Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
17.01.2008, 18:47.24

SkyStar1: vystup do televize

Ma nekdo zkusenost s vystupem pres cinch (video) a jack 3,5mm (audio) do televize? Ja to zkousim, pouzivam kabel 2x cinch - 2x cinch, audio na strane karty prenasim redukci jack - cinch ... ale kdyz pustim TV, tak i pres skvely obraz, je zvuk divny, je sice jasne slysitelny, ale i kdyz vypnu zvuk v progdvb, tak televize huci, nevite nekdo, kde je problem? Diky
uživatel
Trevi
17.01.2008, 19:19.37

RE: SkyStar1: vystup do televize

Nejspíše země.
Co s tím?
Trochu duchařina.
Zkus to napájet z jedné zásuvky.
Propojit tlustým měděným drátem země.
Vytáhnout anténní kabel z televize a pokud se to zlepší, tak koupit oddělovací člen.
uživatel
Antonín
17.01.2008, 20:33.31

taky tipuji

tu zem. zkontroluj pořádně ten kabel pípákem a pak to, co radil antonín. Oddělovací člen si uděláš jednoduše sám dvěma kondíkama. Nevím teď z hlavy ty hodnoty, ale myslím, že 22p, 220n. Hello
uživatel
Tomik535
18.01.2008, 09:53.11

Hodnoty jsou víceméně lhostejné. Sand aby to mělo průrazné napětí pro jistotu 400V. Ale i to nejspíše nikdy nenanstane a vyhoví i kondenzátory třeba 100V.
Základní problém je ve zdroji PC, který není konstruován na analogové účely. Je tam oddělovací ochranný odpor, na něm vzniká napětí vyrovnávacím protudem mezi různými zeměmi, a to se superponuje jako brum.
Nicméně to mohou být i jiné věci, bez toho aby brumění člověk viděl na valstní oči, je ošemetné jednoznačně soudit.
uživatel
Antonín
18.01.2008, 15:50.52

Toníku zvuk vidět? Já bych ho slyšel. :)))
uživatel
poky1
18.01.2008, 18:03.01

Božínku to je moudrost.
P.S. Já bych tu situaci potřeboval skutečně vidět. Slyšení by mi nestačilo.
uživatel
Antonín