| 23.01.2008, 12:18.41 | |
délka kabelu SCART-SCARTreceiver STRONG (bohužel typ nevím) potřebuje známý propojit s druhou TV (55cm CRT). Jak dlouhý může být tento kabel, aby příliš neutrpěla kvalita. Díky. |
![]() Mooonty |
| 23.01.2008, 12:52.37 | |
Kvalita utrpí vždycky!Při analogovém propojení s tím nic nenaděláš. Ztráta kvality je přímo úměrná útlumu kabelu. Čím menší bude měrný útlum kabelu, tím delší propojení bude možné vytvořit při zachování určité kvaliy obrazu. Propjení delší než cca 5m je lepší řešit pomocí bezdrátového spoje! Při použití koaxiálních kabelů je možné vytvořit kvalitní RGB spoj i na vzdálenost 20m. To za Tebe ale nikdo nerozhodne! |
![]() Enik |
| 23.01.2008, 13:57.17 | |
RE: délka kabelu SCART-SCARTto Enik: díky za info. Požadovaná délka, jak jsme se teď dozvěděl je cca 7m. Zastavím se u tohoto: "Při použití koaxiálních kabelů je možné vytvořit kvalitní RGB spoj i na vzdálenost 20m" Jsem laik, proto prosím o vysvětlení. |
![]() Mooonty |
| 23.01.2008, 15:24.09 | |
RE: délka kabelu SCART-SCARTTV musí mít vstup RGB na scartu,sat. musí mít RGB výstup na scartu,kabel koupíš,nebo vyrobíš |
![]() pierrepetr |
| 23.01.2008, 16:40.29 | |
Vysvětlení!Kabely běžně používané na AV propojení nemají optimální parametry. Pro správné propojení AV je potřeba použít kabely s patřičnou vlnovou impedancí. Ta je 75,-Ohm. Pokud na propojení AV signálů použiješ kabel s touto impedancí a malým útlumem, pak je možné s minimálními ztrátami udělat spoj o délce i několika desítek metrů. Většinou platí to, že s narůstajícím průměrem kabelu klesá jeho měrný útlum. Proto je vhodné na takovýto spoj použít kabely určené pro přenos VF signálů. Takovými kabely jsou právě koaxiální kabely. Např. kabely řady CB100 mají útlum 2dB na sto metrů délky při frekvenci 10MHz. Běžně používané AV kabely mají takovýto útlum při délce již 1-1,5m. Pokud si tedy vyrobíš propojovací kabel z kvalitního koaxiálu pro VF účely, pak můžeš AV signál přenášet i na vzdálenost přes 100m, a to při stejném zhoršení výsledné kvality obrazu jako s běžným "scartem" o délce 1,5metru! |
![]() Enik |
| 23.01.2008, 17:24.08 | |
RE: délka kabelu SCART-SCARTKlidně ten 7 m AV kabel udělej, já jsem měl 5,5 m a televizní odborníci tvrdili,že to nepůjde, v CVBS pro CRT TV to půjde. Tenkrát mě dodal " JANA elektric" Poděbrady v roce 1995. |
![]() CES |
| 23.01.2008, 20:16.04 | |
RE: délka kabelu SCART-SCARTDíky všem, za Vaše názory a pomoc. A ještě jedna poznámka: Jsem moc rád, že se najdou stále "přispěvatelé" kteří vědí a dokáží bez "slovního přechytralého průjmu" poradit s vlídností, která mnohdy na těchto stránkách zoufale chybí. Ještě jednou DĚKUJI R^ |
![]() Mooonty |