Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
16.01.2008, 21:50.38

Konfigurace pro 4 ucastniky

Dobry den, rad bych SAT tv. Zkusenosti nulove. Nevim ani presne co mam po nejake montazni firme poradne chtit.

Situace vypada takto:
- 4 účastníci
- pozadavek na TV noe a klasickou nabidku Cz programu
- dalsi CZ stanice vitany
- krome ceskych bych asi jen ja rád nejake angl, ital a polske, jestli to pujde na 1 talir
- co se tyce prijimace, rad se vrtam v pristrojich a zkusil bych emu - ostatni urcite ne.
- tv bude vyhledove asi nejaka plazmovka
- v baraku je stary koax rozvod zelenym kabelem, nejdelsi vedeni antena-TV asi 25 m

* jake druzice polapím vyuzitim trebas i nekolika konvertoru?
* jaky prijimac, ktery bude umet emulovat a ktery rychle moralne nezastara si mam vybrat pro sebe? (vstup asi pres USB nebo pres domaci PC sit.)
* jaky prijimac pro 3 zbyvajici? (skoro duchodci)
* dala by se nacrtnout nejaka zakladni HW konfigurace s orientacnima cenama?
* jak a jaké ceny delaji montazni firmy? Neni lepsi poshánet material predem po netu a jen si to nechat zapojit a nastavit?

Dekuji a omlouvam se jestli se ptam moc naivne.
uživatel
Bunkas
16.01.2008, 21:53.04

Bunkas:

Kontaktuj firmy v okolí, nechej si udělat nabídky a pak vybírej. Sám se do toho radši nepouštěj, pokud tomu nerozumíš (což určitě nerozumíš, jinak by ses tady neptal, že?).
uživatel
technikTKR
16.01.2008, 21:54.23

RE: Konfigurace pro 4 ucastniky

nech si vše dodat od firmy,budeš mít záruku na celou sestavu,oni ti nabídnou cenu a poradí se vším co tady scháníš
uživatel
pierrepetr
16.01.2008, 21:57.54

Ty toho hlupáka trochu hraješ. Nerozumuj, nashromáždi peníze a najdi slušnou firmu ve městě, nech si udělat rozpočet a tak si to ujasníš.
uživatel
Janik
16.01.2008, 22:00.03

Právě jdu v pátek montovat pro 4 ůčastníky.... budu dávat 4xOPenbox 800 k tomu 2x kartu TT 2x bude sdílená...dále 3x LNB quad Golden interstar 0.2 pro 23.5 a 19.2 a 13 dále 4x Disq 4/1 Chess a 85 ofset parabolu..... Celková cena asi 17000kč
uživatel
peta
16.01.2008, 22:04.13

Ta cena je bez DPH nebo to davas za nakup ?
uživatel
J a
16.01.2008, 22:05.49

cena je s DPH!!!
uživatel
peta
16.01.2008, 22:06.39

peta:

Tak tam dej 3x 80cm parabolu a vyjde tě to levněji než 1x 120cm a i signál na tom bude celkově líp.
uživatel
technikTKR
16.01.2008, 22:09.28

bohužel málo místa .....podle mého na běžné satelity 85 stačí......právě OP800 má dobrej tuner...
uživatel
peta
16.01.2008, 22:11.09

Tyjo, at pocitam jak pocitam tak v MO se na tu cenu nemuzu dostat. Za kolik mas ty Openy ?
uživatel
J a
16.01.2008, 22:11.39

ta 120 co scháním je na motor SG2100....montovat se bude jinam..
uživatel
peta
16.01.2008, 22:12.56

OP800 jsou po 2230kč s DPH
uživatel
peta
16.01.2008, 22:14.57

peta

nechceš mi dělat dodavatele,levněji to nikde neseženu a to máš ještě za montáž,nechápu je to podseknutý
uživatel
pierrepetr
16.01.2008, 22:17.22

to je jasné

Neplatí daně, nemá zaměstnance, nic jinýho v tom není.
uživatel
Janik
16.01.2008, 22:19.05

tak to je pak jasny. Je je neprodavam, moc me nepresvedcily, tak se ani nepidim kolik stoji.
uživatel
J a
16.01.2008, 22:21.50

ta cena je z 5.1/2008 ted jsou po 2340kč!!! montáž v celkové ceně.....montáž počítám asi 300kč....vše montuji známým.....a kamarádům.... Celkově jak jsem psak ted jsem to počítal tak 17486kč.....
uživatel
peta
16.01.2008, 22:23.08

peta:

