a to nesrounanou elevací - "vertikální nastavení paraboly", a 80 cm parabola je dostačující pro ČR a SR. |
![]() CES |
| 08.01.2008, 23:41.35 | |
a to nesrounanou elevacíto je ono,ozval se pan chytrej |
![]() pierrepetr |
| 08.01.2008, 23:53.29 | |
To piereepertTo, že tady nejsi první den,a p. Hrubeš nezná pojem drop a neví co s tím,tak Ty pliveš na LCD, když - co. Není lepší si poradit mezi sebou ?!?!? |
![]() CES |
| 09.01.2008, 00:43.21 | |
RE: Lepší signálPoradit ano,ale ne do hrobu,elevací možná odstraníš dropy,ale jedině tak v analogu,cs link je Digitál,pokud je to pro tebe nový název,něco si o tom přečti,než začneš blbnout hlavy těm,kteří potřebují poradit a ze zoufalství píší sem,domnívajícíse,že zde najdou chytřejší,než jsou oni sami v tomto oboru. |
![]() pierrepetr |
| 09.01.2008, 00:56.34 | |
RE: Lepší signálno je to tak, napis parametre LCD...a znacku, ak to bude nieco ako mascom, goodmass, technika a pod, to ani parametre nepis, rovno TV hod z okna...Mam LCD Samsung, Philips, palzmu Samsung a o zrneni nemoze byt rec...a klasicka TV je uz u mna KO R^ |
![]() hopkok |
| 09.01.2008, 00:58.12 | |
RE: Lepší signálMám 110 a přes nějakých 75 % se nedostanu. Až na vyjímky (husté sněžení, problémy na druhé straně apod.) je obraz dobrý, ale nevím, jestli má smysl to nějak ladit nebo ne. Jasně, že bych tam raději viděl 98 %, ale zase jestli to není přístrojem, jestli prostě tenhle model neukáže 100 % ani kdybych to naložil do rakety a doletěl s tím k satelitu. :-) |
![]() eduard |
| 09.01.2008, 01:05.20 | |
RE: Lepší signálPokud jde někomu o procenta,tak si kupte fergusona,ten na 80tce ukazuje 99%,ne že by to byl zázrak,jen je tak ocejchovaný měřič,ale to není problém co řešíme,tady je signálu dost ,ale zobrazovač je hnůj |
![]() pierrepetr |
| 09.01.2008, 06:34.27 | |
RE: Lepší signálSkús nájsť v nastavení v sat. prijímači výstup TV scart a zmeň výstupný signál, RGB alebo CVBS, mohlo by to pomôcť. |
![]() dreamb |
| 09.01.2008, 08:03.41 | |
RE: Lepší signálJe jedno, ci mas uroven 25perc., 70, alebo 100. Obraz u Digitalu je vzdy rovnaky. Vacsie percento znamena, ze mas signalovu rezervu a v pripade zlych podmienok (husty dazd, snezenie, namraza ...) ti obraz nevypadne, respektive vypadne ti neskor. Kazdopadne na 80 cm parabolu sa da rozhodne dosiahnut z uzemia CR lepsia uroven (blizka 100 perc.) ako mas. Treba sa vyhrat s nastavenim. Co sa tyka nekvality obrazu u CS linku, hladaj problem v prepijeni prijimaca s TV, respektive v samotnom TV. |
![]() JanoHels |
| 09.01.2008, 08:56.52 | |
RE: Lepší signállcd máte zn finlux R^ pokud ne, tak se budete muset spokojit s obrazem jaký máte :O jistě je červená barva při pohledu z různých úhlů pohledu vždy stejné kvality - barva se nemění :laughing: a černá barva je vždy černá a ne jiná :bomb: jinak problém když to zrní je asi v kvalitním scart kabelu :((( |
![]() vodnar |
| 09.01.2008, 09:19.28 | |
RE: Lepší signálPáni,kým Hrubeš nešpecifikuje typ STB,LCD a ich vzájomné prepojenie,tak tu teoretizujete zbytočne. |
![]() Rasto |
| 09.01.2008, 09:20.01 | |
RE: Lepší signálkdyž mé měkdo lcd gogen nebo lg tak se neni čemu... |
![]() kuldan |
| 09.01.2008, 09:50.26 | |
