Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
16.01.2008, 17:29.57

Plazma verzus LCD

Keď sa tu už rozoberá plazma čo je lepšie v kategórii, kvalita obrazu, životnosť, do čoho sa oplatí investovať ? Vďaka za snahu ale píšte len čo ste to aj skúšali, nie že sa vám páči. Ja uvažujem o LCD, je to technologia aj monitorov a mala by mať už vychytané muchy.
uživatel
Eric
16.01.2008, 17:40.06

LCD

Můj známý teď kupuje,
Sony S3000 S32" za 22700,-

Televizi potřebuje a tak prostě nějakou kupuje.
Zrovna tak by mohl koupit i jinou značku.

Až to koupí, tak se na ní půjdu podívat, protože mě zajímá, jak bude ukazovat, jak bude ladit pozemní Digitál, jak bude automaticky přiřazovat přenosovou normu k pozemnímu analogu atd. Prostě tak.
uživatel
mirasat
16.01.2008, 17:54.27

RE: Plazma verzus LCD

Každej Ti doporučí co má doma. Já mám už druhýho LCD panáka Věrušku Full HD, naprostá spokojenost, bylo HD ready té samé značky (taky spokojenost nová byla dost výhodná koupě), tuhle jsem dělal STB, majitel měl plasmu 108 uhlopříčku taky panáka a zděsil jsem se, pak jsem zjistil pruhy na AV, dělal to DVDrecorder, špatně zapojený, pak už taky pěkný.
Další má myslím 102 nebo 104 opět plasma panák úplně paráda, zase panák. Jeden zoufalec už mnou několikrát popisované LCD Orava, je do hnus fialovej. Je to prostě o penězích. Samo, že jsou sakra lepší značky než střední třída (Panasonic) ale zase vyhodit 100 litrů za TV se mi zdá dost přehnané. :8)
A teď mě všichni sežerou. :)))
uživatel
poky1
16.01.2008, 18:04.46

Ako hovorí poky1. Každý chváli to,čo má doma. Ale aj tak, v dnešnej dobe SD signálu jednoznačne plazmu Panasonic alebo Pioneer. Tie najlepšie dokážu zobraziť spomínaný SD signál.
uživatel
Milan C
16.01.2008, 18:10.21

Já jsem prošel hodně speciálek a marketů i v zahraničí, a priorita byla LCD 37",porovnával a porovnával, dva roky jsem byl pro LCD a nakonec jsem si vybral TV podle HOSPODY !!!! U nás v KB baru mají Panasonica TH-37PX7E, no jsem valil oči a moc se mi to líbilo, potom po konzultacích a každý názor je jiný ,má doma dva měsíce toho Panasonica. Teď - Do CRT jde ze SATU o jednu třídu lepší signál, plazma MPGE2 signál je druhořadý, ale docela to jde a kdo a co vysílá, LCD není pro ně dost signálů. V DVB-S natož V DVB-T, tak za 6 - 8 let. Přejí ostrý obraz a dobrý zvuk.
uživatel
CES
16.01.2008, 18:11.46

sku tohle

http://www.plazma-lcd.sk/sk/linky/
uživatel
ebolius
16.01.2008, 18:14.36

ebolius

Jo, naprosto nezávislý link. :8) Než koukat na takové bludy, tak už několikrát Antonínem zmiňovaný, kdo hledá najde, začíná na H. :lookaround:
uživatel
poky1
16.01.2008, 19:10.12

Tak ani jeden formát zásadne nemá navrch. Ako je to s tou životnosťou ? Vďaka za reakcie
uživatel
Eric
16.01.2008, 19:24.40

mám pocit že u LCD bylo napsáno životnost 60000hodin, ale přece nenapíšou že za 3 roky je KO, u plasem vůbec netuším.
uživatel
poky1
16.01.2008, 19:48.40

ja osobne mam Samsung, Philips a kamos panaka...
Samsung a panak co sa tyka obrazu to iste,je to "len" o nastaveni...
Samsung ovela krajsi pre mna...
Philips je LCD tie prve 2 plazmy...a je z toho obrazovo najhorsie ale zas cenovo najlepsie...
V zasade nemam vyhrady proti svojim TV, vela ludi kyda na LCD a plazmy lebo si ju nemozu dovolit, vela ludi pre to ze si ju nevedia nastavit a ty ostatny preto lebo to krmia analogom ;P
uživatel
hopkok
16.01.2008, 20:20.31

