Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
16.01.2008, 09:34.12

Plazmový TV 82cm

V letáku euronics jsem objevil plazmový televizor LG32PC51 s uhlopříčkou 82 cm a kontastem 15000:1 akorád to rozlišení 852 x 480 pix. Cena taky není k zahození a to 15990,-? Ale je to asi nesmysl protože nejmenší plazma je 94cm? Nemáte někdo s touto TV zkušenost, ale asi né.
Díky
uživatel
charlis
16.01.2008, 09:52.27

re:Plazmový TV 82cm

TV výše uvedenou jsem viděl na vlastní oči je akorát, takže konkurence LCD těchto řad...
uživatel
Babui
16.01.2008, 10:23.11

RE: Plazmový TV 82cm

Opravdu se dělají i menší plazmy???..prosím o radu kde sehnat.. mám problém s místem a LCD nechci..děkuji
uživatel
Pájík
16.01.2008, 10:35.33

To rozlišení asi nebude nic moc..nebo je to zkousnutelné???
uživatel
Pájík
16.01.2008, 10:57.59

852 x 480 je pro SD možná lepší než 1024x720(768).
Nevím jak u LG, ale u Panasoniců bylo ne moc kvalitní PAL vysílání na 480 řádcích vizuálně lepší než na 768. Je totiž mnohem ostřejší než ten s dopočítávanými řádky, což změkčuje přechody a většinou to jde poznat, že je to vypočtené(spíše vylhané).
Takže pokud se obejdete bez prohlížení fotek v (skoro)HD, tak by to mělo stačit. Zvláště na DivX, které většinou jsou stejně na jen 288 řádků.
uživatel
HaryFotr
16.01.2008, 11:06.54

To: HaryFotr, Zdroj pro sledování máme poměrně kvalitní analog, Digi TV (animal planet, n.geografic), klasic video, DVD...můžete mi pomoci zhodnotit zda na tuto menší uhlopříčku (z hlediska plazmy)nebude pramizerné i Digi? ...máme nyní 72 cm klasic TV s vypouklou obrazovkou..děkuji Vám
uživatel
Pájík
16.01.2008, 11:43.18

Předsedo, má pravdu!!

ano tak jak píše HaryFotr, to menší rozlišení u SD je skutečně lepší, vlastním mimo jiné Samsunga ne HD ready rozlišení 480x384 a obraz jako fotka (107 uhlopříčka)...
uživatel
Babui
16.01.2008, 12:50.37

Ta pohádka s tím menším rozlišení a hezčím obrazem u SD signálu se hezky čte.Ale zajímá my to.Odborník v těchto číslech nejsem ani na ně moc nedám vždy používám a spoléhám jen na svoje oči.
Muže se někdo rozepsat zda tomu tak opravdu je nebo může být nebo je to holý nesmysl a je to jen osobní pocit.Bavíme se o SD signálu.Babuli dokonce píše obraz je ja FOTKA...Něco takovýho bych si představoval :) ale nezdá se my to.
Anoníne co ty na to ?? Objektivně.
Děkuju
uživatel
pat
16.01.2008, 13:18.55

Výše uvedenou LG jsem viděl v provozu, jde opravdu parádně (proti LCD), pro běžné sledování SD vysílání ideální (pokud nechceš větší uhlopříčku a mydlit do ní HD), cena výše uvedená je standartní. Neměl jsem možnost ji testovat, jen jsem kolem procházel a praštila mě do očí, zdržel jsem se asi 10 min. Taky jsem nevěřil, že je to plasma, ale je!!
uživatel
Zip
16.01.2008, 13:21.36

Viděl jsem ji od Panasonicu, ale na věcech jako Digi není obraz moc koukatelný, CT v CSlinku ušla...
uživatel
Roy73
16.01.2008, 13:33.01

Já nevím. Ploché obrazovky s úhlopříčkou menší než 42" považuji za omyl přírody. Je to vhodné jenom do auta, karavanu, koupelny nebo tak nějak, kde ani tak nejde o řádky, ale o jiné věci (spotřebu, uchycení, mechanickou odolonost atp.). Pro normální použití k ničemu. Všechny nesmysly o sledovacích vzdálenostech pro ploché obrazovky neplatí.
ad rozlišení:
Asi máte všichni k dispozi aspoň DVD, ne? A to má 576 řádků. Kupovat televizi s menším počtem řádků považuji z toho důvodu taky za zbytečně vynaložené peníze. 480 řádků jsou stroje určené původně pro NTSC trhy, které ovšem teď masově odchází do HDTV, takže se je zkouší uplacírovat jinde.
Nicméně pokud to někomu stačí a myslí, že to je obraz jako fotka, pak já mu to vymlouvat nebudu. To máte jako se vším, někdo má rád holky, jiný vdolky, někomu přijde být Octavia krásný vůz, jinému by byla k ničemu. To nemá jednu správnou odpověď. Obraz jako fotka ovšem v mém podání je něco úplně jiného a i na 1080p z kompu přes HDMI vidím věci, které na opravdové fotce nejsou :-)

