| 15.01.2008, 07:08.36 | |
Prepojenie SAT-DVD-PLAZMAPriatelia.Nejak sa mi nedarí.Mám Vantage 7100 HD prepojený cez HDMI k plazme a to je v pohode. Mám DVD recordér Panasonic prepojený k plazme, tak isto v pohode.Len potrebujem,a tu je kameň úrazu,aj prepojiť medzi sebou Vantage 7100 HD a DVD recordér. Mal som to prepojené medzi sebou káblom scart zvuk išiel obraz nie. Vantage 7100 HD má v zadu prepínač "HD" a "SD". Mám to prepnuté na "HD" pre príjem HD programov ale aj kvôli tomu, že pri tomto nadstavení / HD / sú aj programi vysielané v SD v omnoho lepšej kvalite.Viem že Vantage 7100 HD a DVD sa medzi sebou nedajú pripojiť HDMI, lebo majú len jeden výstup.Otázka: Ako sa dá inak prepojiť,mezi sebou, Vantage 7100 HD a DVD recordér?Vďaka. |
![]() Milan C |
| 15.01.2008, 07:50.49 | |
RE: Prepojenie SAT-DVD-PLAZMAS-video? |
![]() maxelko |
| 15.01.2008, 07:59.16 | |
@maxelkoTo som neskúšal, len neviem či prepustí HD signál. |
![]() Milan C |
| 15.01.2008, 08:30.17 | |
RE: Prepojenie SAT-DVD-PLAZMAto neviem nemám HD prijímač, ale predpokladám že asi nie, a čo nejaký kvalitnejší skart? |
![]() maxelko |
| 15.01.2008, 08:51.07 | |
RE: Prepojenie SAT-DVD-PLAZMAŽiadny scart neprepúšťa HD signál.V tom je ten problém.Ide len zvuk, obraz nie. |
![]() Milan C |
| 15.01.2008, 08:53.04 | |
RE: Prepojenie SAT-DVD-PLAZMAKdyž to propojíš analogově budeš dostávat analogové zvrácené nahrávky.Když už nedáš jinak, tak pokud to směšně zřízení tzv. DVD rekordér (po pravdě je to analogový videorekordér s médiem DVD) má aspoň RGB vstup zkust to propojit aspoň tímto způsobem (obvykle by to mělo být na scartech). Nejlepší ( a jediné technicky správné) řešení je nahrávat Digitální signál Digitálně. Zejména v okamžiku HD signálů je to docela klíčová věc. Nahrávat HDTV přeceděné přes analog to je fakt zvrácené. Všechnyty kombo domácí kina, a DVD rekordéry jsou k ničemu. Nekupujte to, a pokud už to máte, hleďte se toho zbavit. Je to podvod. |
![]() Antonín |
| 15.01.2008, 09:40.19 | |
@AntonínTo je jasné,ale mal som prepojenie cez scart na RGB a nič len zvuk. Nie je to tým, že Vantage 7100 HD mám prepnuté na HD a tento signál / obraz / cez kábel scart neprepúšta do DVD? Zo satelitu do zobrazovača cez HDMI je to O.K. Z DVD do zobrazovača cez HDMI tak isto O.K. Len potrebujem ešte prepnúť medzi sat a DVD aby som mohol nahrávať a neviem ako. |
![]() Milan C |
| 15.01.2008, 10:16.23 | |
Antoníne, Antoníne!!Proč všechny DVD recordery jsou šunt? A co ty co maj DVB-T tuner a nahrávaj Digitálně a pálej Digitálně?? Nemať tady méně zkušené a znalé!!!! |
![]() jaivca |
| 15.01.2008, 10:49.50 | |
RE: Prepojenie SAT-DVD-PLAZMANahrávat analogově přenesený signál na DVD je blbost, souhlasím a Antonínem, ale například já mám neznačkové šunt DVD recordér (jako náhradu VHS) a ten nahrává Digitálně z USB a firewire .... |
![]() kacenkin |
| 15.01.2008, 11:08.15 | |
RE: Prepojenie SAT-DVD-PLAZMAMluvím o velké většině zařízeních prodávaných pod názvem DVD rekordér, které nemají žádný Digitální vstup a nahrávají analogovžý signál. O ničem jiném, než o tom, že prodávat toto pod názvem DVD rekordér je podvod, nemluvím.Všimněte si, že se Milan snaží dostat na analogové rozhraní HDTV signál. To je přesně to, o čem mluvím a píšu. Pokud je DVD rekordér opravdu DVD rekordér, má vstup HDMI, USB 2.0, Firewire (to ovšem nemá žádný satelitní přijímač, řekl bych), nebo pokud má rovnou Digitální tuner vevnitř, pak to je skutečně to zařízení, o kterém tady je řeč v názvu: DVD rekordér. To je vše, oč mi jde. Z počtu prodávaných DVD rekordérů je zanedbalené procento. Myslím proto, že nematu já, ale oni. 2Milan: Je možné, že výstup RGB musíš softwarově zapnout, někde v menu. Může být i to, že když zapneš HDMI, automaticky se zruší RGB. To už je na konkrétním přijímači a dokonce na konkrétní firmware, jako to je. |