Do rána ještě přitvrdíš :)))
uživatel
technikTKR
16.01.2008, 22:24.45

né....jak jsem psal ta cena je celková.....tu mě v pátek zaplatí...!!!
uživatel
peta
16.01.2008, 22:27.16

přece nemá smysl na dům montovat 4x parabolu...dát na stěnu domu .... Místo instalace Vysočina,,, tam ta 85 stačí..........
uživatel
peta
16.01.2008, 22:27.21

boxy 10 000+karty 4000 +3x lnb 2000+4x disecs1000+parabola600= 17600,kde je kabel,konektory,brýle,držák,sdílení,montáž,benzín a další náklady?Za ty prachy se mi vyplatí ,když bude peta dělat pro mě,práce bude mit dost a já budu doma ležet v posteli a budeme se mít oba báječně
uživatel
pierrepetr
16.01.2008, 22:33.00

Bunkas

už nikoho nescháněj,výběrové řízení vyhrál peta
uživatel
pierrepetr
16.01.2008, 22:35.13

bunkas

napiš na email - Digisat@seznam.cz
uživatel
drobeček
16.01.2008, 22:35.49

Víc se k tomu nebudu vyjadřovat..jasně pro živnostníka je to málo.jenže já nejsem živnostník.....satelitní technika je můj celoživotní koníček.... :) :) dělám to pro zábavu...
uživatel
peta
16.01.2008, 22:40.00

peta

Škoda,chtěl jsem ti dát možnost,aby tě koníček živil,to se každému nepoštěstí
uživatel
pierrepetr
16.01.2008, 22:46.59

Hlavně aby takových hloupých lidí co ničí naše hospodářství ubývalo.
uživatel
Janik
16.01.2008, 22:50.35

Pre pána peta

Predpokladám, že máte svoje zamestnanie a montáž satelitov je len na prilepšenie si na svoje živobytie. Toto je smola živnostníkov a firiem, ktorí sa takouto prácou zaoberajú a potom príde taký človek ako Vy a podlezie veškeré ceny. Je to smutné, že to takto funguje či v Čechách alebo na Slovensku...
uživatel
stefan1
16.01.2008, 22:55.01

pierrepetr a další

Jen ať si to peta za 300kč namontuje. :laughing: Až mu přestanou např. chodit zápisy na karty, nebo se něco po.., tak určitě bude jezdit na opravy zdarma a nebo vrátí peníze. R^

Nejhorší co může být, je dělat známým zadarmo nebo za pakatel. Vždy se to obrátí. :8)
uživatel
andel
16.01.2008, 23:06.19

každá práce a každý člověk má nějakou cenu,peta 300
uživatel
pierrepetr
17.01.2008, 07:53.51

Páni podnikatelia,vidím,že sa navážate do petu,tak prispejem aj ja.V mojom okolí funguje niekolko montážnych firiem a poznám ich znalosti Rv . Ja to robím podobne ako peta /hobby/ a prestanem vtedy,ked zamestnanci okolitých firiem budú o tom vedieť aspoň toľko ako ja. Tým netvrdím,že Vy ste takí istí - to si nedovolím,lebo Vás nepoznám.
uživatel
Rasto
17.01.2008, 07:55.16

for peta

Jaké máte IČO?? Asi neodvádíte daně :((( je nutno ihned zjistit .... státní rozpočet přichází o příjmy :fuming:
uživatel
vodnar
17.01.2008, 09:30.32

sorry..ale Peta predsa pisal, ze to robi iba znamym a preto vlastne zadarmo... samozrejme ked sa tym niekto zivi tak musi pocitat cenu ak "bratovi" ale ked niekto namontuje nieco kamosovi tak to je zvycajne za pivo alebo panaka :-)) Ked sa to potom posere, tak s tym ma iba problemy ...JA napr som zopar kamosom spravil PC a teraz si trieskam hlavu..pri kazdom najmensom problemiku riesim.. mozno to caka aj jeho :-))
inak ked som si precital jeho prvy prispevok, tiez ma zarazila prilis mala cena... napr pri opene je cena 2800-3300..co som pozeral v netovych obchodoch..takze ta jeho je neviem odkial... mozno z velkoobchodu..ale to by potom nerobil iba pre radost...a ked to kupil cez niekoho kto sa tym zivi a ma teda moznost kupovat za VC tak treba potom nadavat jemu, ze vas ostatnych pripravil o kseft :-)))
uživatel
jdodo
17.01.2008, 09:32.47