Plazma verzus LCD

Není nic lepšího než 100 Hz plazma.Pokud je dobrý signál
tak LCD je v řiti.Pokud si někdo myslí že LCD je lepší tak je blázen...Ostatně kdo to má tak ví o čem to je.Měl jsem možnost porovnat hodně typů a nakonec jsem skončil u 100 Hz plazmy od
panasonicu.Je sice pravda že bere 250W ale na 100cm uhlopříčku
to zase tak strašný není.To jsou prostě barvy a zatím prostě nic lepšího není.Čas ukáže co bude dál na trhu...Hlavně podotýkám musí být prostě signál optimál czechlink na Digi nebo UPC je to úplně jedno...
:fuming:
uživatel
roman1977
16.01.2008, 21:37.08

To je jednoduché. Pro sledování jakékoliv televize je plazma /ne za 20 tisíc/, pro sledování počítače LCD. Musí mít minimálně 2 vstupy HDMI a 2 scarty. Plazmy má nejlepší už léta Pioneer. LCD není televize, ale mechanicky ovládaný a elektronicky upravený zobrazovač. Každý, kdo tomu rozumí, ví co říkám.
uživatel
Janik
16.01.2008, 22:14.51

@Janik

Tuhle Ti Antonín umyl hlavu a už jsi super odborník. Ty zobrazovači. :)))
uživatel
poky1
16.01.2008, 22:57.29

Každý ať si dělá co chce. Myju si hlavu denně, nejsem teoretik. A žiju moderně. Ale nejsem bývalý (nevhodné slovo) a co chci, to si koupím. Mám proto hodně zkušeností a tyto zkušenosti mi vydělávají peníze. Perpetum.
uživatel
Janik
16.01.2008, 23:01.46

redakce, vy jste magoři

komu.nista je nevhodné slovo????
uživatel
Janik
17.01.2008, 06:06.43

@Roman1977

Plný súhlas.
uživatel
Milan C
17.01.2008, 06:43.39

pro poky

pro poky: to mi chceš řict že lcd tv za 40tis vydrží tři roky a pak vyhodit-ko tos trochu přehnal nee? :zombie:
uživatel
zori
17.01.2008, 06:46.31

zaleži na jaký signál,na hd do40tis bych volil lcd naprosto jednoznačně ,na sd jasně plazma a pokud je aspon 100tis. volil bych plazmu na hd to už je nepřekonatelný piomeer
uživatel
zori
17.01.2008, 13:34.06

reakcia pre všetkých =múdrych=

roman1977 : máš 100 Hz plazmu a si myslíš, že je to to najlepšie ? Čo ti priniesol ten 100 Hz režim ? Akurát tak veľké ho..., aspoň si vysolil viac za plazmu, že ? Môžem ti kľudne povedať, že akékoľvek new lcd od sony alebo samsung ti tú tvoju "najlepšiu plazmu " schovajú do vrecka.Ibaže si kúp malú elektrárňu, aby si tú plazmu uživil...A keď sa ti vypália ghost pixel, tak si ju daj aj s tým 100 Hz režimom do pivnice a nezabudni ju pustiť na plno, aspoň ti bude riadne kúriť...A blázon si ty. LCD je už dnes neporovnateľne lepšie, ako tá tvoja najlepšia plazma na svete.... Ale FULL HD ti už nehovorí nič...Drísty a samé drísty...
Janik : ty si pravý príklad človeka, ktroý ani nemá šajnu o tom, čo vlastne píše.. Počítam,že za 10 min po tom, ako tu napíšeš svoje výlevy, ani neprídeš na to, čo si to vlastne chcel povedať, že ?Myslím, že s tvojou "hlavou " si nedokážeš zarobiť ani na HDMI kábel... Čo to máš ty za mašinu ???? Naapíš ! A čo na nej sleduješ ? napíš..Veď ty si len obyčajný klamárko, ktorý nevie, kde je sever a juh...
uživatel
jarino1978
17.01.2008, 14:00.08