RE: Lepší signálto kuldanJá mám lcd LG-32lb75 je to má to technologii PIXEL na PIXEL k chytám CS link a nemohu si stěžovat tak nepiš a nehan značky když o tom nemáš ani páru.Na lcd se musí dívat z určité vzdálenosti.Dnes si každej pořídí 107cm uhlopříčku a dívá se ze 2 metrů.Takovým zákazníkům říkám že i kdyby byla ta televize ze zlata tak ten obraz je o ničem. :fuming: |
![]() kimi |
| 09.01.2008, 10:17.18 | |
RE: Lepší signálKaždý hají svoji značku :laughing: I kdyby to nebylo koukatelné, jakože na lcd není, tak si ji každý bude vychvalovat do nebes :laughing: |
![]() Casio |
| 09.01.2008, 10:37.19 | |
lepší signálHrubeš už drží pod krkem obchodníka ten nemá teď na nás čas.p.s zastávám ten jistý názor že klasika je klasika dokud se v naších zeměpisných šířkách neusadí HDTV,nebo se pro sadí nová tv tecnologie tuším SAD nebo SED přišla s tím firma CANON a spolupracuje s TOSHIBOU na dalším vývoji této tech.(velice zjednodušeno je to na místo jedné diody jako u kl.TV velké množství mminiaturních diod které v podstatě přivádějí do obrazu jednotlivé body)ale je to velice laicky řečeno byla o tom zmínka v čas. AUDIO/VIDEO 2/2007.Naopak v DVB-T v okrajovém vysílání na Vysočině v multiplexu vysílaném od Brna mají naši známí na plazmě o úhlopř.106cm výborný obraz a to podotýkám že jsou na okraji pokrytí tímto signálem někdy jim prostě vypadává úplně ale když běží tak je většinou velice pěkný obraz.Nebo je to v DVB-T trochu jinak než v DVB-S může mi to někdo nějak srozumitelně vysvětlit. |
![]() kaliv |
| 09.01.2008, 10:55.39 | |
lepší signálomlouvám se za ty příšerné odstavce jsem samouk ale v okněto mám vždy vzorně ale až se to objeví na stránce fÓra tak je to hrůza proto nesmím psát takové romány :((( :((( :((( :((( |
![]() kaliv |
| 09.01.2008, 11:28.51 | |
RE: Lepší signálto kuldannehájím svou značku ale provádím servis i záruční na televize takže vím o čem mluvím nevím co máš doma ty ,ale dnes není značka tak důležitá je to rozlišení,odezva ,dynamický kontrast a td.A technologie pixel na pixel má výhodu toho že černá je skoro černá což je u lcd problém R^ a ten můj model to umí :laughing: :laughing: |
![]() kimi |
| 09.01.2008, 11:41.07 | |
RE: Lepší signálPlácáte tady ohromný ptákoviny a řešíte něco co s tím nesouvisí, tutově to je scartem. |
![]() Mjr |
| 09.01.2008, 12:03.10 | |
RE: Lepší signálTaková malá laická rada. Byl jsem u známého, ukazoval mi svou novou LCD televizi a měl vcelku pěkný obraz. Měl taky předtím trochu rozplizlý obraz a vřadil mezi signál jako laik DVD, které taky koupil na vánoce a obraz se zlepšil. |
![]() Satmen |
| 09.01.2008, 12:47.57 | |
RE: Lepší signálBych řekl, že tohle vlákno je jen provokace :-))) |
![]() kacenkin |
| 09.01.2008, 13:12.46 | |
RE: Lepší signáltakove laicke rady si nech ,asi nemaš paru co to je Digitální příjem /rozplizlí obraz/to máš odkud :bomb: |
![]() kimi |
| 09.01.2008, 13:34.16 | |
pierrepertJo máš pravdu, u Digitálu to není, to zrní mě zblblo, sory. |
![]() CES |
| 09.01.2008, 14:08.44 | |
to kacenkinMně se líbí,jak Jaivan tady nanese téma,které se pak se usilovně řeší a on má z toho ohromnou srandu. |
![]() Sekyra |
| 09.01.2008, 14:38.18 | |
RE: Lepší signálSekyro, to jsem nebyl já...Jaivan |
![]() AlanD |
| 09.01.2008, 15:57.30 | |
