| 21.01.2008, 00:11.10 | |
satelit hdtv nebo je to zbytečnéjsem nováček intensivně se zajímám jen 14 dní procházím co najdu,někde je to oničem.tady se mi zdá solidní,za odpovědi díky moc |
![]() standa194 |
| 21.01.2008, 00:21.43 | |
standaKdyž se na hdtv stanice nepotřebuješ koukat, je to asi fakt zbytečné :laughing: (nepředpokládám, že by za týden přešly na hdtv všechny ostatní), vítej. |
![]() Tomik535 |
| 21.01.2008, 01:13.50 | |
RE: satelit hdtv nebo je to zbytečnénic pro tebe po 14 dnech |
![]() pierrepetr |
| 21.01.2008, 06:03.48 | |
@standa194Nie je to zbytočné, ak máš plazmu. Satprijímače s HD, napr.Vantage 7100 HD,Ferguson 8900 lepšie zobrazujú aj SD signál. Ak máš CRT TV tak je to zbytočné. |
![]() Milan C |
| 21.01.2008, 07:39.37 | |
RE: satelit hdtv nebo je to zbytečnév dnešní době již kupovat jedině hdtv receivry :laughing: vývoj nezastavíte a postupně se zvyšuje nabídka hdtv úrogramů R^ nikdo již nyní nekupuje zastaralé tv s ctr obrazovkou formátu 4:3 ale formát 16:9 a lcd neb plazmu :)) |
![]() vodnar |
| 21.01.2008, 08:03.16 | |
RE: satelit hdtv nebo je to zbytečnéUrčitě HD , poměrně rychle budou naskakovat nové stanice, někde se podívej na záběry z přírody, budeš nadšen. O dost horší jsou dopočítané pořady a filmy, které byly natočeny v SD. I test Novy v HD je dobře koukatelný. |
![]() Mirko. |
| 21.01.2008, 08:30.04 | |
RE: satelit hdtv nebo je to zbytečnéTo by mě zajímalo jak RYCHLE budou naskakovat stanice v HD a co je to RYCHLE...Rychle muže být pro někoho i 5-6 let což myslím že je opravdová realita.A týden může být pro někoho hodně pozdě..Každopádně si myslím že to určitě tak rychlé nebude....a to že přibude někde za rok 1 program v HD není důvod šílet.. A i tak bude většina v kodu těžko bude někdo HD vysílat za suchý z nosu. |
![]() pat |
| 21.01.2008, 08:47.13 | |
re: standaZávisí k jakému účelu budeš satelit využívat na jaké televizi a taky na jak dlouhý časový horizont už nehodláš do satelitu investovat.Pokud to budeš požívat na plazmě na volné programy nebo řípadně s oficielním dekodérem a na danou sestavu nechceš delší dobu sahat kup si přijímač s HD. Pokud se ovšem chceš zařadit mezi zdejší šílence a snažit se chytit a odblokovat co nejvíce programu, tak ti na samotné sledování obsahu programů moc času nezbyde a je v tomto případě zbytečné si kupovat nějaký drahý HD reciver, který stejně dekódování(EMU) programů a laborování co který software umí neumožňuje. |
![]() P-U-M-A |
| 21.01.2008, 09:38.35 | |
RE: satelit hdtv nebo je to zbytečné1. Je několik příjímačů, které umožňují HTDV a "laborování". Ale nejsou vhodné ne neznaloou obsluhu.2. Neznalý člověk by měl počítat s tím, že se bude koukat jenom na to, co si bude platit. Podlo toho by měl zvolit i přijímač (třeba od toho providera, kterého si bude platit). 