1. Mezi spotřebou velkých panelů (nad 42") se zobrazovačem LCD nebo plazmovým není žádný výrazný rozdíl. Mnoho dalších tvrzení o LCD/plazma je založeno na zastaralých faktech, které už dávno neplatí nebo nejsou podstatné (vypalování plazem, rozmázlý obraz na LCD, nízký úhel sledování LCD)
2. Existují výborné televize s plazmovým panelem i výborné televize s LCD panelem, oboje existuje i ve FullHD. Hlavní vtip je spíše ve firmware, ne v panelu. (A taky existují šmejdy v obou technologiích.)
3. Docela rozumné aktální porovnání technologií a jejich výhod a nevýhod je na hitachi.com, oni vyrábí oba typy technologií. Ale i tak to čtěte jenom jako marketing.
4. Několik málo konstatování (ale jen a výhradně pro velké televize přes 42"):
a. stejně velký a podobně vybavený televizor s LCD panelem je nyní o hodný kus dražší než totéž v plazmovém provedení.
b. pokud je ve hře nutnost finančního kompromisu, pak se pro běžného uživatele (s běžně dostupnými zdroji dat) vyplatí koupit raději za zhruba stejné o 5" větší úhlopříčku s tzv. HDready (tzn. pouze 768 řádků), než menší panel s FullHD (1080 řádků). Málodo má a v dalších pár letech bude mít zdroj dat ve FullHD. Jejich zprznění do 768 řádků není zase tak dramatické, zejména pro oko souačného diváka. Ze satelitu se HDTV vysílá a další pár let vysílat bude jenom v rozlišení 1080i, nikoliv FullHD 1080p. Prakticky jediný reálný zdroj dat v 1080p na dosah je BluRay.
c. Klíč ke kvalitnímu obrazu není v tom, jakou televizi si koupíte, ale v tom k jakým datům si zjednáte přístup. Obraz na Galaxii bude dost hnusný na každé televizi, čím větší televize bude, tím hnusnější se bude jevit obraz Galaxie.
d. Komprese mpeg2 (v zásadě veškeré SD Digitální vysílání) je neobyčejně nevýhodná pro sport s malými nezávisle pohyblivými puntíky (typicky fotbal), jediná cesta jak to překonat jsou vysoké datové toky, nebo mpeg4 a HDTV.

Jistě nejlepší je koupit si 60" televizi s moderním firmwarem a rozlišením 1080p. Jenom je to trochu dražší a pro SD data (DVD, satelitní vysílání, DivX, většina domácích kamer) poněkud zbytečné.

Taky občas nevím, kde je sever, a lišejník či mraveniště dneska ve městě člověk, aby pohledal. Je lepší ze zeptat.
uživatel
Antonín
17.01.2008, 15:32.22

antonín :
1. čo sa týka spotreby, neber to ako zastaralý fakt, no stále majú plazmy s prevahou v reále vyššiu spotrebu. Nie je to síce už také výrazné, ale stále to je. Toto by som ale vôbec nebral ako argument, či plazma áno, alebo nie.
2. či full hd alebo hd ready...tuto nemáš vôbec pravdu, načo je komu 720p, keď si zoberiem, ako chce človek, ktorý kúpi hd ready alebo full hd využiť " potenciál hd ready 720p", keď je všetko HD vysielania a filmy v 1080i a 1080p. Osobne som nevidel žiadnu DVB-S a ani DVB-T vysielať v HD 720p, všetko 1080i. A keď si zoberieš do úvahy blu-ray, tak som tiež nevidel film v 720p, ale len v 1080p. Tak načo HD ready ? A ešte sledovanie SD vysielania, pre obraz je vždy lepší prepočet 576i/p na 1080i/p, ako prepočet 576i/p na 720p!!!Je tam menej artefaktov...HD ready je len vstupenka do HD sveta a tvrdiť, že pri sledovaní 1080p na HD ready ( 720p ), bežný človek nepozná, je len zlý poznatok, ak si teda nemyslel uhlopriečku 37"...
Jeden a hlavný problém je v tom, že 20% ľudí už je HD ready alebo full hd, a ten zbytok len ticho závidí a píše po všetkých fórach nezmysli a vylieva si zlosť, že ešte nie je vo svete HD. Reálne, koľko ľudí v skutočnosti, čo tu píšu, to všetko majú možnosť porovnať v reále ? Chvalabohu patrím medzi tých, ktorý sú full hd a cestu späť už nikdy neberiem...
uživatel
jarino1978
17.01.2008, 18:41.40

@jarino1978

LCD na plazmu v súčastnosti nemá.To mi ver.Plazma je plazma...
uživatel
Milan C
17.01.2008, 18:41.58

re:Jarino1978 zásadně stebou nasouhlasim že 576i/p vypadá lépe na 1080i/p, velmi dlouho jsem to zkoumal a více artefaktů vždy na FULL HD,i proto jsem se rozhodl jen pro HD redy,(a peníze u mne nahraji až takouvou roli)
pravdou je že obr.bodů mezi 720p a 1080P je skoro dvojnásobně a tudíž pokoukáníčko bude až se bude na co dívat, ale teď? Na co se dívaš na SAT v HD? těch filmů na blueray s podporou CZ/SK zatím taky mnoho není, takže vstupenka pro obyč, lidi je i HD redy. když se situace změní tak snad.
uživatel
B747
17.01.2008, 18:52.25

Ještě jsem zapoměl napiš mi prosím to tvoje best LCD(značka typ) moc díky
uživatel
B747
17.01.2008, 19:55.56

