| 15.01.2008, 10:51.15 | |
OT - prodlužka a zásuvkyOmlouvám se za OT, ale řeším momentálně jednu věc a zajímalo by mě, jak to řešíte vy. V obýváku mám u sebe TV, SAT, HIFI (jako ostatně většina lidí). Potřebuju vše zapínat a vypínat jednou zásuvkou. Neřešte teď prosím, jestli to přístrojům škodí nebo ne. Mám malou dcerku a nemůžu nechat cokoli zapnuté i ve standby, jinak vše zapíná a šteluje.Nechme stranou trestání, domlouvání apod. Jaký máte názor na prodlužky s přepěťovou ochrannou - Belkin, APC apod. Má to smysl? Pokud ano, jaké používáte? |
![]() Hans75 |
| 15.01.2008, 11:00.57 | |
RE: OT - prodlužka a zásuvkyMám zásuvkový set,zvaný "pes" s vypínačem. |
![]() hobza |
| 15.01.2008, 11:04.04 | |
RE: OT - prodlužka a zásuvkyI s ochranou proti přetížení se dá sehnat 5ka za 200 CZK... |
![]() kacenkin |
| 15.01.2008, 11:16.12 | |
OT - prodlužka a zásuvkytaky se k tomu kloním, ale spíš mě zajímalo jestli někdo nepoužívá někdo dražší zásuvky s ochranou proti přepětí. Osobně si myslím, že je to asi k ničemu, ale třeba má někdo jiný názor. |
![]() Hans75 |
| 15.01.2008, 11:17.52 | |
RE: OT - prodlužka a zásuvkyNebo se dá použít na přívodu ke "psu" zástrčka s vypínačem,ale je dost drahá. |
![]() Jaros |
| 15.01.2008, 11:22.38 | |
RE: OT - prodlužka a zásuvky1. Přepěťová ochrana může zafungovat, když dojde k úderu blesku do vedení. Což se ovšem stane málokdy, takže je to otázka. Navíc současné zdroje jsou povětšinou dost odolné proti krátkodobému přepětí v řádu stovky voltů. Blbost to není, ale jestli se to vyplatí, to by se jeden mohl hádat do rána. Ale když tam máš zařízení za stovky tisíc, tak se pár stokorun za elementární přepěťovku nedá považovat za zbytečné vyhazování peněz.Nastav všechny přístroje tak, aby po zapnutí zůstaly ve standby a nemusíš se trápit ani nějakou UPS. 2. Používám obyčejnou prodlužku s vypínačem, ne kvůli neposlušným dětem - to se za pár týdnů usadí, ale kvůli odjezdům na delší dobu. To usazení prosaď, protože zdravé pro přístroje určitě není vypnutí na dobu kratší než 24 hodin. Ohýbej stromek, dokud je mladý...ale než se ohne, klidně to vypni. |
![]() Antonín |
| 15.01.2008, 12:44.22 | |
RE: OT - prodlužka a zásuvkyžádná drahá zařízení tam nemám a proto drahé ochrany se mi skutečně nevyplatí. Je fakt, že ta moje otázka je trochu kontroverzní. Co člověk to možný názor. Přesto díky. |
![]() Hans75 |
| 15.01.2008, 12:53.28 | |
RE: OT - prodlužka a zásuvkyhttp://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=45204případné mezery v odkazu zrušte.... Naprosto dostačující řešení.... |
![]() kacenkin |
| 15.01.2008, 13:32.33 | |
Nen přepjetí jako přepětí.Je hodně lidí kteří v tomto nemají jasno. Pokud chceš ochránit svoji elektroniku před přepětím, pak je to dost nákladná investice. Opravdu účinná ochrana stojí desítky tisíc korun. Prodlužovačka vybavená varistorem je spíš pro dobrý pocit než pro samotnou ochranu. Takováto ochrana dokáže ochránit před přepětím vzniklým následkem indukčních špiček, před přepětím z úderu blesku je ovšem naprosto neúčinná. Dnešní spínané zdroje ovšem většinu indukčních přepětí zvládají naprosto v pohodě, takže není potřeba před takovýmto přepětím přístroje chránit. "PES" s vypínačem by měl Tvůj problém vyřešit. |
![]() Enik |
| 15.01.2008, 14:00.38 | |
Re: Nen přepjetí jako přepětí.toto chápu, že ochranu proti přepětí nelze odfláknout jedním varistorem nebo jednou bleskojistkou. Přesvědčili jste mě, zůstanu u klasiky a nebudu utrácet.Ještě mě napadla jedna otázka. Jak řešíte, když přijde bouřka? Odpojujete pro jistotu koaxy z přijímačů? |
![]() Hans75 |
| 15.01.2008, 14:35.04 | |
RE: OT - prodlužka a zásuvkyVšechno i počítač.Mám už svou i synovu zkušenost.Když se bouřka vydaří,což v posledních letech celkem ano,tak je to prů..r |
![]() hobza |
| 15.01.2008, 14:45.04 | |
RE: OT - prodlužka a zásuvkyodpájať.Stalo sa, že oproti taslo do 7 poschodovej bytovky a známemu odpálilo SAT, a na telke ostali pruhy. |
![]() georgo |
| 15.01.2008, 23:05.33 | |
RE: OT - prodlužka a zásuvkykoax do sat neodpajam no na net ano ,lebo ide po vzdusnom vedeni a na predlzovacke staci urobit smycku a zatial to chranilo,neviem preco. |
![]() Duzu |