| 15.01.2008, 10:45.48 | |
Televize na tuto dobuZdravím české hlavy.Pánové potřebuji koupit novou televizi a nevím si rady,jestli plaz.nebo lcd.Poraď te.Dik |
![]() pinhook |
| 15.01.2008, 10:56.52 | |
pinhookco cekas kdo ma plasmu rekne plasmu,kdo lcd tak lcd obcas nekdo neco pomluvi a uvede par duvodu a to je vsechno bez do obchodu chvily se koukej a pak to je na tobe ty platis :8) |
![]() uai1 |
| 15.01.2008, 11:03.29 | |
Televize na tuto dobuTo je sice pravda,že platím,ale tiskárnu nemám.Jaký je rozdil mezi plazmou a LCD. |
![]() pinhook |
| 15.01.2008, 11:06.52 | |
RE: Televize na tuto dobuV cene a spotrebe el.energie. :) |
![]() Patko |
| 15.01.2008, 11:12.18 | |
RE: Televize na tuto dobuRozdíl mezi technologiemi panelu není už praktický žádný.Staré blbosti už neplatí. Zbyl akorát rozdíl v ceně u velkých panelů. Takže se dá zjednodušeně říct: velký panel nad 46" z cenových důvodů plazma, malý panel do 40" z cenových důvodů LCD. Hlavně si nekup nějaký starý model, české prodejny jsou jich plné. Hlavní trik je firmware! Přečti si hitachi.com, to je jedna z mála objektivních a aktuálních stránek (oni dělají oboje, nemají až tak důvod blbnout lidem hlavu). |
![]() Antonín |
| 15.01.2008, 11:31.41 | |
Televize na tuto dobuDík Antoníne.Tomu říkém rada. |
![]() pinhook |
| 15.01.2008, 14:31.12 | |
RE: Televize na tuto dobuNašel jsem zajímavé stránky, kde srovnávají plazmu a lcd: http://www.plazma-lcd.cz/cz/ |
![]() filas1 |
| 15.01.2008, 15:38.34 | |
@filasa myslíš si že jsou objektivní? :))) |
![]() poky1 |
| 15.01.2008, 15:47.58 | |
RE: Televize na tuto dobuJo, myslím! R^ |
![]() filas1 |
| 15.01.2008, 16:35.11 | |
RE: Televize na tuto dobuLCD dělá velké pokroky... :8) |
![]() fido1 |
| 15.01.2008, 16:37.57 | |
RE: Televize na tuto dobuU mne televize dřive OVP a dnes, Plasma LG42PC56,super, tento přistoj mi nahradil moji televizi, která dosloužila, mohu jen doporučit. Před nákupem mnoho obav pak nadšení R^ |
![]() B747 |
| 15.01.2008, 19:07.17 | |
RE: Televize na tuto dobuTak na 8 let plazmu - pro LCD hned tak HD signál nebude a potom si koupíme nové - ALE JAKÉ ??? |
![]() CES |
| 15.01.2008, 19:26.50 | |
RE: Televize na tuto dobuTy stránky objektivní moc nejsou. Mají zastaralé informace a nesrovnávají špičkové se špičkovými, neuvádí přesné typy, a to není jedno. Tímto způsobem dovedu zdůvodnit jakýkoliv názor.Příklad B747 ukazuje, že tohle každý může vidět úplně jinak a asi závisí, s čím srovnává. Televize OVP i plazmy LG nejsou určitě nadprůměrné a jemu dělaly a dělají radost. |
![]() Antonín |
| 15.01.2008, 19:27.54 | |
RE: Televize na tuto dobuNa dnešné vysielanie jedine novšiu plazmu. |
![]() Milan C |
| 15.01.2008, 20:38.37 | |
RE: Televize na tuto dobuMám plazmu a nelituju toho, myslím že LCD ještě nedozrálo |
![]() dag |
| 15.01.2008, 20:48.36 | |
RE: Televize na tuto dobuLG nech sa venuje výrobe chladničiek a nech sa nesere do televizorou |
![]() Hladkyp |
| 15.01.2008, 23:25.43 | |
RE: Televize na tuto dobuNO ja mám od nich jestě vysavač, ten se jim ale opravdu nepoved furt se vypíná.Takže značku tu zde opravdu neprosazuji ovšem tento produkt mohu opravdu doporučit Vyběrem TV jsem se zabýval poměrně dlouho, pročítal diskuze, projel jsem obchody Německo, Rakousko, výstavy Česko - obchody.Nejraději chodím do ochodů s elektronikou když dávají fotbal. Na prvním místě byl vždy obraz u klasiky SD signál LCD mě zatím nepřesvědčila, pokud bych šel do LCD tak 1.Toshibba 2.SHAAARP 3.JVCC Plazma, kterou mám mě opravdu zaujala velmi dobrým podáním SD signálu, mým subjektivním dojmem se obrazem hodně blíží Pionnerum kontast 15000 - černá perfektní, 100 HZ, 370W plně nahradila klasickou telku je sice jen HD redy - ale to zatim stači pochvaluji si samozřejmě formát 16:9, který jsem dříve neměl samozřejmě nastavit na originál tedy, jak se právě vysílá, někomu to příjde možná dětinské ale když přejdete z 4:3 sakra změna musím vyzdvihnout - viditelně více