Milan C : to už len tvrdíš ty...o tvojej pravde svedčí aj to, že za rok 2007 je percentuálny pomer takýto : 74 % LCD a 26% plazma. A u full hd : 84 % lcd a 16 % plazma.ak chceš porovnať full hd plazmu panasonic a FULL HD LCD Samsung, rada M,F alebo Sony , rada X alebo W, tak vo veľkej prevahe v testoch vížazí LCD. No hoši, doba, kedy LCD bola v plienkach, je už preč a čo je pre vás najhoršie plazmári, pokrok u plaziem už nie je kam poskočiť, kdešto u LCD je ... viď 4K LCD od samsungu, pričom 4K je už na plazme nemožné...ale to len tak do budúcna. plazmavymiera chlapci, veď aj panáč už stavia výrobu a ide ju orientovať na LCD technológiu...ha-ha
B747 : vždy je lepší prepočet lineárny, čiže 576*2 = 1152, čiže 1080i/p., ako keby 720/1,25 = 576 i/p...procesor robí vždy lepšie výsledky, keď je cesta ľahšia...Ale nemôžeš porovnať HD ready v 32-37 " a full hd 40-46". Čím väčšia uhlopriečka, tým musí byť vstup kvalitnejší...Ak peniaze u teba nemajú úlohu, tak si urobil chybu, alebo si mal zlý výber...na čo sa dívam : dvd ( upscale 1080p ), blu-ray, DVB-S2, cca 94 filmou v 720p/1080p. tak na toto. a hlavne, všetky moje záznamy z kamery sú v HD 1080.tak na toto sa dívam. a zabudol som, 10 hier na PS3, využívam naplno PS Store ( UK,CZ,USA,JPN ), výber viac než bohatý...
Neviem stále pochopiť, na čo vám bude Hd ready, keď už teraz si s ním môžete akurát tak...na čo sa vlastne na ňom dívaš ty ?
Netvrdím, že best, ale moje je Samsung 46M86BD- full hd. Obraz schoval do vrecka aj najlepšie plazmy od panáča, full hd. Len preboha tu nezačnite porovnávať LCD za 70 litrov z plazmou za 150 litrov, lebo ma už z vás šlahne...Tak potom porovnajte 70" LCD Sony/Samsung s LED screen, kontrast 500 000 : 1 , kde plazma vypadá ako televízor z vietnamu...
uživatel
jarino1978
17.01.2008, 20:51.57

Promiň, ale tvoje teorie o lehčí cestě pro procesor je nevěrohodná a upskaling + deinterlace není jen otázkou násobení obr bodů.
Pokud si svoje 1080 užiješ tak prosím.
Já svoji televizi vybíral jen podle toho jak bude zobrazovat SD tedy PAL, to bylo hlavní a pro mě jediné kritérium. Vše ostaní bonus. Dívám se na max. 720x480
Plasma Hd redy 100HZ (LG 42PC56) naprostá spokojenost
s SD bez artefaktu, sport OK. je mi jedno jaká je to značka.
Samsung to je podle mého, názoru snad to nejhorší co si mi mohl nasat že máš, černobilý seriál SD na Samsungu LCD nekoukatelné, model s 15000:1 kontrastem vidíš ani ti už neřeknu typ.
Samsung má 5 modelových řad s každoroční obměnou modelů
normální člověk se v jejich nabídce nemůže vyznat.
Samsung nikdy.
Já v podstatě nemám nic proti LCD pokud používáš také jako monitor PC nebo pro foto nebo nebo máš už HD OK, ale na PAl
zapoměň.
A LED podsvícení? byl jsem se na nej podívat v MEDIAMARKTU v DE a musím říct že mě to vůbec nepřesvědčilo.
A dát sto tisíc za televizi apak se ptát je-li to už ono? nikdy!! já platim ale vždy chci vědět za co.
uživatel
B747
17.01.2008, 21:49.05

B747 - vidno, žsa sa vôbec nevyznáš. LG je podľa teba značka, neblázni. kto robí pre Sony panele ? samsung.Kto vyhráva testy, žiaden LG, Philips, tesla, Finlux a iné drísty, len Sony a Samsung. Ak ýmodel si videl s LED screen ? V Anglicku majú teraz vystavený model od sony s hore spomínaným kontrastom a porovnávali to pri svetle a tme v TV štúdiu s profi LCD a plazmami, ale Sonka ich zavesila na háky.Na AV fore, nie samo na českom majú testy od renomovaných recenzentov, nie od takých podplatených, kde testujú Tv, nie 2 hodiny ale týždeň. majú k dispozícií profi meracie prístroje a veľkú osvetlenú halu s 30 modelmi.Pogoogluj a nájdi si tie testy. ja som mal v predajni plazmu od pana, ale keďprišli do predajne prvé modely samsungu, bolo to jasné...
uživatel
jarino1978
17.01.2008, 21:50.50