![]() Antonín |
| 15.01.2008, 12:19.57 | |
jaivca:Docela by mně zajímalo,který DVD rec.se zabudovaným Digitálním tunerem nahrává opravdu Digitálně.Já sem zatím na žádný nenarazil. |
![]() hobo |
| 15.01.2008, 12:56.29 | |
RE: Prepojenie SAT-DVD-PLAZMADVD/HDD Panasonic má na druhém Scartu i vstup RGB,je ho ovšem nutné navolit v Menu.Pak je Recorder pruchozí pro RGB i v režimu Standby.Stolní rekordery o kterých je řeč, mají jen některé Digi.vstup FireWire a to pouze pro připojení Digitální kamery.Lze po něm posílat Video,Audio i lze po něm kameru ovládat.Nic jiného přes toto rozhranní nelze kopírovat. Stolní HDD/DVD rekordery s Digitálním tunerem/DVB-T i S/nejdřive signál/Mpeg/ převedou do analogu a pak až opět zDigitalizují a vypálí/DVD-Video - soubory VOB atd/.Kdybys vypálil na DVD-R ten Stream co tuner přijme,žádný DVD player by to nepřehrál.Norma DVD-Video podporuje soubory VOB,IFO atd.A navíc s pevným datovým tokem. Stolní DVD/HDD rec. s HDMI VSTUPEM zatím na světe neexistuje a buh ví,zda existovat bude.Myslím, že boj proti pirátským akcím spíš nasvědčuje tomu,že nikdy nebude. Jediné zařízení,které vyplivne Digitální signál takový,jaký přijme je PVR. |
![]() Saxon |
| 15.01.2008, 13:34.29 | |
RE: Prepojenie SAT-DVD-PLAZMAAntoníne, tak teď v tom mám guláš i já.Mám to samé propojení jak popisuje Milan C, ale s přístroji Technisat HD S2 a Panasonic DMR e87 (dvb-t tuner). Sice toto propojení nepoužívám, ale mě to normálně funguje. Všechny hd programy fungují i přes ten scart, když to teda proženu přes to dvd.Chyba bude tedy asi u Milana. Ja nevím. |
![]() Jarpet |
| 15.01.2008, 13:36.37 | |
milanCAsi už tu bylo napsáno vše, tvůj receiver přece musí mít i analog. výstup obrazu a ten připojit k receiveru. Já ho neznám, ale třeba cinchema nebo druhým scartem(třeba i až po přepnutí v nastavení, jak psal antonín). Samozřejmě bez dig. vstupu nahráváš signál už dvakrát převedený, ale výsledné dvd bude zcela jistě lepší než vhs :))) Akorát se už na něho pak znovu nekoukej na své plazmě.. |
![]() Tomik535 |
| 15.01.2008, 13:39.50 | |
RE: Prepojenie SAT-DVD-PLAZMAŘekl bych, že existuje DVD rekordér s HDMI vstupem, ale na vlastní oči jsem ho neviděl, jenom to tady někdo v diskusi o zbytečnosti DVD rekorédrů kdysi kdosi vytáhnul jako protiargument. Nezajímá mne to, je to celé slepá větev vhodná akorát pro ty, co nedovedou zapnout počítač a nic jiného jim proto nezbývá.Jestli ty DVD rekordéry s Digitálním tunerem přemotají signál vevnitř na analog, tak je to ještě větší hrůza, než bych byl do nich řekl. O to nesmyslnější jsou. Jasná cesta pro krátkodobé záznamy je PVR, pro dlouhodobější (filmotéka apod.) určitě karta do PC. Dneska asi Skystar HD. Předpokládám, že DVD není zrovna pro krátkodobý záznam a mám za to, že si většina těch, co si to koupí vůbec neuvědomuje, jak nevýkonné zařízení devastující nahrávku si vlastně kupuje. Ale je to každého věc. To, co kritizuji, není sám fakt DVD rekordéru - když to někomu vyhovuje, jeho věc - ale to, že je to falešné - nevytvoří to ani přibližně opravdové DVD, ale paskvil, který jenom používá stejné médium. Absolutní většina současných playerů přehraje mpeg2 soubory s mnohem větším spektrem parametrů, než je DVD-video definované v PALu (nic společného s analogovým PAlem, nebo téměř nic). P.S. Přes firewire lze celkem přenášet cokoliv. Je to jenom otázka softu. Je to jenom rozhraní schopné přenosu dat v rychlostech adekvátních pro video soubory, stejně jako USB 2.0 nebo HDMI. Jestli toho faktu někdo využívá nebo ne, nevím. |