3. Nejen v HDTV, ale i obecně, kanály, které za něco stojí, nejsou zadarmo. Jedinou výjimku tvoří několik německých stanic. V HDTV to bude platit ještě ostřeji, protože zadarmo nebude dobrého prostě nic. 4. V českých podmínkách pro laika nebude dostupné HDTV vysílání je ještě dlouho. Protože stále tady jsou lidi, kterým stačí 4:3 CRT, kteří mají minitelevizory, a nejen, že nestojí o lepší, ale usilovně jakýkoliv rozvoj blokují. Další bůbost je DVB-T, která HDTV vysílat může jenom s problémy, protože nemám dost místa (už tak malého a vynucujícího licence). Je dobře možné, že DVB-T na dlouho dobu technicky retarduje celou Evropu na úroveň rozvojových zemí. 5. OVšem kdo si umí seřídit, tak se bez HDTV neobejde. Například ten fotbal v HD na pořádné úhlopříčce je prostě paráda. (Jako fotka :-))) Nicméně to chce ledacos umět a ledacos seřídit a počítat s tím, že to není levné. Premiere HD a Discovery HD sice teď lze emulovat, ale jinak stojí 10 euro za každý měsíc, každý. Podobné ceny má Sky. Přijímač pro Sky HD stojí 300 liber - ten jejich. P.S. Jednu maličkost z praxe. Občasné sledování několika málo kanálů v HD zvětšuje nespokojenost s tím, jak vypadá SD, u některých jedinců téměř k nepříčetnosti. Toto považuji za největší problém. Chvilka sledování nějakého dokumentu na Discovery HD a pak nějaká ČT a nebudete se s potěšením dívat na svůj televizní přijímač, který stál moc peněz. Řeknete si hnus. Co má udělat laik jsem napsal v bodě 2. |
![]() Antonín |
| 21.01.2008, 10:37.45 | |
RE: satelit hdtv nebo je to zbytečnéAntonín to napsal hodně rozumně a věcně správně.Ale zapomíná na jeden důvod, proč je situace taková, jaká je (DVB-T, 4na3 , CRT a malé televize a houby rozvoj) No a ten důvod je v tom, že spoustě lidí začíná být TV čím dál více ukradená a na TV se dívají velmi málo, raději se věnují jiným věcem... třeba já... jo, satelitní lov mě baví, pořád něco zkouším, pořád něco na SAT dokupuji, pořád si hraji, ale v podstatě na to vůbec nečumím ! Takže pokud někdo má TV jako pouhý doplněk života, stačí mu nějakej rozumnej LCD na zeď a DVB-T k tomu.... na ty zprávy to stačí :-)))) |
![]() kacenkin |
| 21.01.2008, 10:46.14 | |
Pokudzačínáš kup SD,nauč se ho ovládat a za 3-4 roky si klidně pořiď HDTV,v ceně dnešního SD.O nic nepříjdeš,akorát neber nějaký šunt za 2 klacky z LIDLU! |
![]() spyko |
| 21.01.2008, 11:31.39 | |
Discovery HD a Premiere HD??Kdyz to nekdo prijima, mam dotaz, jakym jazykem to mluvi? Jestli jen Nemcina nebo je tam i Anglictina. |
![]() petrprv |
| 21.01.2008, 11:34.30 | |
RE: satelit hdtv nebo je to zbytečnéAntonín, jako vždy píše dobře, lze dodat, že každý má své hoby, já rád koukám na kvalitu a ta v HD je neodiskutovatelná. Zdroj signálu ččekých programů v dobré kvalitě v SD neznám a ani neexistuje, škoda již ani CL. Určitě vše v HD bude za peníze, ale emu a pod. je zajímavé pouze pro úzký okruh lidí, pouze na tomto fóru může vznikat dojem, že se jedná o masovou záležitost, ale v realu to tak není. Pravda je , že pokud by byly tak kvalitní cz kanály jako např skoro vše německé, tak to je koukatelné a s HD by obyčejný klasický divák nemusel spěchat. |
![]() Mirko. |
| 21.01.2008, 11:42.22 | |
RE: satelit hdtv nebo je to zbytečnéNaco tolik keců kolem toho,nováček nebude začínat na Ferari,když má papíry 14 dní,na rozbití do začátku stačí š105,pokud nevíš co s penězma,jdi do toho,ale to by ses tady asi neptal. |
