Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
15.01.2008, 13:24.21

není skart jako skart

řeším problém z duchy jdoucími z leva do prava a mám pocit že je to skart kabelem.Mám zapojení sat AB 322 skcz přez skart do DVD REC. Panasonic dmr-ex77 S DVB-T a zněj do tel Nokia.Zapojení podle návodu výrobce.Dvd rec. DVB-T nemám naladěno.Pozemní tv též nemám naladěnou ani antenu zasunutou.Vše jen sat.příjem .Při sledování sat je vše ok ale po zapnutí dvd rec. se ojeví ty duchy.
1.je rozdíl mezi skart dlouhým 1m a delšíma šum nebo tak?
2.má vliv když je kabel smotán do kolečka ?1,5m je dlouhý a plete se mě vzadu, stačil by cca 50cm.
3.je opravdu rozdíl v kabelu za cca 700 a 100 kč??
děkuji
uživatel
v.h
15.01.2008, 13:31.05

RE: není skart jako skart

v kabloch je rozdiel a to veliky
ja mam jeden za cca. 3000 sk (dostal som ho) a s tym nemam ziadny problem
inac mi z goldenu 8700 na LCD samsung chodia take horizontalne pasiky.
Zaujimave je to ze ked to zapojim cez VIDEO + AUDIO L/R kabel - cize 3 jednoduche kabliky tak je obraz pohoda.
uživatel
bedo
15.01.2008, 13:58.55

PRO ANTONÍNA

zajímal by mne docela názor Antonína
uživatel
v.h
15.01.2008, 14:11.02

Mam zapojeny H5500 cez skart do TV, ktora ma len jeden skart. Tak isto som mal vlniace sa pruhy na obrazovke. Kupil som urcite kvalitnejsi skart kabel Philips a nepomohlo to. Nakoniec som prehodil skart kabel do druheho skartu na H5500 a obraz je ok. Z toho usudzujem ze problem neni ani tak v kabli ale niekde inde.
uživatel
amantius1
15.01.2008, 14:19.46

mne to pomohlo
aj ked stale sa mi zda ten obraz lepsi ked to nedam cez skart ;)
ale to budemmat asi nastavenim lebo pre kazdy mod si ta moja telka pamata nastavenia obrazu separatne
kazdopadne osobne by som tiez nekupoval drahy kabel, v.h. skus to napojit cez tie klasicke chinche ak mas tu moznost
uživatel
bedo
15.01.2008, 14:48.26

taky by mě to zajímalo, mám 1.5m scart za 50Kč z elektry a přijde mi, že to jede dobře - obraz mě přijde čistý.

Ale rád se nechám poučit, že scart za 700 Kč a víc má své místo... :zombie:

Jestli pak už není lepší koupit rovnou zařízení s HDMI výstupem :laughing:
uživatel
rejča
15.01.2008, 14:57.31

rejča:

Podle mne záleží na konkrétních podmínkách a místě.Rušení je potencionálně pravděpodobnější při propletenci ruzných kabelu za nebo pod TV.Sítové přívody antení kabely AV kabely atd.
uživatel
hobo
15.01.2008, 15:08.22

Pokud mohu doporučit kvalitní kabely za rozumnou cenu.Mám Scart i HDMI a 100% spokojenost.
http://mascom.inshop.cz/inshop/
uživatel
jirc
15.01.2008, 15:08.27

ten dvdrec. výstup hdmi samozřejmě má ale tv mám zatím klasickou.
uživatel
v.h
15.01.2008, 16:00.39

Je třeba mít SCART kabel, kde jsou jednotlivé dráty každý zvlášť stíněny. Ty levné mívají všechny dráty pohromadě a to celé je stíněno mizernou hliníkovou folií. Potom je jasné , že to "przní obraz" I mezi levnými se mohou objevit kabely vyhovující. Pokud to jde, stačí konektor rozšroubovat a podívat se - hned je jasno. Asi nejlepší řešení je vlastní výroba kabelu, není to takový problém. Stačí umět zacházet s páječkou. Dávat za kabely typu SCART víc jak 200Kč je vyhazování peněz - dle mého názoru.
uživatel
Mrzout
15.01.2008, 16:10.32

Vylepšení

pokud má vedení mezi scarty společné stínění, téměř vždy dochází k přeslechu mezi vodičem video in a out(vzájemná kapacita) pokud na straně televizoru odstřihneš vývod 19 v scartu, scart zmrzačíš ale obraz se vyčistí, video z televize je tím odpojeno.To jsou všechny padesátikorunové scarty...
Na trhu se vyskytují scarty s plochými stíněnými kablíky, 100-150.-/1,5m, tam je vše ok.
uživatel
valsora
15.01.2008, 16:43.53

a to stočení kabelu,má to někáký vliv?
uživatel
v.h
15.01.2008, 17:16.45

Pokud má kabel dobré stínění, tak smotané - propletené kabely nevadí.
uživatel
Mrzout
15.01.2008, 18:55.34

Valsora musím pochválit, scarty si předělávám, ale to je OK věc.
uživatel
CES
15.01.2008, 19:22.06