Pokud se týká mého názoru, zůstává stejný. Nedoporučil bych nikomu koupit menší televizor než 42" a menší počet řádků než 576 (což reálně znamená 768). Ale je na každém, jestli se tím doporučením bude řídit, nebo ne. (A platí i pro fotbal, zvlášť teď, když má každý k mání Premiere s 16:9 a opravdovým 720x576 a navíc se blíží ME, které s největší pravděpodobností bude k mání v HD - ale to je mi jedno, já jedu každopádně koukat naživo).

K položené otázce: Považuji za docela dobře možné, že se obraz z analogového PALu může na takové televizi jevit lepší, než přepočítaný blbým firmwarem na nějaké staré plazmě. Ale to už jsme za u toho, bez přesného popsání typů se budem akorát hádat. A taky zase skončíme u toho, že obraz v analogovém PAlu je nanic a že je v prvé řadě třeba tento tvar videosinálu nemilosrdně vymýtit.
Stopro jsem přesvědčen, že DVD player připojený přes RGB/YUV/YPbPr bude na první pohled lepší na televizi s alespoň HDready, než tomto přístroji se 480 řádky. Ale neviděl jsem to na vlastní oči a asi nikdy neuvidím, tak to tak berte.
uživatel
Antonín
16.01.2008, 13:59.54

Oki díky za názory.všem.Chtěl jsem se na ten zázrak co má obraz jako fotku zajet podívat..ale mají jednu jedinou !!! Na Praze 9 ve Štěrboholích to se my nechce handrkovat v autě přes celou Prahu to je na pul dne.Tak na to házím bobek...na ty ,,fotky"... :))
uživatel
pat
16.01.2008, 14:31.01

z důvodu, že se zde diskutuje o mém slovu FOTKA musím reagovat,
tedy co se týká HD novy jistě, že se to nedá srovnat, ale kdy se na to dívat, jen když jsou zprávy nebo některá reklama to vysílají korektně, to si raději obraz roztáhnu do full upravím a nemám ořezený.
Otázkou zůstává co tedy sledovat v HD kromě novy sat1, pro7 o olternativních věcech nebudu psát,
teď sedím v obyváku a dívám se na CT24 a vidím ostrou fotku při rozlišení 480x384 propojený na ferguson řady FX 7600 kabelem RGB, při tom vidím do ložnice kde běží nova HD propojená přes HDMI ferguson řady HD 8800 HDTV a obraz je křišťálově čistý u SD to už ale tak není musím ručně začít přeřádkovávat, abych se alespoň dostal na kvalitu starší plasmy v obyváku, tedy samsung 480x384, nejsem odborník na tyto věci, ale tvrdím, že při současném vysílání ze SAT v SD se skutečně menší řádkovost projeví v lepší kvalitě obrazu
BTW: V neděli mě poctil návštěvou kolega z fóra pod nickem Mascoňák, zde tuším vystupuje, prosím zeptejte se co na to říká, který to skutečně viděl...
původně jsem chtěl poslat pár fotek, dokonce jsem to vyfotil, ale když se masa valí těžko se uskočí...
uživatel
Babui
16.01.2008, 15:25.30

Je to moc těžký.Tady bude sto názorů a na každém bude kus pravdy. Ted máme dva zákazníky na TV nad 42" a jsem bezradnej co koupit, protože každá TV má svoje klady i zápory. Většinou vyběru tři - čtyři typy a nechám zákazníka vybrat. Jak píše Antonín, někdo má rád holky a někdo vdolky a každýmu se líbí jinej zobrazovač.
uživatel
Rudolf
16.01.2008, 15:52.37

Babui, moje slovo FOTKA je holt jiné slovo, než tvoje slovo FOTKA. Já bych slovem FOTKA neoznačil signál v 1080p na 1080p zobrazovači, protože je to prostě horší než fotka, když víš, nač se máš koukat.
Hlavní podstata věci je ale stále zdroj signálu. Kdo kouká na nekvalitní SD, tak žádný zobrazovač v zásadě nepotřebuje. Stejně jako kdo nemá asfaltovou cestu, tak si taky radši koupí traktor, než jaguára. Nejdříve řešit zdroj signálu.
BTW. Zapomněl jsi uvést, které ČT24 sleduješ, ono není vůbec jedno, které z těch tří možných to je. DVD nemáš? Nebo to je taky jako fotka 480x384? Co to je za rozlišení 480x384, bože?
uživatel
Antonín
16.01.2008, 15:58.23

