Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
09.01.2008, 15:12.49

Dotaz- nasdílení jedné karty do 4 místností.

Ptám se hlavně na vaši vlastní zkuženost. Předem říkám,že přijímače nemají možnost připojení do PC sítě a není možné dodatečné propojení kabelem RS232 apod.
Musí to jít bezdrátem - jedná se o jednopodlažní domek - jedna domácnost - 4 místnosti - obývák, ložnice, 2x dětský pokoj vzálenost od vysílače do nejvzdálenější místnosti cca 12-15 metrů. Na 99% se bude sdílet CS link karta. Napadají mě jen 2 varianty Smart Wi a Diablo wireless a teď babo raď máte to někdo funkční a odzkoušené? Díky za info
uživatel
Tomáš
09.01.2008, 15:33.30

RE: Dotaz- nasdílení jedné karty do 4 místnost...

Ano bude. Mám Smart Wi od www.mirec.sk, 3 klienské karty / možnosť dokúpenia až na 7 kariet / zdielam UPC Direct na satprijímačoch Vantage 121,Vantage 221 a AB DSR 51O SKY a všetko úplne v pohode.
uživatel
Milan C
09.01.2008, 15:52.11

Souhlas s Milanem C. Mam 4 prijimace 2 x Kaon ktsc 570, jeden GI 870 Speed a starucky Philips 6010 od UPC a funguje to perfekt se smartwi. Jenom myslim podle toho co jsem cetl na ruznych forech ze smartwi pracuje lip s nekterymi softy. Ja mam starej asi ze zacatku roku 2006. Skusenosti najdes na foru smartwi ale je to vetsinou v angline. Hodne zdaru :)))
uživatel
aslivins
09.01.2008, 15:54.47

Fungovat to funguje. Jediná otázka je jak spolehlivě. Tam kde není wifi signál a prostor je dobře prostupný pro elmga vlnění (ždáný železobeton) to fungovta může uspokojivě. Ve městě, kde bude na dosah pět šest wifin, které se s tím budou prát o pásmo, to fungovat může s výpadky. Pokud je to tvůj dům, tak si natáhni určitě síťové dráty, nebo snad nepoužívate doma počítače, nebrouzdáte, nemáte telefon?

Splitery umožňují sdílet jedninou kartu, síť více karet. Sdílet CSlink bez placených měsíčních balíků moc nedává smysl, cena klienta je podobná jako cena karty.
uživatel
Antonín
09.01.2008, 16:17.37

V pripade CSlink souhlasim s Antoninem. Ale bezdrat u mne pracuje dobre i kdyz mam bezdratovou mys a klavesnici na comp, bezdratovy telefon na Skype, bezdratova sluchatka, mikrovlnku, v baraku je wifi, bydlim v centru Prahy v Korunni kde jezdi tramvaje... Ale podle mne to je individualni. Napr u smartwi doporucuje vyrobce 15 m ale na chalupe chodi to i na 30 m bez pridavni anteny. Tomas at si to rozmysli pro CSlink asi zbytecne drahe. Pro UPC dobry ale jsou i jiné splittry bezdratove
uživatel
aslivins
09.01.2008, 17:09.41

Dokážeš to prosím i nacenit? Levnější splittry? Levnější řešení?
Potřebuji do 3 místností, ale již mám 2 sat. přístroje, a každý jiný.
Díky
uživatel
smutnak
09.01.2008, 17:40.25

Kabely prostě už natáhnout nejdou ...bohužel.
CS link je zvolen kvůli "kvalitě" oproti UPC a počítá se samozřejmě s placením nějakého balíku k základu. Jestli se nepletu tak u Smart Wi musí čtečka přijímače (nebo CI modul) podporovat daný kódovací systém sdílené karty z tohoto důvodu mi přijde Diablo wireless lepší varianta (i z hlediska EMU neb přijímač v obýváku bude něco "lepšího" nejlépe dvoutunerový HDTV přijímač s PVR funkcemi a zatím žádný z prodávaných nemá EMU respektive pokud EMU má nemá dva tunery a nebo se k němu HDD připojuje zvenčí) ,ale nikdo nepíše zkušenost k tomuto :-(
uživatel
Tomáš
09.01.2008, 17:46.54

Dům bez počítačové sítě je zbytečný. Nebude k použití tak jako tak (teda pro normální lidi), je o jako by neměl splachovací záchod.
Stabilní funkci wifi propojení musíš zkusit, to ti nikdo nezaručí.
Místo poněkud zbytečných dvou tunerů si kup příjímače, které mají síťové spojení a bude to lepší. Pravděpodobně by ti ovšem měl vyhovět třeba topfield s diablem, ale znovu se vracím k pochybnostem o funkci. Když si představím, že veliká televize s HDTV přijímačem občas zatuhne, protože se nestihne přes zarušení wifi vyměnit data, tak nevím, jestli je to správné řešení.
uživatel
Antonín
09.01.2008, 21:46.07

Mám stejný problém. Chci do 4 TV rozvést signál ze satelitu (UPC direct) a rád bych zvolil to nej řešení. Zatím z toho, co jsem tu četl,tak jsem pochopil, že potřebuji:
- konvertor s rozvodem pro čtyři účastníky
- 4x nový IP Box 200s, nebo jiný satelitní přijímač umožnující lan
- promojím přijímače s konvertorem a propojím přijímače přes switch domací pc sítě a když toto mám, jak dál?
uživatel
inspired
09.01.2008, 22:41.40

inspired. ano , chapes to spravne. nastavis camd3 nebo newcs nebo cccam a jedes. muzes take nektery prijimac zamenit za satelitni kartu do pocitace. na zaznam je to nejlepsi reseni. cenove je to take prijatelnejsi nez ipbox
uživatel
bublajs
09.01.2008, 23:13.41

Já právě mám už rok UPC direct s tím přijímačem 4101 a už mne štve, že platím měsíčně 1.100 Kč a přitom na to mohu koukat jen na jedné TV. Satelitům vůbec nerozumím, jen jsem posbíral info z netu a pokud je to takhle jednoduchý,že to vše propojím, strčím kartu a jedu tak určitě bych do toho šel.
Na ten přijímač IP Box 200s jsem narazil náhodou. Nebo můžete mi nějaké někdo doporučit? Myslím tedy ve stejný cenový hladině.
uživatel
inspired
10.01.2008, 09:31.22

Ne, není to tak jednoduché a nikdy nebude, protože to není legální. Jestliže to chceš dělat tak, jak je určeno laikům, tak si pořiď druhou a další kartu od UPC včetně přijímače, dávají výraznou slevu.
Pokud nerozumíš pojmům jako je IP adresa, DESKEY, gateway, router, port, telnet, tak se to buď musíš doučit, nebo počítat s obtížemi, nebo si na to někoho přizvat na pomoc.
uživatel
Antonín
10.01.2008, 12:36.31

Pochopil jsem správně, že po síti se dá karta sdílet. Pokud si pořídím IP BOX, rozvedu kabelové propojení, lze kódy zaslat asi přes Rs232 do příjímačů Ferguson 7018 a Opticum 4100 TSCR?
Děkuji za případnou odpověď či nasměrování na návod.
uživatel
smutnak
10.01.2008, 14:16.31

Zavisí na tom, jestil dané přijímače mají potřebný soft aby mohly přijímat data přes RS232 a jestli existuje soft pro PC, které by muselo obsloužit převod RS232/TCPIP.
Nevím jestli existují, neznám, tohle mne nezajímá. Technicky to jde, je to jen a pouze otázka existence těch softů.
uživatel
Antonín