Pre pána Rasta

Pán Rasto, som rád, že v dnešnom svete sú takí ľudia ako Vy, čo z lásky k blížnemu a pre uspokojenie svojej zaľuby dodávate a montujete zadarmo. Škoda, že ste neponúkli svoje služby okolitým neschopným montážnym firmám, možnože by ste aj niečo zarobili. Ale takto robiť zadarmo !!!
Alebo sa mýlim ? (Cash je cash!)
uživatel
stefan1
17.01.2008, 09:36.15

for jdodo

připraví o penízky státní rozpočet :laughing: když nějakému známému něco pomáhá instalovat, tak jedině zdarma R^ jinak se jedná o neoprávněné podnikání se všemi důsledky :) jistě se brzy budou zajímat ...... a po majiteli fóra budou chtít veškeré podklady ...
uživatel
vodnar
17.01.2008, 09:42.29

tak tak.. poradek musi byt R^
uživatel
jdodo
17.01.2008, 10:32.49

Re peta

Až to přečte Jeníček, tak padne do kolen a přijede k tobě osobně :)
uživatel
Rudolf
17.01.2008, 10:51.35

Jeníček si nic jiného nezaslouží :-)))

Ale k věci: já taky sem tam někomu něco našroubuju a nastavím a peníze za to neberu...jenomže dělám jenom věci, které by normální firma nikdy nedělala. A hlavně to není žádný argumnet pro tvorbu ceny na trhu. Já nejsem tržní. Ke mně se nemůžete objednat (ani internetem, ani nijak). Za koli a proč komu co dělám je úplně zbytečné rozebírat, opkud se osobně mnoho let neznáme, není žádná možnost, abyste si mých neuvěřitelných služeb užili (zahulím celý dům doutníkem a vypiju všechny whisky, ale jenom z ostrovů). Peta je to samo, ne?
A když si vezmete jeho sestavu - není to žádná špička, ale možná někomu stačit může???? tak si k tomu přiražte to co tak chybí /kable apod.) a pár hodin práce a dopravu a jste na rozumné ceně. Zdá se mi, že třeba 20000 Kč by uspokojilo všechny - uživatelé by za 5000Kč za kus měli docela slušnou programovou nabídku a instalatér by si taky vydělal. nebo 21000 Kč,kdyby ty dráty byly těžko k tahání. A kdyby se chtělo ušteřit, klidně bych jako instalatér řekl: tady máte klubko za nákupní cenu a natahejte si to sami (a poskytl ve dvou větách potřebné istrukce, že to nesmí tahat siloi a že to nesmí moc ohýbat.) A přišel už k hotovému. Taky by si mohli udělat držák do zdi apod. Pokud jsou schopni proč ne.
uživatel
Antonín
17.01.2008, 11:15.55

Antonín:

Toz kua Tondo. Tlusty doutnik mam v supliku nebot necudim a whisky se da zajistit, kdy prijedes?
Ale k veci. Netusil jsem kolik monteru sem chodi, zda se ze tvori vetsinu clenu. Na moje dotazy odpovedelo jen par lidi, zbytek jsou jakesi interni vzrusene diskuze.
OK, zeptam se mistnich monteru, vidim ze 20 litru by melo stacit. Diky za vecne prispevky.
uživatel
Bunkas
17.01.2008, 11:26.29

Opravdu se mi líbí, jak se někteří montážníci rozčilují se stejnou logikou, jako taxikář, když někdo jede přes město svým autem a přitom by mohl jet s ním. Bezpečně. Se zárukou dojezdu. Vždyť platí daně. Telefon. Amortizaci.
Ani já a myslím že ani peta nebo Antonín, nečekáme na telefonu, aby nám někdo nabídl 300 nebo doutník a my hned startujeme, protože nás hobbysty to baví, komukoliv a kdykoliv. Nazývat tohle kažením kšeftů je silná káva...
Každý přece chápe, že taxikář nepojede jen za cenu benzínu, ale buď můžu jet sám, nebo si ho volám s vědomím, že nebude zadarmo! :8)
uživatel
Roy73
17.01.2008, 12:08.22