detailů i v klasickém SD - je tu funkce stejné úroveně zvuku např v reklamách nejlepši obraz - DVBT satelit HUM5400 přes RGB taky dobrý ale malinko horší Chyby mínusy - S různým datovým tokem viditelné zhoršení obrazu, což se na klasické CRT tv tak neprojevuje, tak že zaleží co se vysílá - jedna stanice a přece různá úroveň obrazové kvality - v některých pořadech se mi zdá jako by docházelo ke splívaní barev no neumím to správně popsat. jo moji starou TV OVP 100Hz tu jsem kupoval v r97 skoro za stejný peníze A jakou jinou plazmu? SAMSUNG Néé, Panasonik snad, ale více se mi líbí obraz LG nemohu si pomoc na co že se doma dívaš ty Hladkyp? |
![]() B747 |
| 16.01.2008, 07:35.51 | |
Televize na tuto dobuB747 píšeš že máš plazmu LG42PC56,ne mužu nikde tento tip najít.Ne má být na konci č5? |
![]() pinhook |
| 16.01.2008, 11:28.21 | |
RE: Televize na tuto dobupro b747: obraz z Cslinku bys měl mít o fous lepší, než z DVB-T, pokud to je skutečně spojené RGB. Obraz DigiTV a UPC je horší než DVB-T (parametry i výsledek).Obraz z ZDF (A19e) by měl být vysloveně lepší. Ke srovnávání televizí musí být přesné typy. Výkřiky XYZ jó, nebo ABCD Nééé jsou nesmysl. Rozdíl mezi generacemi je větší než mezi jednotlivými výrobci. Už pár let je klíč software (firmware), a ne zobrazovací panel. Pomalu bych začal hledat televizi, která má nějaký automatický upgrade firmware předplacený... Hlavně se ale řiďte příkladem B747: vybral si televizi praktickým koukáním na to, nač se pak bude koukat doma. To je jediný správný přístup - bez ohledu na to, komu z toho vypadne jako značka. Nebojte se nahrát si nějaký svůj typický program na DVD - třeba u kamaráda - a choĎte s tím DVD okukovat. Pusťte si to a kupte si televizi, která vám to pro vaše oko ukáže nejlépe (není to úplně dokonalý výběr, já vím, ale lepší než vybírat podle toho, jak to ukazuje počítačové HDTV animace, na které se nebudete koukat nikdy. |
![]() Antonín |
| 16.01.2008, 18:08.46 | |
RE: Televize na tuto dobuPro Pinhook chyba to není 56ka je s zobrazovací f 100HZ a 55ka bez.pro Antonína skutečně je DVBT o něco lepší jak sat, obraz je ostřejší více detailů, u cs linku obraz je malinko horší ale jinak stále velmi dobrý, potvrzuji že nejlepší obraz je ARD a ZDF (v sobotu koukám bondovky ARD na ZDF jsem viděl nějákého Pána prstenů velmi pěkné) horší obraz ze sat přičítám tomu, že satelit je připojen jen analogově a dochází ke zrátám dvojí konverzí v sat. příjmači na analog a v televizi znovu na Digitál. Uvidíme v budoucnu s jiným sat příjmačem přes HDMI jinak dle mého názoru opravdu záleží co vysílají v jaké kvalitě, příkladem o vánocích na ORF Indiana jones, nekoukatelné ale doslova, odpozoroval jsem, že to co je natočeno ve vysokém rozlišení a je pak vysíláno v SD tak je opravdu obrazem perfektní např. Nova Ztraceni. upc už dlouho nemám (to by bvlo jiné téma) a Digi nemám také, protože jsem líný hýbat s parabolou, mam špatně nastavenou elevaci, mezi astrami a hotbirdem to funguje ale na 1W ne. Prem re také dobré ale v některých akčních scénách lehké artefakty K jednotlivým televizím a přístrojům, nechci zde psát romány a dělat reklamu nebo někoho hanit. Chtěl jsem jen pomoci svou osobní zkušeností a mým výběrem, proto že, je mi líto lidí, kteří dnes řeší problém při výběru nové TV. Přijít do prodejny kde svítí desítky panelů - těžké a věřím tomu, že se při výběru dá šlápnout vedle. Kždopádně mým názorem je, že pokud chci větší úhlopříčku 42/52 a nahrazuji TV tak preferuji plazmu s nižším rozlišením, vyší poměr cena/výkon, naopak pokud chceš používat, také jako monitor k PC, nebo prohlížení foto tak uvažovat i o LCD, počítej však s vyší cenou. Ne že, by to o Plazem nešlo ale u mého typu není konektivita usb a přímo tak prohlížet fotografie nelze také čtečka PCMCIA není. ale jak jsem dříve napsal prvním kriteriem u mého výběru byl obraz u pozemního vysílání SD a stím jsem velmi spokojen. Tak přeji úspěšný výběr |
![]() B747 |