Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
17.01.2008, 14:53.59

Stream z ProgDVB do VLC v siti

Mam doma SkyStar1 a v programu ProDVB mam plugin WinLirc Client ... dale mam v siti notebook, na kterem bych chtel sledovat aktualni kanal pres program VLC Player (sit = 2 pocitace pres router).

Co mam nastavit v ProgDVB jako Host (IP adresu ktereho pocitace) a Port? ... a jak se pote nastavuje VLC Player? Diky
uživatel
Trevi
17.01.2008, 15:29.23

RE: Stream z ProgDVB do VLC v siti

No ja na to pouzivam DVBdream,tam je taka moznost.
Musis mat povoleny multicast v sieti.Adresu tam das napr : 224.0.1.2 port daj 1234 to je vo vlc ako default,
vo vlc das: otvorit sietovy stream,prepnes na udp (multicast) a nastavis tam tiez tu istu IP 224.0.1.2,port nechas 1234.
A das OK. Malo by ti to ist.Ak chces viac programov naraz,tak otvor ich v programe DVBdream ako PIP okna a vo vlc,by ti malo vyhodit ponuku na viac programov.

Druha moznost,ak pouzivas linux,tak vlc pod linuxom uz podporuje priamo stremovanie satelitnych kariet.
uživatel
foxter
17.01.2008, 18:44.10

diky moc za info, vyzkousim ... muzes mi dat na sebe nejaky kontakt? Kdyztak mi napis na icq 60514601 ... jsem invisible .... rad bych jeste neco zkonzultoval
uživatel
Trevi
17.01.2008, 19:18.00

no jeste se zeptam, kde se povoluje multicast v siti ... diky
uživatel
Trevi
17.01.2008, 19:26.32

spravca siete ti povoli :))) .Ak je ten router tvoj ,tak si to povolis ty sam. :8) (uz si to skusal ?prv to odskusaj na jednom pc spustit aj dvbdream aj vlc )
uživatel
foxter
17.01.2008, 22:41.03

no ja mam ted AP, router bude po nedeli ... ale nevim, kde bych to tam nastavil, nebo pod cim to mam hledat ... jedine, co je tomu podobne je: VideoBlast Support: Destination IP address ... Protocol: TVP/UDP ... Port. .... tak co poradis? :-) Diky
uživatel
Trevi