Promiň, ale tvoje teorie o lehčí cestě pro procesor je nevěrohodná a upskaling + deinterlace není jen otázkou násobení obr bodů.
*****************a kde som písla, ýe upscale je otázka násobenia bodu ???
Ozaj, vieš, že LG používa obvody, ktoré používajú aj no name čínsky výrobcovia ? To je kvalita...
uživatel
jarino1978
17.01.2008, 23:13.53

Tak prosim
je mi opravdu jedno že mám doma LG a jestli tomu říkaš značka nebo srač a, kdybych naznal že ten tvůj LCD samsung je absolutni klasa obrazem a že bez něho nebudu sto žít tak ho tu mám, bohužel opravdu ne,ne na SD.
Možná to bude asi v mích očích, poněvadž ten samsung měl tak perfektní obraz s kostkami kolem pohybujích se postav, že to moje oči nebraly.
Tebe to ale nemusí mrzet protože ty koukáš na DVBS 2
a občas si něco objednáš pro PS3 s valutové ciziny.
Pro mě bude opravdový HD svět, tehdy až se bude vysílat
V HD vše, SD už jen na vzpomínku, v trafice budou rozdávat
HD disky za 45, potom si budu říkat, že už to musím mít v 1080p.
O prodejcích a recenzich si nedělám žadné iluze,a ty si ale nedělej iluze o produktech a továrnách, výrobcích z číny.
Kde si psala o násobení bodu, tady (576*2 = 1152) tím končím diskuzi a říkam za sebe ja LCD místo CRT televize nechci alespoň zatím.
A na toho LED samsunga sem dlouho čekal abych o něco nepřišel a a skutečně jsem o nic nepřišel, model to byl tento LE52F96BD skráceně nic moc ne tak silné podsvícení.
Za vše asi hovoří to, že tento model mají v nabídce již od října ale do dnes se v čechách nikde neobjevil a ať mne nikdo nekamenuje jestli ho teď někde mají, stejně tak Sony.
Před vánoci v SONYCENTR mate něco s LED podsvícením NEE co to je?
Jinak sledovala si někdy sport - fotbal nebo hokej na Full Hd LCD, lahudka, ale je to asi opravdu o očích.
Tak přeji příjemné zážitky na slovensko
uživatel
B747
18.01.2008, 06:09.16

@jarino1978

Ja Ťa chápem.Nič v zlom, ale mám LCD Samsung a Plazmu Panasonic. A keď porovnávam, na mojich očiach,výsledný obraz a to je podstatné, tak jednoznačne ho mám krajší na plazme.Porovnával som rovnaké programi či SL,CL,Premiere HD,Digi TV, UPC Direct a pod.z rovnakého satprijímača.Tak neviem.
uživatel
Milan C
18.01.2008, 08:04.24

Milan C : tak už ťa chápem aj ja. Keby si napísal konkrétne typy, tak to ešte viacej pochopím...Ale počítam, že to určite nemáš ani jedno vo full hd. Len som prišiel na to, že tú podstatu hd si asi obišiel z rýchlika.Asi nemáš možnosť sledovať full hd a oboch typoch, tak potom preboha netvrď, že má obraz plazma krajší, ako LCD. ak máme byť nestranný, čo ja aj som, tak musíme napísať aspoň toto :
- LCD - typ
- plazma - typ
- rozlíšenie obrazu LCD a plazmy
- pozorovacia vzdialenosť
- aktivované režimy ( najlepšie všetky korekcie na strede )
- druh signálu
Toto je najdôležitejšie. Ale ak 90% s tvojho signálu tvorí SD, tak jednoducho nechápem, preoč si išiel do plazmy, alebo LCD. Chceš mi povedať, že obraz máš kvalitnejší z plazmy ako si mal z CRT ? Nebuď vtipný...
Ja netvrdím, že pri SD signále nemôže mať prevahu plazma, čo je asi konkrétne u teba, ale už tu niekto pochopte, že ani plazma, ani LCD, ani OLED, nie sú primárne stavané na SD signál. Kto to nepochopil, jeho smola. A už mi fakt lezú na nervy, keď tu teraz 30 ľudí začne blabotať o tom, že HD v CZ/Sk je otázka 10 rokov, že nie je ponuka HD nosičov, takéto blbé drísty...Veď Vám nikto nekáže, že si musíte kúpiť plazmu alebo LCD, keď nemáte prístup k HD zdrojom, tak preboha načo idete do toho ? Tak si počkajte 2-3 roky, keď už bude trh presýtený a kupujte potom. Ja som LCD nekupoval kvôli tomu, že budem čumieť na SD a vyplakávať nad obrazom, to by som si investíciu asi premyslel.Milan C : ak porovnávaš modely zhruba v rovakej cenocej kategóri, tak už rozdiely nenájdeš...