RE: Lepší signálTady je úplně jedno,kdo nanesl problém,kdo chce, tak se numusí diskuze zúčastnit,prostě může být tento problém a dá se řešit,svými příspěvky se navzájem směrujeme a učíme a to za to stojí.Můžeme místo toho sedět v hospodě a poslouchat chytré hlavy tam,já jsem radši zde.Hezký den. |
![]() pierrepetr |
| 10.01.2008, 00:44.51 | |
RE: Lepší signálNebylo nám líp když jsem koukali na X tou kopii nadabovanou znuděným hlasem a byli za to vdeční a užívali si to? :-) |
![]() eduard |
| 10.01.2008, 07:53.13 | |
re:Dovolím si trochu shrnout a přidat svůj názor. Zrnění u Digitálu - blbost, větší parabolu pro cs link nebo zesilovač - blbost, elevace - blbost(ale už se to vysvětlilo ;) .Včera mi brnknul kámoš podnikatel, že mi v kanclu nechal 30 000, že když už své matce domů koupil ten satelit(Digi), tak chce pro ni i okamžitě novou TV. Věděl jsem, že o penězích není řeč, viděl jsem jeho bankovní konto. Ptám se ho: bude se dívat na hdtv? chce ji pověsit na stěnu? má v obývací stěně málo místa? Nosí víc než tři dioptrie? Ne, ne, ne, ne. Tak jsem šel do prvního obchodu, kde mi nějaký blbeček řekl, že normální(rozuměj CRT) tv 82cm 16:9 se už nevyrábí a hned mi ukazoval jejich nabídku lcdéček od 15-30tisíc. Raději jsem neriskoval ani na ten obraz kouknat a obvolal pár obchodů, zda maj CRT 82 16:9. V jednom byla, Philips, PaT, dokonce v akci za 11990,- Ani jsem ji nezapnul, dokoupil scart za 275(Hadex), zaplatil a odvezl. Když jsem ji doma zapojil na sat, pro jistotu jsem ji naladil i programy z polského síta, které tam taky ještě měla, zkušebně jsem kouknul na ct1 ze síta(signál perfektní) a z Digi, rozdíl nebyl velký, ale..netřeba dalšího komentáře.. Fakt je mi líto lidí, co si na radu prodavače - snad vyučeného zedníka koupili levné lcd, připojili nejlevnějším scartem nebo nedejbože ještě koaxem, nechytaj DVB-T a teď se doma musí trápit. Koukat na tom na hokej, jdu raději do hospody na pivo a při jednom sleduju na staré 50ti hertzce.. Někteří možná namítnou proč jsem nevzal plazmu, když nešlo o prachy, ale fakt jsem chvilku kouknul na net a 82ku jsem nikde poblíž nesehnal, až od 94cm. V jejím obýváku bych viděl jednotlivé body. A pak, na Digi? To za ten 20ti tisícový rozdíl myslím opravdu nestálo. Jo a pro majitele lcdéček..nedávno mi známý ukazoval svoji novou lcd samsung 82cm za 25000,- propojenou kvalitním scartem s technisatem a na ten obraz už opravdu šlo koukat, dokonce i mírně z boku..až jsem byl fakt překvapen. Ale má(spíše naštěstí) jen cslink. Mimochodem, kámoš večer mi volal a mám slíbenou kvalitní domácí.. Hezký den |
![]() Tomik535 |
| 10.01.2008, 11:55.49 | |
RE: Lepší signáltos na té telce vyvařil 18.000 tak to je kšeft škoda že nemám taky takovýho kámoše.A ještě se divím když je tak maratej že si pořídil Digi to je opravdu logika. :laughing: |
![]() kimi |
| 10.01.2008, 15:24.02 | |
4kimiNikdy bych tady nechtěl někoho urážet větama o tom, jestli umí číst nebo že si sedí na vedení ale zjevně nepochopils, že nebyla pro něho. Když jsem to psal, napadlo mě, že se určitě někdo ozve, jestli jsem mu vrátil zbytek peněz..Možná jsem dokonce ztratil i záruční list s účtenkou..Ale co, aspoň jsem poznal dalšího...dám mu to vlákno přečíst, určitě se tomu ještě zasmějem. Asi si domů (k Digi) pořídím lcd s technologií PIXEL na PIXEL..když už mi to nic nepřidá, aspoň utratím prachy..hello |
![]() Tomik535 |