Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
17.01.2008, 23:00.19

Zkrat LNB

Prosím o radu. Píše mi to na Humaxu od Digi zkrat LNB. Dal jsem tam druhé,ale zajímá mně jestli je po smrti nebo se dá spravit. Děkuji za rozumnou odpověď.
uživatel
kubala
17.01.2008, 23:05.19

re:

pochybuji, že ti to někdo bude opravovat. Stejně ho máš v záruce, ne? Tak ti ho vymění Digi. Nemůžeš ho ani vyhodit, protože ho musíš v případě ukončení smlouvy vrátit(třeba staré 10let!). Montážník by měl mít opsané jeho číslo. ;P :zombie: :scared:
uživatel
Tomik535
18.01.2008, 08:51.55

zkrat na LNB

Lnb se neopravuje je to zbytečně složité a vzhledem k pořizovací hodnotě bezpředmětné
uživatel
P-U-M-A
18.01.2008, 08:52.01

RE: Zkrat LNB

Spíše to bývá vada konektorů.
Prohlídni je.
Poku dje vadné LNB, tak se opravovat naprosto nevyplatí. zařízení a měřící přístroe k tomu potřebné má málokdo ajsou velmi drahá. LNB je velmi levné. Kryty nejsou demontovatelné. Prostě je to blbost.

Ad vracení:
Nevyhazuj nikdy věc, která ti nepatří. To je jasná zpráva. Ale na druhé straně by po tobě nemohli chtít nic jiného než pár stokorun, co to LNB stojí a to ještě zkrácené o opotřebení. Tedy prakticky nic.
uživatel
Antonín
18.01.2008, 13:42.31

je možné, že ti nateklo do f konektoru- bude to tam možná zelené, odpoj konvertor a zkus pustit, pokud OK, poté opravdu odešlo LNB - nejlevnější stojí 250 Kč, za to ti nikdo ani neotevře kryt, Antonín má pravdu..
uživatel
Luckyolda
18.01.2008, 19:49.53

Pravdepodobne to je ta voda v F-ku. Odpoj konektor a koniec kablu a LNB vyfukaj horucim vzduchom z fenu.
Potom si nasad okuliare a pekne daj F-ko naspat a vsetko pojde. :-)
uživatel
jao32