B747 : asi všetko, čo som napísal teraz hore, platí aj pre Teba...Preboha, veď ak sa dívaš výlučne na NTSC normu, neviem možno DIVX, tak si išiel načo do HD ready ?Stále si myslíš, že plazma ( aj tá tvoja ) má lepší obraz, ako CRT ?Nebuď naivný...
Ak by someboli konkrétny, určite sa dá so mnou dohodnúť, aby sme si porovnali tvoj najlepší a môj najlepší TV. Môžeme provnať SD a full hd signál. Aspoň sa obaja presvedčíme, na čom sme ( aj keď ja už to viem... ).Neviem, ako ste na tom vy v CZ s LED LCD, napr. Sony Centrum BA má na predajni KDL-70X3500 , no o cene radšej nepoviem, zostalo mi zle...Nay ti po objednávke až domov dovezie model od Samsunga LE70F96BD ( kontast 500 000 :1 ), bežne na e-shopoch a v Nay aj model LE52F96BDX ( 500 000 :1 ). Takže prosím ťa neklam tu ostatných !!!A neklam,že v Sony Centrách nevedia, čo je to LED podsvietenie, keď tam také modely aj majú. A už prestaň klamať , viem že máš averziu voči LCD...
uživatel
jarino1978
18.01.2008, 08:05.21

B747 : asi ťa to strašne žerie, že si sa dal nachytať a kúpil si LG plazmo sračku, že ?
uživatel
jarino1978
18.01.2008, 11:59.39

@jarino1978

Nechcem sa hádať,ale obraz na plazme Panasonic PV 70E mám v SD signále ozaj lepší, ako som mal 3 ročnom CRT Philips 72 uhlopriečka, 100HZ. Ale treba mať na to aj signál. Ja mám prostredníctvom Vantage 7100 prepojenie HDMI a oči mám dobré. Je to lepšie ako CRT, čo som mal.Keď som na plazmu napojil / na skúšku /môj starý Humax, tak to bol obrovský rozdieľ.Vantage má perfektne prepracované obrazové obvody.To treba len vidieť.
uživatel
Milan C
18.01.2008, 12:25.47

Milan C : keď si na skúšku napojil starý Humax, ako si myslel ten rozdiel v obraze ? Myslel si porovnanie Vantage vs. Humax ? alebo sa ti javil obraz v spojení Humax-plazma horší, ako v spojení Humax-starý CRT televízor ?
uživatel
jarino1978
18.01.2008, 14:22.43

@jarino1978

Nie,keď som napojil Humax ku plazme /scart/ a Vantage 7100 HD ku plazme /scart a HDMI /.Viditeľne bol obraz Humax-plazma horší.Potom som zapojil Vantage 221 / scart /a obraz bol lepší a teraz som kúpil Vantage 7100 HD,ako som spomínal a je najlepší.Plazmu mám HD ready, to stačí, lebo sledujem len sat vysielanie a zo sat nejde žiadny program full HD.
uživatel
Milan C
18.01.2008, 14:54.19

Milan C : omyl. zo satu nejde ani jeden program 720p, alias HD1 alias HD ready...vsjo ide 1080 riadkov, niekto to síce neprávom volá full hd, ale je to vlastne full hd...je úplne logické, že cez prepojenie HDMI dostávaš najlepší výsledok, ide to priamo dig. cestou a nie analog...Ale chceš stále tvrdiť, že keď si mal CRT, tak si mal analog horší ( pozor, myslím analogove terestrialne vysielania )na CRT, ako na plazme ???To snáď nie ???Pri 32"CRT si pri bežnej vzdialenosti neregistroval artefakty a CRT to prakticky gumovala, pri 42" plazme ten istý druh signálu musí vyzerať horšie, ako pri 32" CRT ( pri sledovaní 42" musíš vidieť artefakty ) ? Napr. ja som mal pred 2 rokmi 82 cm CRT 16:9 100 Hz Thomson s Hi-Pix,od 70 cm bol analog ok, pod 70 cm už zasa nie.pri mojej prvej plazme 42"( mal som ju 2 mesiace ), sa dalo na analog dívať z 1,5 metra. Aj keď si dám do pomeru veľkosti uhlopriečok, tak lepší obraz podalo CRT. Teraz, keď mám spomínaného Samsunga ( 8 mesiacov ), tak na analog sa dá dívať tiež z 1,3-1,5 metra. A to mám 46".
uživatel
jarino1978
18.01.2008, 15:08.08