![]() pierrepetr |
| 21.01.2008, 12:41.27 | |
To Standa194Stando, protože jsi zde a chválíš, je jasné, že jsi opravdu začátečník.Záleží jen na Tvé vůli, jestli chceš začít se "satelitním šílenstvím", které je pro Tebe výzvou k pokoření. Existuje linuxový HDTV přijímač Kathrein UFS 910, který poslední dobou získáva oblibu a přece jenom i softwarovou podporu. Je to zatím jediný přijímač na trhu, se kterým se "dá něco dělat"... To, že bys napoprvé sám instaloval a zprovoznil v něm poslední neoficiální software, to nehrozí... Potřebuješ nutně někoho, kdo Tě trochu "nakopne", udělá Ti první instalaci a Ty začneš hrát. K tomu žádné zvláštní znalosti nepotřebuješ, obsluhu zvládne i ženská, když si odskočí od plotny. Když si na tom budeš chtít udělat něco sám, potřebuješ mít základní znalosti PC, naučit se instalovat a používat programy pro práci s Kathreinem, musíš postupně trochu pochopit jeho souborový systém, umět si přepsat staré soubory novými, naučit se soubory editovat a pod. To nejde hned. Když tu vůli budeš mít a budeš také mít tu jistotu, že když sotware zboříš, tak jej zase dokážeš vrátit do výchozáho stavu třeba ze začátku s přímou pomocí odborníka, jdi do toho. Můžeš ale klidně být jen uživatelem, nechat si updaty instalací dělat za peníze a jen se koukat na tebou vybrané programy. Pro začátek Ti bude stačit, když pomocí PC se naučíš updatovat soubory s klíči. Tak velká věda to zase není. MUSÍŠ mít ale to zázemí odborné pomoci, byť i za peníze. Nech si tedy dodat a nainstalovat celé zařízení odborně. Až to bude chodit, kazit si to budeš už sám. Později to budeš už i vylepšovat. To se ale musíš naučit. Ničeho se neboj ! Všechno stojí peníze, i to učení... Až to ale zvládneš, budeš mít ten nádherný pocit sebeuspokojení a půjdeš dál, dáš si další cíl... a zařadíš se mezi nás, "satelitní šílence". Když ale nezačneš, nebude z Tebe ani satelitní divák. TAK ZAČNI ! |
![]() bob.r |
| 21.01.2008, 13:28.41 | |
RE :No pánové shrnuto v kostce ,byl jsem se podívat v Okay na příjem full HDTV s jednou plasmou /zn. si nepamatuji/ ke které brali zdroj signálu z nějakého nového DVD podporujícího tento formát abych se přesvědčil na vlastní oči jaký to je zázrak..Div se světe já jsem nebyl ani náhodou něčím nadbytečným okouzlen,ano pokud se na to člověk dívá souběžně s jinou TV at už plasmou ,LCD či CRT pak je tam nějakýten rozdíl v kvalitě obrazu vidět ale troufám si říct že pokud se dívám jen na tu jednu v HTDV tak bych to ani nepoznal,taková je má zkušenost a poznatek.Jinak řečeno z mého pohledu je to jen další nový tahák jak vytáhnout peníze z lidí,spíše vidím nový průlom v laserové obrazovce příp. OLED a pak se uvidí. |
![]() DVB |
| 21.01.2008, 14:21.30 | |
Re: DVBNevim co jsi videl. Ja mam necely tyden doma fullHD LCD a zatim to jen zkousim co to umi. Analogova TV je koukatelna, ale je tam trosku sum, dvb-t je super ciste, vyhlazene, divat se na to da, o kapku lepsi jak analogova TV, ikdyz ta komprese by mohla byt nizsi. TV ze satelitu, klasika, vypada velmi dobre, hlavne takove ty ZDF a podobne, krasny 16:9 obraz, mala komprese, no proste super. Ale furt na to musis cucet tak ze 3m, aby se ztratily chybicky rozliseni. No a pak jsem z PC zkusil par ukazek v 1080p a 720p a je to velky rozdil. Na to se da divat i v pul metru a vypada to velmi dobre, nejsou videt zadne chyby. Proto me take laka vymenit klasicky receiver SAT na HDTV, ale pokud se pujde na co divat v jinem nez Nemeckem jazyce. |