![]() Antonín |
| 15.01.2008, 14:02.35 | |
RE: Prepojenie SAT-DVD-PLAZMAAsi mi nebudete věřit, ale kousek hd programu jsem teď nahrál a výsledek je super. Nemám důvod mlžit. Jsem v tomto absolutní laik. Navím co si s tím ten recordér provede ale prostě výsledek přes scart je super. Nebýt této diskuse, tak bych to ani nevěděl, protože ten scart tam vlastně zůstal ještě z propojení mascoma(bez hdd) a já jedu jen na hdmi. |
![]() Jarpet |
| 15.01.2008, 14:51.14 | |
Jarpet:Ten tvuj HD satelitní přijímač má na výstupech SCART HDTV signál?To bych neřekl.Nahrál si podle mne normální SD signál,pouze tedy z HD kanálu. |
![]() hobo |
| 15.01.2008, 14:59.27 | |
RE: Prepojenie SAT-DVD-PLAZMAVďaka všetkým, idem ďalej skúšať. |
![]() Milan C |
| 15.01.2008, 15:19.01 | |
hoboTo bude určitě sd signál, ale je to perfektní obraz.Sám nevím, ale prostě to funguje. |
![]() Jarpet |
| 15.01.2008, 15:29.42 | |
Jarpet:To je jasný.Ale takhle musí fungovat každý HD přijímač,pokud je v menu vše správně nastaveno a to jak na satel.přijímači tak na např DVD rec.Proč by tam ty SCARTY jinak byly ne? |
![]() hobo |
| 15.01.2008, 16:19.56 | |
Taky jsem hledal DVD HDD recorder,který nahrává rovnou stream z Digitálního tuneru (pro známého) Byl jsem překvapen - téměř nic. Až na něco , co se jmenuje Radix (pokud si dobře pamatuju) a byl zbytečně drahý - počítač , který umí to samé a mnoho navíc vyjde levněji. Vše ostatatní signál z DVB-T tuneru převádělo do analogu. Přesně jak píše Antonín a Saxon. Předpokládám, že až úplně skončí analogové vysílání, tak se situace na trhu změní. Pak už bude převod do analogu v zařízení znamenat pouhé zvýšení ceny a tím pádem nebude. |
![]() Mrzout |
| 15.01.2008, 18:37.51 | |
DVD/HDDDVD/HDD s DVB-T tunerem je hrůza.Ten FireWire je u nich fakt blokován softem,proti všemu ostatnímu kromě Digitální kamery.Ani takový Notebook s ním nekomunikuje.P.S. s Digikamerou ano,ale jen ve směru do rekorderu. Mám to odzkoušeno. Přesto si myslím,že tento přístroj si pohodlně najde své příznivce.Jeden prvoligový tým si na něj natáčí všechny své zápasy a pak si přes něj jedou zápasový rozbor a strategii. Trenér pálí hráčum kiksy,manažer na svaz stížnosti na rozhodčí a všichni jsou spokojeni. ;) |
![]() Saxon |
| 15.01.2008, 18:47.40 | |
RE: Prepojenie SAT-DVD-PLAZMAProblém som vyriešil tak, že som musel na Vantage 7100 HD prepnúť na SD režim a vtedy to ide nahrávať cez scart.Takže,keď chcem nahrávať na DVD prepnem vzadu sat na SD signál.Keď pozerať prepnem na HD. |
![]() Milan C |
| 15.01.2008, 19:27.49 | |
SaxonJeště perličku k FireWire. Z DV kamery panasonic jsem kopíroval vnoučátko a šok byl ten, že byl bez jakýchkoliv doprovodných dat (čas,datum).Jak jsem na webu zjistil, tak on to prostě neumí. Ve finále to dopadlo tak, že jsem to zkopíroval přes S-video. Potom to tam bylo.Degradoval jsem nahrávku a odborníci si teď jistě klepou na čelo, ale ty data jsou "historicky" důležitá.PC jsem zkoušel, je to super-- ale ten čas.A ten já nemám.Takže radši trochu horší kvalita ale v klidu. Sláva Digitalizaci. :(( |
![]() Jarpet |
| 15.01.2008, 19:32.31 | |
RE: Prepojenie SAT-DVD-PLAZMAno,kvuli datumu a času v obraze,bych teda video s vnoučátkem nemršil!!Ten rozdíl musí být veliký!!Hlavně teda video. :(( |
![]() Saxon |
| 15.01.2008, 19:35.19 | |
