Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
24.01.2008, 15:56.11

3 televize - jak efektivně zapojit DVB-S/DVB-T

Obrátil se na mě strýc s otázkou, jak do budoucna zajistit příjem na 3 televize - dnes to má řešené pomocí anténích rozbočovačů, ale letos se má přejít na DVB-T, takže by chtěl poradit, jak to vyřešit.
Je jediným řešením zakoupení tří DVB-T boxů?
Ta samá otázka vyvstává, pokud by se zaměřil spíše na DVB-S (dnes má satelit u jedné televize). Je opět jediným řešením dokoupení sat. přijímačů a výměna dvou LNB na multifocusu za dva quad LNB?
uživatel
CeKare
24.01.2008, 17:01.27

RE: 3 televize - jak efektivně zapojit DVB-S/D...

1) Na kolika TV z tech 3 chce prijimat DVB-S?
2) S DVB-T to tak horke nebude,vzdyt neni pokryti ani analogovym signalem PRIMA a CT2!Otazka zni,je v soucasne dobe v zajmove lokalite DVB-T? je pritomna PRIMA TV?

DVB-S jede a pojede a navic i programy HDTV,je to drazsi,ale temer reseni optimalni (temer znamena velmi male procento vypadku signalu dle MURPHYHO zakonitosti).Samozrejme kombinovat postupne s DVB-T.
uživatel
hdpe
24.01.2008, 17:13.33

1) samozřejmě by chtěl mít DVB-S (nebo i DVB-T) na všech třech televizích
2( ano je jasné, že s DVB-T to nebude tak horké - proto už jsem ho kdysi naočkoval a místo testování DVB-T si rovnou koupil satelit a chytá CSlink
Ale i tak ho zajímá, jestli do budoucna bude muset investovat - co TV, to jeden přijímač (DVB-S a/nebo DVB-T)
uživatel
CeKare
24.01.2008, 17:37.00

Pravdepodobne ano,pokud nebudeme brat v uvahu ruzne 2 tunerove pristroje jako Digi TV nebo jine.S postupem vyvoje elektroniky budou pravdepodobne tunery DVB-S,T,C bezne integrovany do TV prijimacu (dnes jsem to kdesi videl,myslim B&O).
Vetsina tu ciha na konecne dustojny stroj,ktery bude umet tunery DVB-S,S2,DVB-T MPEG-2 & MPEG-4 ....Dreambox 8000 to asi nebude,tak snad IP BOX 9000 HD.
uživatel
hdpe
24.01.2008, 18:27.23

RE:3 televize-jak efektivně zapojit DVB-S/D...

Já bych to řešil výměnou jen jednoho LNB za LNB quad.Teda pokud mu samozřejmě stačí na těch zbylých 2 TV jen příjem českých a slovenských programů.O té kombinaci DVB-S a DVB-T tady v diskuzích čtu velmi často.Popravdě řečeno to moc nechápu.Když budu mít u všech televizí satelitní přijímač jak to mám už dnes já tak nevím proč bych to ještě do budoucna kombinoval ze set-top-boxem který mě žádné programy navíc oproti DVB-S nenabídne.Ale to je jen můj názor.
uživatel
BIDLO
24.01.2008, 19:40.39

Takže to na 99% asi nepůjde vyřešit jinak, než, že 1TV = 1DVB přijímač.
To jestli vymění jenom jedno LNB za quad LDN nebo oba LNB už je detail a vkontextu s celkovou investicí zanedbatelné.
To: BIDLO - Myslíš, že to co bude na DVB-S, bude na DVB-T a opačně. Je fakt, že s DVB-S je 100% pokrytí, ale nemyslím, že by všichni, kteří dnes mají licenci chtěli na satelit (možná se pletu, nezjišťoval jsem to) - otázku programové nabídky neuvažuji.
uživatel
CeKare
25.01.2008, 19:05.52

RE:3 televize-jak efektivně zapojit DVB-S/D...

Jestli bude stejná nabídka v DVB-S a DVB-T tak to samozřejmě dnes neví nikdo.Já osobně si myslím že ano.I ty nové dig.stanice budou muset nějak distribuovat svůj signál na pozemní vysílače.Nejlepší způsob je samozřejmě přes družici,navíc tím i dokryjí místa kde se signál DVB-T nedostane.Je to na úvaze každého z nás,pro co se nakonec rozhodne.Já preferuji sat,poněvadž nejčastěji sleduji slovenské TV a ty u mě pozemně absolutně nehrozí.A navíc se konečně zbavím těch anténních monster na střeše.Takže přeji správné rozhodnutí.
uživatel
BIDLO