![]() petrprv |
| 21.01.2008, 15:09.08 | |
RE: satelit hdtv nebo je to zbytečné2DVB: rozdíl mezi HDTV a SD vysíláním pozná každý člověk na první pohled. Je to prostě jiná liga. (Možná nepoznáš FullHD a HDready, ale to co píšeš je zmatečné.)Premiere HD mluví většinou oběma jazyky, ale ne vždycky - třeba fotbal je jenom německy - ale u filmů běží i originální zvuk, takže u amerických je angličina. U Discovery HD si nejsem jist poměrem. Mně jsou srozumitelné oba ty jazyky, takže si ani neuvědomím, kterým to mluví, ale řekl bych bez záruky, že oběma. U filmů chci slyšet mluvit originální herce, tak to si všimnu. 2Petrprv: Nejjednodušší je si zajistit předplatné SkyUK HD - to mluví anglicky všechno. Ale bacha, vyřídit to na dálku je težké, ba pro laika možná nemožné - chtějí mít ten HD přijímač na britských telefonních drátech. 2all: nejdříve si prozkoumejte, nač chcete v HDTV koukat. není úplně jednoduché zajistit si příjem. Toho času hrají sice v emulaci dva HD kanály Premiere, ale nedal bych moc za to, že před ME tomu utnou tipec. Ale nevím - netvrdím - třeba to utnout za týdenm, zítra nebo až deset let. Ale určitě mohou. |
![]() Antonín |
| 21.01.2008, 15:13.40 | |
RE: satelit hdtv nebo je to zbytečnéjedine cenove prijatelne reseni je v dnesni dobe PCI DVB-S2 hdtv prijimac do pocitace . to by mel zvladnout i mene zkuseny uzivatel. nutnosti je ovsem vlastnictvi alespon specifikaci daneho pocitace. takze to vlastne pro ty co takovy stroj nemaji tak cenove prijatelne neni :( chtel jsem jen poukazat na to, ze tu je i tato varianta. |
![]() bublajs |
| 21.01.2008, 15:30.39 | |
RE: satelit hdtv nebo je to zbytečnéRozhodně to je výborná varianta pro někoho s SD přijímačem, který nemá disk. Získá tak druhý tuner s nahráváním pro SD a navíc příjem několika programů v HD. Umí to emulovat, umí to sdílet.Ale komp musí být svižný. Drhlo to na kompu s P4 2,3GHz. (Ale bez nějakého velkého nastavování, možná by to nějakým laděním kodeků a zbytku softu v tom PC, nějak šlo. Nevím, nebyl to můj komp.) |
![]() Antonín |
| 21.01.2008, 18:00.39 | |
Antoninetakže i ten nejslabší dual core mi to utáhne?Děkuji! |
![]() spyko |
| 21.01.2008, 21:57.12 | |
RE: satelit hdtv nebo je to zbytečnéTo já fakt nevím, já nemám mnoho procesorů, abych to ověřil, kde to ještě jde a kde už ne. Vidím jenom tak nahodile něco. Jde taky nejspíše o to, aby kodek dvoujádro uměl využít. Na AMD X2 5000+ to funguje. |
![]() Antonín |
| 21.01.2008, 22:54.00 | |
RE: satelit hdtv nebo je to zbytečnépředem moc díky nezklamali jste. zatím vyřeším základní problém vesnického bydlení v ůdolí tj.špatný příjem. pro začátek základní stanice a pak se uvidí.ještě musím hodně nastudovat protože polovině věcí co čtu nerozumím.ale super díky všem |
![]() standa194 |