Take take s k tomu to tematu pridam. Take jsme nedavno kupovali televizi, mam DM500s, koukam na CSLink a Digi TV pres EMU (hlavne rodice)...jinak na stalo CS Link a obcas na nemecke programy. Bohuzel jak jsem tak prochazel tak se mi obraz na LCD v klasickem SD rozliseni nelibil. Tak jsme se rozhodli a koupili CRT WS-32Z419PS Samsung. Je to HD Ready a ma HDMI vstup. Asi ted budou nekteri nadavat, ze na CRT neni to prave HD. Ja nevim. Co si o teto televizi myslite?
uživatel
clyde
16.01.2008, 16:12.46

že je malilinká.
uživatel
Antonín
16.01.2008, 16:36.07

Předsedo, má pravdu!!

když zapnu PC a dám 640x 480 je to špatně pokud přepnu na nevyšší rozlišení (karta 8600GT mě to umožnuje) je to nářez, toto mě všaj již více méně neumožní u filmů...
Já skutečně nechci polemizovat o tom jaké rozlišení je lepší (v zásadě je to jasné), ale mohu objektivně porovnat HD 1920x1080i, a řádkování 576, tedy 480 na SD. HD využiji půl hodiny denně 19:30 - 20:00 SD v jakémkoliv pokoji s TV (4x), kdykoliv a jsme spokojeni.
BTW: Svému otci jsem udělal radost, že jsem mu daroval můj tříletý Philips CRT 82 16:9 100Hz real flat, řekl no to je obraz jako fotka (zdroj dat CSlink) a znovu nechci polemizovat jestli CRT nebo plazma, ale já tu fotku i když na plazmách a LCD mám doma také...
uživatel
Babui
16.01.2008, 16:54.01

Když jste spokojeni, je to fakt v pohodě.
Ale byla by chyba z toho vyvodit, že bych byl spokojený třeba já, nebo někdo trochu náročnější a se zkušenostmi.
Nemysli, že slovo fotka znamená pro každého totéž, co pro tvého tatínka, nebo pro tebe. Prostě jsou ještě jiné levely této hry, které zatím neznáš. BluRay, úhlopříčky přes 150 cm, opravdový pocit kina.
Taky bych si tipnul, že zvuk posloucháte z televizních reproduktorů a že je bezvadný, úplně bez šumu, jako z cédečka, ne?
Že se díváš na zprávy na TV NOVA jenom ukazuje, jak je svět diferencovaný.
uživatel
Antonín
16.01.2008, 16:55.46

@babui

Prosím Tě mužeš my dát na sebe nějakýho majlíka řeším totiž zustat u CRT nebo plazmu za chvíli my crt asi lehne ale ten SD obraz na novějších plazmách my moc radosti nepřináší co vidím a cy by měmělo čekat.Chtěl bych se na něco zeptat děkuju.Měj se.
uživatel
pat
16.01.2008, 17:13.29

@pat

bohumilkadlec@seznam.cz
uživatel
Babui
16.01.2008, 17:36.12

musím se ohradit

to Antonín:
Má technika doma o chalupě nemluvě je za několik set tisíc korun (myšleno celkem),tedy omyl...
měl jsem možnost testovat 150, do dvou dnů jsem ji vrátil, ale už jsem to psal kvůli jednomu programu v HD kvalitě nechci mít mizerný obraz, neustále hovořím o satelitním vysílání co se týká českých providerů.
na předchozí otázku, jestli mám DVD, ano 4x a 3x propojeno HDMI až 1080i (Ty viš o čem hovořím)
a už jsem psal, že o tom nemíním polemizovat co je lepší, samozřejmě, že si 107 pověsím velice brzy do kuchyně na zeď, místo 94 LCD a v obyváku přistane 150, ale až se to kluci naučí dělat (dejme tomu se zvýší datový tok a bude se vysílat v řádném rozlišení nebo standartně HD) pak si ji určitě koupím.
O mém rozhledu pokud se dívám na Televizní noviny na nově vůbec nesvědčí jak jsme rozdělení mohu říci i rozdílní, ale to křišťálové sklo si jednou za den nenechám ujít..., tedy na pojišťovnu štěstí se doopravdy nedívám...
uživatel
Babui
16.01.2008, 18:44.30

Ale svědčí, já při pohledu na zprávy TV NOVA zvracím.
A když statisíce, tak proč to kristepane neděláš pořádně? Miniuaturní televize se 480 řádky nestojí statisíce. Myslím, že se míjíme v čase, prostoru i myšlenkách a také používané technice a jejím hodnocení.
uživatel
Antonín
16.01.2008, 21:45.28

já už k tomu nic psát nebudu...
uživatel
Babui