1. Není kabel jako kabel. Ale není to taky v ceně. Dělám si kablíky sám, metr slušného tenkého koaxu stojí desetikorunu, scart konektor taky desetikorunu. Audio je třeba propojovat Digitálně. Jediné současné užití scart je pro propojení RGB/YUV, takže tři koaxy zvlášť.
2. Scart je obousměrný konektor. Když jsou žíly nestíněné, ak může docházet k přeslechu.
3. Popis zapojení je na wikipedia docela dobrý.
4. Délka metr nebo dva nemá žádný reálný vliv u běžných kabelů (přenáší se kmitočty řádu jen jednotek megahertzů), ale kdyby ten drát byl "zvonkový", tak samozřejmě čím kratší, tím lepší.
uživatel
Antonín
15.01.2008, 20:21.27

Měl jsem kabel scart z Teska za 100,- a obraz byl hroznej, tak jsem ho vyhodil a koupil Bandridge za 250,- a obraz je super. Už nikdy levnej scart!!!
uživatel
manitou
15.01.2008, 21:01.05

@Anton9n

Nemáš schému, ako vyrobiť Scart na RGB prepojenie Openboxu a plazmy Panáka?
Aby cez to išiel aj zvuk, prepnutie na AV a formát obrazu.

Najprv som chcel kupovať, teraz idem vyrábať.
Nie nadarmo som chodil na elektropriemyslovku :)

Díky
uživatel
georgo
15.01.2008, 21:23.46

Na wikipedia je.
(Pozor z mého hlediska výroby je to malinko zbytečný kabel, nikdy bych nepoužil analogový signál, kdybych nemusel, audio jistě lze propojit optikou se zesilovačem. Budeš těžko hledat drát, nebo to budou tři videokablíky, jeden steroaudio a ještě obyč drát jeden pro AV spínání. Trochu složité a malinko mimo to, co jsem myslel a co já užívám. Kdybych už potřeboval takový kabel, docela bych se možná kouknul na nějaké vyráběné samostatně stíněné, jednosměrné. Zbytečně se nadřeš a celkem nic z toho, protože pokud používáš reproduktory v televizi, tak asi žádný velký fajnovka nejsi.)
uživatel
Antonín
16.01.2008, 00:03.25

Já se jen směju. Mám doma několik kabelu scart od různých výrobců a žádný z nich nestál ani 100 Kč. Kromě kabelu zn. Skymaster (prodává Baumax, Tesco a kdoví kdo ještě), který se mi nepodařilo zastrčit do žádného přístroje (ani satel. přijímače stejné značky), používám bez nejmenších problémů všechny. Mám navzájem pozapojovaných 7. přístrojů (2x satelitní přijímač + 2x videorekordér + dvd přehrávač + AV receiver + TV). Občas mi lítají různé pruhy na obrazovce, něco nejde a pod. Ale vždy to dělá videorekordér Panasonic. Stačí chvíli hýbat konektorem scart-kabelu v zásuvce Panasonicu a naskočí to (pak to pár dní neblbne). Bavil jsem se s opravářem, a ten mi řekl, že se zásuvkami scart bývají problémy. Jinak mám na zemi za tv-stolkem hromadu kabelů různě překřížených přes sebe a některé jsou o dost delší, než by bylo třeba.
Řekl bych, že u tebe je chyba taky v Panasonicu. Bohužel.
uživatel
Alion
16.01.2008, 10:09.36

DĚKUJI VŠEM

skusím uvidím. ještě jednou díky všem
uživatel
v.h
16.01.2008, 11:05.03

Dnes som si požičal od známeho kvalitný SCART kábel 0,7m MONITOR a rozdiel je priepastný. Predtým som tam mal taký za 70,-Sk, tento stál asi 800,- Farby sú podstatne lepšie, žiadne rušenie (predtým behali nejaký duchovia). Mal som tam aj starý pichnutý tak sa to dalo porovnať.
uživatel
georgo
16.01.2008, 11:18.47

2georgo: Troufám si ovšem převést stejný zázrak za 50 Kč. Možná ještě větší, protože si nejsem jist, jestli to máš nastavené na RGB.

2Alion: brrrr. Nemám nikdy žádný problém s vaklavými kabely ani zásuvkami. Myslím si, že vůbec nevíš, že některé věci mohou být udělané dobře. Neber to jako výčitku, dělej, co se ti líbí...ale jenom vem na vědomí, že z určitého pohledu jsi úplně vedle. (Dvě videa v nich vakl - kristepane nač to je v sestavě, kde jsou dva satelitní přijímače a AV receiver?). Kadžý konektro může být vadný, upadnutý a mít vakl, to je jasné, ale vido s takovým konektorem patří do popelnice.
uživatel
Antonín
16.01.2008, 15:55.25

ještě jak píšete nen vakl , tak otec si koupil dvd přehrávač cca 900.- kč a k tomu skart za asi 120 kč ale tak tlustý a neohebný kabel jsem v životě neviděl.Taky po zasunutí nechtěl držet a a pomohlo jen jeho podložení!!
uživatel
v.h
17.01.2008, 12:19.10

@Antonín

Samo že to mám na RGB, oba vstupy.
Logické, že keby mám na jednom vstupe CVBS a na druhom RGB, že je to úplne iné.
uživatel
georgo