| 11.01.2008, 20:18.15 | |
křížení stanicmám satelit,který se mi přes modulátor kříží s jinou stanicí,která mě jede přes analogovou anténu,na satelitu ten kanál nejde posunout,co s tím? |
![]() dalis |
| 11.01.2008, 20:29.26 | |
RE: křížení stanicVyhledej v menu satelitu rf modulátor a tam předělej frekvenci.Dělá to když jedeš přes scart nebo anténí svod? |
![]() limbus |
| 11.01.2008, 21:09.57 | |
dobrá rada nad zlato !limbus: poradil jsi dalisovi přesně to, co on napsal, že nemůže udělat! To jsou opravdu rady k nezaplacení, že?dalis: jestli se ti moduluje na výstup ze satelitu nějaký signál, je nutné si s tím pohrát, existují kanálové filtry ( pásmové zádrže a propusti ) a podobné záležitosti, někdy pomůže i celkem relativně zanedbatelné přemístění přístrojů. Pokud jde o přímé propojení satelitu a televizoru, které nejde realizovat jinak, než přes modulátor, bude to řešení velmi pracné, ale dá se to udělat ! |
![]() Tondach |
| 11.01.2008, 22:08.27 | |
RE: křížení stanicA ten satelit je vadný,keď nejde preladiť modulátor? |
![]() letas |
| 11.01.2008, 22:13.57 | |
Neviěljsem ještě nenastavitelný modulátor v satu. |
![]() spyko |
| 11.01.2008, 22:24.32 | |
RE: křížení stanicspyko: tos toho ještě moc neviděl, první analogový satelity byly takhle udělaný prakticky všechny ! |
![]() Tondach |
| 11.01.2008, 23:16.11 | |
RE: křížení stanicalespoň musí být vzadu šroubek na přeladění modulátoru |
![]() pierrepetr |
| 11.01.2008, 23:47.58 | |
RE: křížení stanicTak,tak aspoň šróbik a keď nemá ani ten,tak asi nemôže mať modulátor a keď má modulátor bez nadstavenia tak to už patrí do múzea. |
![]() letas |
| 12.01.2008, 07:32.50 | |
RE: křížení stanictak ten STB bych chtěl viděl,co mu nejde v menu přeladit kanál v RF modulátoru!!Je rok 2008!!Pokud máš nějakou starou analogovou brusku,tak ji vem a vyhod.Ale i tyhle brusky mají na zadním panelu kapacitní trimr,kterým přeladíš oscilátor v modulátoru.Pokud to z nějakého důvodu nejde,ještě můžeš koupit externí rf modulátor,do něj zapojíš STB přes AV a modulátor zapojíš do IEC vstupu tvého TV.Tohle už je ale spíš úchylnost. |
![]() Saxon |
| 12.01.2008, 09:03.42 | |
re:Já bych to neviděl ani jako úchylnost, zvlášť, kdyby koupil stereo modulátor..ale myslím, že stojí skoro jak nový sat ;) Ale stejně mu nevěřím, že nejde přeladit ani v menu, nebo šroubkem(i když ne v rozsahu 21-60). To jsem ještě fakt neviděl, spíš neví jak na to. A jestli opravdu ano a z mě neznámého důvodu ten analog ještě potřebuje, jako nejlevnější řešení bych viděl kanálový měnič(třeba 1K-uhf/1K-vhf). Nebo prohnat scartem přes staré rozvrzané video s modulátorem..stejně nechápu, proč žene anténu ještě přes sat(to má 20let starou tv bez scartu)?? I kdyby měl na tv jen jeden, vklidu na něho přece připojí sat video i dvd(i bez použití těch trapných scart-slučovačů). Teď mě napadá, že by chtěl ten signál táhnout koaxem ještě někam do kuchyně..no nic, už na to asi přišel, když se neozval, čaute. |
![]() Tomik535 |
| 12.01.2008, 09:19.45 | |
tomiktou úchylností, jsem myslel právě tu cenu nového modulátoru.Tipoval bych to na starou colorku,která nemá AV vstup a na majitele,který zrovna nevyniká technickými schopnostmi.Ten STB bude Digitál s rf modulátorem. |
![]() Saxon |
| 12.01.2008, 09:24.29 | |
4SaxonJo to mi bylo hned jasné :)) Já jen jsem mu chtěl pomoc, že by poslouchal aspoň stereo.. :8) (na 20let staré mono tv bez av in) R^ ale možná má doma aspoň nějakou věžku s auxem..no nic, už ho nechme být, čus ;) |
![]() Tomik535 |
| 12.01.2008, 11:21.35 | |
RE: křížení stanicTondach:Nikdy, ani analogový sat. přijímač nebyl bez možnosti přeladění kanálu modulátoru.Pokud budeš tvrdit, že jsi takový viděl, tak jenom proto, že jsi toto nezjistil.Vždyť by to nebylo ani možné prodávat tehdy první sat. přijimače bez této možnosti.V té době teměř neexistovaly TV, které by měli scarty nebo jiné podobné vstupy (až na málo vyjímek). A teď si představ, že by si někdo koupil satelit, který by měl pevně naladěný kanál a na tomto kanále v místě jeho bydliště vysílal vysílač prvního programu. To by mohl satelit vyhodit. Já sám jsem si koupil v roce 1987 v Rakousku satelitní přijímač a vzhledem k množství devizových prostředků jeden z nejlevnějších (mimochodem funguje dodnes). I ten měl možnost kanál přeladit pomoci trimru (malinký šroubek na zadní straně). Mimo to jsem dělal spousty překladů z němčiny do češtiny návodu k obsluze individuálně dovezených přístrojů a vždy tam byla kapitola jak přeladit kanál modulátoru. |
![]() F123 |
| 12.01.2008, 14:07.27 | |
RE: křížení stanictam původně ta možnost na přeladění kanálu byla,ale přehrál jsem firmvare s emulací,a tam už to nejde,zas uplně blbej nejsu,tak jinak díky za rady :fuming: |
![]() dalis |
| 12.01.2008, 17:11.06 | |
4dalisHele nemáš náhodou ferguson? Tam to přeladění po nahrání dvbxtreme už nenajdeš pod červeným tlač, ale v menu nastavení, volby uhf... ;) |
![]() Tomik535 |
| 12.01.2008, 18:58.51 | |
RE: křížení stanicne,mam strong 4355 |
![]() dalis |