Bunkasi, ještě jednu poznámku, k tomu co napsal peta.
Já bych třeba uvažoval o HDTV a více kartách. Ve čtyřech byste si už mohli dovolit zaplatit Premeire Sport (méně než 1000 Kč), nebo UPC (mají tam třeba pro důchodce kanály Travel, Deko, Paprika, nebo jiné věci, podle preferencí.)
Chtěl bych taky nahrávat.
Zároveň s tím satelitním přijmem bych řešil i lokální síť, brouzdání a vůbec přístup na web, což je důležitější než čumění na bednu. Jsem stařík, ale web potřebuju, můj tchán je už úplný ultrastařec a provozuje doma počítačovou síť, točí na kameru, střihá...Nám důchodcům web otvírá docela zajímavé a netušené životní obzory.

A to by mne vedlo k úplně jiným přijímačům a řešením. Ale nebyly by za 20000 Kč celkem, ale více než dvojnásobek, jediný HDTV přijímač na trhu schopný sdílet je Kathrein 910 a ten stojí cca 9500 Kč jenom přijímač. To je fakt. Ale zase by měly dramaticky jiné užitkové možnosti. Jenom pro úplnost, že existují i jiná řešení.

Doutník ze šuplíku už můžeš asi hodit do koše. Týden v šuplíku mu zatne tipec, pokud ten šuplík není v nějaké vlhčí prostoře, ve sklepě nebo tak někde. Doutník nepřežije menší vlhkost než 60 procent déle než několik málo dní. Pak je k ničemu, protože ty listy se suchem ztopoří a uzavřou. Je to jako opačný proces jako papír. Taky když to namočíš už to vysušením nedostaneš do původního stavy. Pokud v tom špulíku je deší dobu, tak se jako nejlepší léčba projevilo déletrvající teplé vlhko (ale hodně vlhko 100procentní). Prostě ho pařit jako knedlu(ale ne vřící vlhko, jenom tak 40 stupňů). Není to ale zaručený postup. Na doutník mne ovšem naláká jenom někdo, to je podmínka nutná, nikoliv postačující.
P.S. Moje oblíbená značka whisky je Caol Ila, ale dvanáctka z oficiální stáčírny. Ty nezávislé desetileté mi u Caol Ila přijdou být moc ostré. Nebo z těch snadno dostupných desetiletý Laphroaig. Ale piju i rum, ten zakázaný evropskou unií, že to není rum. Co zblbý bruselský žabožrout může vědět o tom, co je dobrý rum. Nic. Dát si Havana Club a k tomu pivo? Fuj.
uživatel
Antonín
17.01.2008, 13:27.21

peta

at počítam jak počítam, stále mi vychází, že jsem ve srovnání s Tebou zloděj.
P.S: Openy mám levnější,relé mam DSC,LNB Inverta,dal jsem tam i koax 100m/belden,dvě karty TaT/já bych dával teda 4,sdílení max. do jedné rodiny/ a Fubu 80.A to tam nemam ani práci,cesták atd.Ceny jsem kalkuloval velkoobchodní a za ty to neprodávam.
Ale jinak nic,je to každého věc....
uživatel
Saxon
17.01.2008, 13:39.34

Pre Stefan 1

Stefan,samozrejme, že to robím zadarmo,ale iba svojim dobrým známym a rod. príslušníkom.Nemám ambície v tomto podnikať,lebo ja by som tú robotu musel urobiť na 100% a tak aby som sa za prevedenú prácu nemusel hanbiť /zariadenie by muselo fungovať 100% a tak aj vyzerať/. To by stálo ale slušné peniaze,ktoré by som od ľudí ťažko dostal.Nakoľko mám prácu,ktorá ma baví a zamestnávateľ mi ju vie aj solídne zaplatiť,tak sa do SAT montáží nehrniem.Počet mojich montáží sa dá spočítať na prstoch jedného človeka.
A s tým cash je cash - toto hovorí takmer každý,ale niekedy sú Ti peniažky na prd,keď nemáš zdravie. Na druhej strane je ale totálne na prd ak nemáš ani jedno.
uživatel
Rasto
18.01.2008, 18:20.10

re:

Taky jsem to počítal a do 17ti se vejdu taky. Ale za nákupku to udělám max. své mámě, nemohl bych přece ručit zárukou. U mě by to měli za 21 a jak už psal saxon, s dvěma kartama max do dvou rodin. Hezký den.
uživatel
Tomik535