RE: Prepojenie SAT-DVD-PLAZMAJarpete, já rozumím tomu, co píšeš, ale zkus porozumět i tomu, co píšu já a další.Mám videokameru Sony IP7 a strčil jsem ji do šuplíku, protože je jenom 720x576, a čile zkouším náhradníka, zřejmě Sanyo HD1000. Rozdíl je sto a jedna. Tvůj příklad s kamerou považuju za šílený. To datum přece do obrazu nepatří apriori, když ho tam chceš, tak si ho tam vložíš, ne? Nahrávky, které se ti líbí, bych jenom mazal - čímž nechci říct, že je máš mazat taky...jenom abys třeba zkusil pochopit, že jsou zobrazovače, kde rozdíly, které nevidíš, jsou vidět dramaticky a že to, že nevidíš, neznamená, že nejsou. |
![]() Antonín |
| 15.01.2008, 20:35.44 | |
Saxon/AntonínSaxon:To datum, nebo titulek si tam samozřejmě vkládám dle potřeby. To znamená třeba 2-3krát za hodinu(dle záběrů). Ale bohužel v analogu.("sláva FireWire ")Antoníne, já na to koukám na zobrazovači plazma HD full, ale co s tím mám dělat? Není to to pravé ořechové Rv jarpet@seznam.cz |
![]() Jarpet |
| 15.01.2008, 21:51.00 | |
RE: Prepojenie SAT-DVD-PLAZMAPokud nevidíš rozdíl mezi Digitálním DV a věcí staženou přes analogový PAL, bude někde zásadní problém. Nevidíš FullHD, ale proč, to já nevím. Možná to máš všechno propojené analogovým PALem? (Pak nevidíš ani PoloHD, ani ČtvrtHD.)Titulky je logické vkládat až při zpracování záznamu - od té doby co udělali Digitální kameru i na doma a dá se tak stříhat, nemá smysl používat postupy (točit na čisto) z doby analogových VHS, které z kvalitativních důvodů střihat nešlo. Možná bys měl změnit postupy, něco si o přečíst o možnostech, co to teď má. Nenutím, jenom nápady a zkušenosti, kromě satelitů mne zrovna dokumentární amatérský filmeček docela baví. Po pravdě ti to FullHD úplně nevěřím, zejména v kontextu s docela velkou nezkušeností s Digitálními kamerovou technikou to vypadá tak nějak ne moc uvěřitelně. Co já znám lidi s Digitálními kamerami a FullHD, tak je to tuze táhne k HDTV kamerám, a o každý bit se perou, jak draci, protože na FullHD je už hrubě vidět i nedostatky SD AVI. Nechápu. Ale nic mi po tom není. |
![]() Antonín |
| 16.01.2008, 09:53.57 | |
AntonínAntoníne, já vím přesně o čem píšeš, ale trochu mi křivdíš.Já to vysvětlím. Tu kameru jsem koupil mladejm loni na podzim před narozením prcka a naivně jsem doufal, že jim to =levou zadní=zmáknu v počítači. Ale to jsem jako naprostý laik v tomto oboru.. tvrdě narazil. Prolezl a pročetl jsem plno webů, ale čím více jsem o tom četl tím více jsem se do toho zamotával.Než jsem stačil zpracovat první kazetu, tak jsem měl na stole další dvě. A to byl konec mého dalšího snažení. Jedním z důvodů je má neschopnost rychle proniknout do tajů zpracování filmů, ale tím hlavním důvodem je čas. A ten já opravdu nemám. Proto to dělám tak jak to dělám a vím že je to naprostý nesmysl a že máš naprostou pravdu. Co se týče tvé nedůvěry zda mám =full plazmu= , tak to je tak jednoduché.Jak již jsem na této stránce výše psal tak tak mám recorder s dvb-t tunerem a před vánoci jsem z vyměnil sd mascoma za technisata hd s2. První byla televize (zobrazovač) a po zjištění, že se na ní nedá koukat jsem obnovil = přístrojový = park. Ale z kamerou jsem nepočítal. Full je zatím nesmysl a vyhodil jsem zbytečně peníze. Propojené mám vše hdmi a scarty tam prostě jen zůstali. Když Milan C nahodil toto téma, tak jsem to šel jen vyzkoušet a u mě to fungovalo. Proto jsem to sem také napsal. Jinak já jen čtu a do technických diskusí se nepouštím protože jak již jsem psal...jsem laik. |
![]() Jarpet |
| 16.01.2008, 21:25.55 | |
spousta lidí je nepoučitelných.Dnes když kupuji jakýkoliv přístroj pro video, koukám na obraz a připojitelnost. Vše ostatní je podružné. Při honbě za tím, aby většina mohla každému říkat, že má HD přístroje a přitom v televizi sleduje přes špatné kabely a připojení degradovaný signál,se i tito lidé degradují na hlupáky. |
![]() Janik |