RE JARINO 1978

Tak značku LG sem přelepil pěknou nálepkou sony, to abych
udělal jarino 1978 radost, klidně tam nalepim i LCD ale tuto telku si chci rozhodně pro několik příštích let ponechat.
Otázku proč si tedy kupujeme nové televize, no protože, se může stát že, ta stará vypoví službu - můj případ
Výběr CRT v obchodech minimální - ceny vysoké špatná investice
Co nám crt nemůže nabídnout - chceme větší uhlopříčku
Také se začalo vysílat opravdově 16:9
Může být na nové telce obraz ještě lepší než na CRT, může,
slyšel jsi někdy o tom že Sony trinitron měly vyborný obraz plný detailů. Měly větší rozlišení, než jiné televize jiných výrobců. To stejné vidím teď já v SD na mé plazmě pouze HD redy, mám totiž více obrazových bodů než dřív,
obraz je jemný a pný detailů, které jsem dříve na mé televizi neviděl.
Takže, než nedokonalé LCD s artefakty, tak to radši SONY z bazaru.
A o tom jestli už je doba HD nebo ne tak to je pro každého individuální a na jinou diskuzi.
uživatel
B747
18.01.2008, 16:23.24

Vono je to jedno co máte, když to nakonec propojíte scartem. :)))
uživatel
poky1
18.01.2008, 16:55.51

B747 - ty si ale pekný tĺk. vysvetli mi, ako ti mohla tvoja najlepšia tv na svete LG shit priniesť lepší obraz, s lepšími detailami, keď cez ňu ženieš NTSC signál, ešte k tomu DIVX, čo je kompresia ako sviňa...
Asi sa k tebe nedostalo, že CRT sa dlhé roky vyrábali 16 :9 a ešte k tomu aj 100 Hz. O Trinitrone si objavil ameriku..Podobný fígel používal Philips, Samsung, Thomson, ja som mal napr. na CRT podporu 720p. ha-ha...
keby si používal mozog na to, aby si premýšlal, tak na tej tvojej naj plazme LG shit,máš obraz taký istý, ako bol na CRT napr. Panasonic , síce sorry, ten CRT mal rozlíšenie lepšie, ako tá tvoja LG shit...A písať tu, že máš pri prehrávaní DIVX ( 720x480 ) na tvojej LG shit viacero detailov, ako pred tým na CRT, je len tvojou osobnou vizitkou = IQ vietnamského televízora, alebo LG shitu
Tvoj rozum a peňaženka ťa žiaľ nezaviedla o krok ďalej a tak len teraz plačeš, čo si to spravil za somarinu...
uživatel
jarino1978
18.01.2008, 16:58.06

Philips - ten mal Pixel +
Thomson -Hi-Pix
Panasonic - Aquity
Samsung - Dnie
Najvyššie rozlíšenie mal myslím panasonic, 960 riadkov...
No vidíš, aj 5 ročný CRT Tv zakopal tvoju LG shit ! ha-ha!
uživatel
jarino1978
18.01.2008, 16:59.47

poky1 - kopec ľudí ani nevie, čo je to HDMI kábel, čo je to HDMI 1,3 a..Ako B747, ten len DIVX, scart, možno kompozit, ale je frajer. Má plazmu !!!!Akurát je mu na ho...
uživatel
jarino1978
18.01.2008, 19:55.42

Přestavá mi docházet o co ti vlastně jde.
nevyvaruješ-li se osobních invektiv
začnu pochybovat o tvém duševním zdraví
a přestanu s tebou diskutovat.
Nevim co tu meleš o NTSC a divix,
nepodsouvej mi nesmysly že mám nejlepši televizi
na světě - to ja nikdy netvrdil.Říkam do éteru jasně
že vyhovuje na sledování SD a nahradí televizor CRT, který dosloužil. a je mi líto že je skutečností že plazma si s tímto úkoklem zatím poradí lépe, toď vše.
Původně jsem se ohradil a reagoval na tvoje tvrzení že, SD neboli PAL je nejlépe zobrazován na FULL HD panelu a o tom mne nikdy nepřesvědčíš, protože to jednoduše není pravda. Zbytek je jen Bla bla Bla.
Kde teď koupíš prosím Philipse CRT 16:9 s pixel +
uživatel
B747
18.01.2008, 20:43.40

