| 24.01.2008, 09:05.10 | |
Anténa Multichannel II-COMPACT (UFO)Zdravím všechny,zajímal by mě váš názor na tuto anténu.http://eshop.sapro.cz/product_info.php?cPath=94&products_id=1193 Jde mi hlavně o to,že se mi posledních pár měsíců zhoršil obraz na TV NOVA z Javořice. Lítají mi tam pruhy. Máme na všechny tv pouze jednu anténu (síto se zesilovačem). Díky všem za názory na uvedenou anténu připadně vaše zkušenosti. |
![]() skyi |
| 24.01.2008, 09:35.21 | |
RE: Anténa Multichannel II-COMPACT (UFO)Porad se s mistnim antenarem,nez koupis zazracnou antenu vyvinutou s nejmodernejsi vojenskou technologii.Mistni antenar by mel znat podminky prijmu,mozna ruseni a intenzity signalu a k tomu navrhne optimalni reseni (ktere nemusi byt za 5,50 Kc bez DPH). |
![]() hdpe |
| 24.01.2008, 10:17.22 | |
RE: Anténa Multichannel II-COMPACT (UFO)Tak bohužel,tady v Jindřichově Hradci odkud já pocházím bohužel žadný antenář,který by dokázal poradit opravdu není.Tady nikdo nic neví. |
![]() skyi |
| 24.01.2008, 10:28.12 | |
RE: Anténa Multichannel II-COMPACT (UFO)Díval jsem se na mapu vysílačů a vysílá na 11.kanále.Volil bych raději YAGI anténu na III.TV pásmo(6-12kanál). |
![]() jm57 |
| 24.01.2008, 10:28.14 | |
@ skyiahoj, radím NEKUPOVAT, kámoš jí měl a ještě ten den s ní vztekle "seknul" ze střechy!!! To totiž není anténa ale pouze zesilovač s kouskem drátu cca 40cm (průměr 0,5mm) místo antény tzv. síto (nebo jiná klasická anténa + zes.)je 1000x lepší.Rozhlédni se po střechách kolem - co maj sousedi na "co" jim to hraje... R^ |
![]() hlek |
| 24.01.2008, 10:31.37 | |
RE: Anténa Multichannel II-COMPACT (UFO)Tak zle to snad nebude (kdyz tak CB) ,jinak pekne mesto i cely kraj (byl jsem tam blizko na vojne za totality :8) a nekterym soudruhum zprovoznil dobry prijem ORF.Tedy v tomto prihranici se krome cs nachazeji tedy i rakouske vysilace,mohli tam spustit dalsi DVB-T vysilac a to by mohlo i v dane konstelaci zapojeni zpusobit problemy v prijmu.Ale to je hadani ze sklenene koule.Antenu nedoporucuji kupovat a naopak preju hodne stesti s nalezenim odpovidajiciho odbornika. |
![]() hdpe |
| 24.01.2008, 11:20.38 | |
RE: Anténa Multichannel II-COMPACT (UFO)Pamatuj si,že nejlepší anténní zesilovač je kvalitní anténa.Pořiď si YAGInu podle síly signálu,který chceš přijímat. |
![]() Jaros |
| 24.01.2008, 11:28.21 | |
RE: Anténa Multichannel II-COMPACT (UFO)No město je krásné,ale prolezlé vietnamcema ;PTakže tady něco sehnat kromě hadrů je docela problém... :laughing: No dobrá děkuji moc za info. A je nějaká anténa,která by pracovala od 1-69kanalu? Kromě této? Díky všem. Jo ORF chytám ale hodně špatně,memám nasměrovanou přímo anténu na vysílač. |
![]() skyi |
| 24.01.2008, 12:26.45 | |
RE: Anténa Multichannel II-COMPACT (UFO)ta tva antena asi nebude zadnej zazrak, mozna to bude totalni sunt anebo to ruseni pochazi od ufona nebo nejake wifiny. na mnoha forech je sito se zesilovacem oznaceno za hlavni zdroj problemu s prijmem. reseni je jednoduche a uz ho zde nekdo zminil - porid si poradnou antenu ! |
