Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
21.01.2008, 13:59.45

HDTV příjem_doporučení

Mam Full HD TV, plasmu a planuju koupit HDTV satelit(bez HDD)...myslite že kvalita v 1080i bude mít až tak markantní rozdíl, nebo to je jen reklamní trik..
uživatel
zwimil
21.01.2008, 14:29.10

RE: HDTV příjem_doporučení

no já bych to bral skoro jako ČB a barevné vysílání - více barev, podstatně více detailů. Hlavně záleží na velikosti obrazovky. "Šiljalisky" do 100cm uhlopříčky to moc nerozhodí. U 125 a více je to už asi nutnost. Aby Digi kostky nerozbily obrazovku :)) Je to můj názor.
uživatel
proton
21.01.2008, 14:36.20

HDTV

Ahoj!
Stačí normální DVB-T nebo DVB-S přijímač.Mám také HDTV,ještě nevybalenou od ježíška.Programy na satelitním přijímači jsou označeny HD,pokud je EPG. :)
uživatel
KARELBALIK
21.01.2008, 14:54.59

je to asi podobné, jako když na balonek namaluješ obrázek a potom zvětšuješ a zvětšuješ. Nesmí ti balonek prasknout - jinak uvidíš ten obrovský rozdíl. Zkrátka, když detail chybí tak ho neuvidíš. V HD je asi 4 x více bodů a to je sakra znát. Koukal jsem na MS ve fotbale u Premiere s DOLBY zvukem a TV 125 - nedá se to s ničím srovnat - prostě nádhera.
uživatel
proton
21.01.2008, 14:57.04

Je to markantní rozdíl, jenom těch HD kanálů není tak moc. Bez karet vlastně žádný.
uživatel
Antonín
21.01.2008, 16:13.30

Niečo ide v EMU...aspoň vidíme a tešíme sa, ako bude vyzerať vysielanie v budúcnosti.
uživatel
Milan C
21.01.2008, 22:15.45

Zajděte do nějaké značkové prodejny,třeba S**Y a mrkněte na full HD v provozu.....Jinak běží ve full několik programů volně pokud máte full HD sat.přijímač s E*U tak získáte zdarma přístup k několika zajímavým programům.Nova full test je za malý aktivační poplatek ,ale nic moc.Ale pokud máte TV ve full HD žádný DVB-T nebo DVB-S nepojede ve full HD./1080i/-proto bych při koupi sat.přijímače koupil už jen full HD.Mám Fergusona 8800 full HD s E*U a jsem velice spokojen.To se ale musí vidět na vlastní oči...psaní je nanic...
uživatel
Pabo
22.01.2008, 10:02.50

Spokojenost je někdy založena na prosté nevědomosti, jak vidno. FullHD je 1080p, satelitní vysílání je 1080i, což je rozdíl jediného písmenka, který ovšem znamená dost podstatnou změnu.
S emulací získáte dva! zajímavé programy. A tato věc může skončit ze dne na den. Můžete si být jisti, že to nebude navěky. Já nevím, jak dlouho, ale rozhodně bych nepočítal napevno s ždánou dobou. Tuto možnost může provider ustřihnout v podstatě, kdy mu napadne.

fergusona s FullHD bych si zajel prohlídnout. Zřejmě přijímá vysílání z nějaké tajné družice, případně firma ferguson začal vyrábet BluRay přehrávače.
uživatel
Antonín
22.01.2008, 12:40.33

Takřka vše, co píše Antonín je pravda.Jen upozorňuji,že pokud má Tv nápis "HD redy "není to HD full/1080i/a v tomto plném rozlišení vám TV nepojede.1080p je opravdový,neprokládaný fullHD,ale nikdo ho nevysílá a vysílat zatím asi nebude.FullHd používám možná nesprávně ale používá to takhle více renomovaných firem.Takže označení na TV,Sat,nebo kameře-"Full HD 1080" je správné.
Provider může E*U ustřihnout kdykoli....ale zatím neustřihl a podle nových zpráv zatím tento rok určitě neustřihne/P******E/Přijímám v full HD volně/ze tří družic/5 stanic a s pomocí E*U 5 stanice/Antonín používá asi jenom Astru 19/To vše v bezvadné kvalitě.Z toho jen závěr-pokud chci sat.přijímač ve fullHD,proč si ho nekoupit s E*U?Cenový rozdíl je minimální.... :8)
uživatel
Pabo