B747 : čítaj po sebe :
"Promiň, ale tvoje teorie o lehčí cestě pro procesor je nevěrohodná a upskaling + deinterlace není jen otázkou násobení obr bodů.
Pokud si svoje 1080 užiješ tak prosím.
Já svoji televizi vybíral jen podle toho jak bude zobrazovat SD tedy PAL, to bylo hlavní a pro mě jediné kritérium. Vše ostaní bonus. Dívám se na max. 720x480
Plasma Hd redy 100HZ (LG 42PC56) naprostá spokojenost
s SD bez artefaktu, sport OK. je mi jedno jaká je to značka.
Samsung to je podle mého, názoru snad to nejhorší co si mi mohl nasat že máš, černobilý seriál SD na Samsungu LCD nekoukatelné, model s 15000:1 kontrastem vidíš ani ti už neřeknu typ.
Samsung má 5 modelových řad s každoroční obměnou modelů
normální člověk se v jejich nabídce nemůže vyznat.
Samsung nikdy.
Já v podstatě nemám nic proti LCD pokud používáš také jako monitor PC nebo pro foto nebo nebo máš už HD OK, ale na PAl
zapoměň.
A LED podsvícení? byl jsem se na nej podívat v MEDIAMARKTU v DE a musím říct že mě to vůbec nepřesvědčilo.
A dát sto tisíc za televizi apak se ptát je-li to už ono? nikdy!! já platim ale vždy chci vědět za co."
t..................
sám píšeš, že pozeráš max. 720x480, to je NTSC, vidíš ani nevieš, čo je to PAL...
Vieš, o čo mi ide : lezie mi nanervi, že sa vo fórach vyjadrujú "majstri sveta ", teda typy ľudí, ako si ty ?Mám vždy najradšej tvrdenia ľudí o full hd, keď to doma ani nemajú, ako ty max. 720x480. toto mi vadí, potom takýto ľudia píšu len nezmysli a mätú ostatných. preto !Proti tebe nemám nič, len to chce viacej danej veci aj rozumieť a potom dávať rady...Philipsa s Pixel+ kúpiš napr. v Nay BA, len musíš dobre hľadať, lebo je už taký odstrčený...A vermi, na dobrej full hd LCD je SD lepší, ako na plazme v rovanek kategórií, alebo aspoň rovnaký a nie obrovsky horší, ako píšeš...
uživatel
jarino1978
18.01.2008, 20:45.57

ozaj, moje duševné zdravie je ok, skús si prečítať na tomto webe históriu diskusií typu LCD vs. plazma a určite pochopíš, čo som ti chcel odkázať..
uživatel
jarino1978
18.01.2008, 21:50.26

Tak, omlouvám se k zavádějicimu údaji, celou dobu bylo myšleno 720x576, ale to by si se nesměl všeho chytat
a skákat na každé slovíčko, celou dobu bylo myšleno SD
a PAL
Ja v žádném případě nemám nic proti vysokému rozlišení
a dokonce ani proti LCD, jen jsem vyjádřil nesouhlas s tebou tak, jak jsem psal již v předchozím příspěvku.
A mistr světa, tak ten rozhodně nejsem, spíš myslím že na něj aspiruješ podle průběhu diskuze ty.Vše ostatní ohledně tématu jsem již napsal, jen to, že chceš srovnávat moji srač o televizi za 30.000,- s tvojí za 90.000,- a přesto
v SD s ne 100% je zcela jasný výsledek a nepoměr ve vynaložených prostředcích. LCD za 30.000,- které by obrazem moji sračk o Plazmu předčilo? žádné na obzoru, tak že zavádějící údaje z mé strany. Ne. Jen názor že pro, pro full HD panely stále dost času.A televizi na objednávku za 100.000,- bez předvedení, ja tě obdivuji.
uživatel
B747
19.01.2008, 12:19.39

B747 :http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=14869
uživatel
jarino1978
19.01.2008, 18:59.54

V obyvaku mam plasmu Panasonic Vieru, v loznici LCD Samsung. Subjektivne vede plasma. Kdyby se delali plasmy o uhlopricce 32 palcu, tak ji beru i do loznice. :)))
uživatel
Plzenak2
21.01.2008, 15:26.47

jarino1978.Tak jsem se díval na ty tvoje super LCD tak např.SONY KDL-40W3000 bere 240W a cena 45000,-Kč:tomu já fakt říkám rozdíl.Já těch 10W obětuji ale ušetřím 16 000,-.Rozhodně
souhlasím s Antonínem je zapotřebí vycházet z reality a ne
z 5 let starých informací o vypalování a pod...
Každopádně z reakcí je vidět že plazma vede.Pokud se bavíme
o tel.v rozumné cen.kategorii a ne o super novinkách za 100 000 a pod.Každopádně já jsem se svou plazmou spokojený. :)))
uživatel
roman1977