![]() bublajs |
| 24.01.2008, 13:15.26 | |
RE: Anténa Multichannel II-COMPACT (UFO)Pravděpodobně se Ti do příjmu pletou rakouské vysílače,je zapotřebí použít směrovou anténu s minimálním bočním a zadním lalokem (ne síto nebo jiné všesměrové antény se zesilovačem). |
![]() Jaros |
| 24.01.2008, 13:26.28 | |
RE: Anténa Multichannel II-COMPACT (UFO)foto zde:www.uloz.to/134256/tv-nova-javorice-4.1.08.jpg No budu stím něco udělat. :( |
![]() skyi |
| 24.01.2008, 13:50.59 | |
RE: Anténa Multichannel II-COMPACT (UFO)Analogový příjem není aktuální,pořiď si parabolu alespoň na 4 družice a budeš mít co dělat s kvalitním příjmem a budeš mít k dispozici spoustu programů.Nebo i s natáčením a budeš monitorovat celý orbit od E po W jak mnozí na tomto fóru. |
![]() Jaros |
| 24.01.2008, 14:39.54 | |
RE: Anténa Multichannel II-COMPACT (UFO)Mám,nejsem žádný začátečník v sat.příjmu,ale v této kategorii se moc nevyznám.Máme doma další 2 tv,ktere mám napojené na jednu antenu a tam zatím bohatě stačí klasik analog. Protože to asi znáš,chceš koukat na sat(CT4,HBO,...),ale bohužel nemůžeš,protože jede ord.v růžovce a na tv nova se koukat nedá. Do nedávna vše šlo v poho čistě krásně,ale to už je fuč :crying: |
![]() skyi |
| 24.01.2008, 16:21.39 | |
@skyiNa Javořici koukám, Nova je stejná jako předtím, popřemýšlej co se změnilo, třeba DVD rekordér, nová wifi síť atd., mě na síto tohle dělala Prima, výměna zesilovače za českej a po problému, ale to mi to dělalo ty pruhy od začátku, polský zesíky jsou pěkný sráče. |
![]() poky1 |
| 24.01.2008, 22:25.26 | |
RE: Anténa Multichannel II-COMPACT (UFO)Ty pruhy bych videl na wifinu, teda spravne UTPkabel v soubehu s koaxem. Na moare od zesilovace to nevypada. Zmeni se to po vypnuti adapteru pro zesilovac ? |
![]() J a |
| 24.01.2008, 22:27.22 | |
RE: Anténa Multichannel II-COMPACT (UFO)Jinak to, co zminujes nahore neni antena ale......... to tamdej radeji drat.Na 11k ve tve lokalite by mela stacit antena TA0511 nebo TA0811 a slucovac VHF-UHF a sloucit to s tim sitem. Investice do 550. |
![]() J a |
| 25.01.2008, 07:29.22 | |
RE: Anténa Multichannel II-COMPACT (UFO)No právě že wifinou to asi není,když jí vypnu uplně tak ty pruhy tam jsou pořád.Když mě se nechce dávat další antény na barák... :( No tak vubec nevím co stím. Asi zkusím koupit nový zesilovač zda to pomůže nebo ještě kouknu do antény (síto) zda tam nemají hnízdo pavouci :laughing: Díky za názory... |
![]() skyi |
| 25.01.2008, 08:09.54 | |
RE: Anténa Multichannel II-COMPACT (UFO)Zesilovač nepomůže,akorát Ti zesílí to co Ti jde z antény a bude to ještě horší.Pouze kvalitní směrová anténa to může odstranit. |
![]() Jaros |
| 25.01.2008, 12:24.38 | |
RE: Anténa Multichannel II-COMPACT (UFO)Zkusenost je takova, ze se lidi divi a cumi, co dokazi dve spravne zvolene anteny misto jedne superanteny. Ale to vetsinou az tehdy, kdyz maji dve a vice techto SUPER anten doma na pude. |
![]() J a |