| 27.01.2008, 17:09.57 | |
Proč vyžaduje Digi vlastní recievery?Asi se to tady už nejednou řešilo, ale proč Digi vyžaduje vlastní recievery a UPC ne? To ušetří Digi tolik peněz na pirátech, případně levnějších přístupových (méně zabezpečených) kartách, že se mu to vyplatí i přes to, že tím některé lidi odradí? |
![]() eduard |
| 27.01.2008, 18:16.50 | |
RE: Proč vyžaduje Digi vlastní recievery?UPC taky dodava vlastni receivery a resi tim i autorska prava na slovenske,pripadne madarske programy.Samozrejme neni parovani karty a prijimace,tudiz lze kartu vyuzit v kteremkoliv chodicim dekoderu Cryptoworks.Platforma je tady dele,ma zvolenu urcitou filozofii v provozu a kodovani.Nevim jak Digi TV ,je to nova platforma,zpocatku mozna i na hlinenych nohach,ale pokud by nebyla N2 prolomena,tak reseni vyrazne omezuje sdileni karty Digi TV.Druhou otazkou je,ze lidi by radi privitali CI slot,coz pokladam za velky nedostatek jejich prijimacu.Takze trochu o tom ze sklenene koule... |
![]() hdpe |
| 27.01.2008, 18:51.58 | |
RE: Proč vyžaduje Digi vlastní recievery?UPC dodává vlastní recievery, ale nevyžaduje je - viz předplacená karta UPC. Naopak u Digi je legální provoz na vlastním přijímači bez šance. Zajímá mne, jestli požadavkem spárování vyznamně omezili pirátství, nebo proč to dělají??? |
![]() eduard |
| 27.01.2008, 19:30.22 | |
RE: Proč vyžaduje Digi vlastní recievery?Urcite vyznamne omezili sdileni karty na minimum (jake procento to je u UPC je opet na sklenenou kouli,ale jiste nebude zcela zanedbatelne).Nutno vsak konstatovat,ze za 260,-Kc/mesic a dualni prijimac je to vyborna nabidka bez ohledu na prijimac a parovani.Nedavno jsem platil u UPC za 1 kartu 689,- zaklad a druhou mi dali s velkou pompou za 500,- a zaklad (klasik by mozna prohlasil "Velebnosti to je hnus"). |
![]() hdpe |
| 27.01.2008, 21:11.58 | |
RE: Proč vyžaduje Digi vlastní recievery?ted je 2.karta za stovku |
![]() Hans |
| 27.01.2008, 21:52.38 | |
RE: Proč vyžaduje Digi vlastní recievery?Ježiš lidi Digi karta jde na AZboxu už pěkně dlouho. Na stránkách az.... je podrobný popis jak kartu spárovat tak tu pořád neplácejte nesmysli, že něco nejde. |
![]() lubomirc |
| 27.01.2008, 22:22.41 | |
RE: Proč vyžaduje Digi vlastní recievery?Nevztekej se, tím že to "nejde" myslím to, že nemusíš hledat kličky, mít URČITÝ reciever apod. U UPC to jde legálně a bez kliček. Kdyby nabídlo Digi předplacenou za tu cenu, co mají teď, nebo s přihlednutím k tomu, že by zákazníkům dali jen tu kartu třeba za 199 Kč místo 260 nebo kolik to je, tak jim lidi utrhají ruce a na černo to budou mít jen chudáci a to by mohli v Digi brát jako charitu pro zoufalce. Takhle pokud chci určitý combo přijímač a nechci ten jejich, musím jít do UPC, TaT nebo Gital. Proto mne zajímalo jestli to má podle vašeho odhadu (přeci jen do toho vidíte víc než já nebo běžný spotřebitel) pro ně ten efekt. Paralela je s rušením ochrany DRM u MP3 - i s rizikem, že to pár chudáků zkopíruje stopupne prodej, protože padnou omezení pro pošet synchronizací s PC atd. ... byť by to byla jen psychologická překážka a v praxi to nikomu nevadilo. |
![]() eduard |
| 27.01.2008, 23:03.25 | |
RE: Proč vyžaduje Digi vlastní recievery?radsi nekdo konecne reknete jak jednoduse vysosat z ty jejich slavny Digi karty ty idecka at muzem kartu rvat do dreamu a dalsich stroju. |
![]() bublajs |
| 28.01.2008, 07:18.13 | |
RE: Proč vyžaduje Digi vlastní recievery?Souhlasím s tím, že párování je blbost. Zbavuje mě to možnosti mobility - jedno zařízení doma, druhé na chalupě a přenos karty. Proto DigiTV ještě nemám. Jak vysosat ídéčka z karty ti neřeknu, mám k tomu hned tři důvody: 1. morální přesvědčení, 2. kartu DigiTV nemám a za 3. ani to nevím. |
![]() kibreh |
| 28.01.2008, 07:52.12 | |
@bublajsjo tak u AC6 si muzes tak sosnout borovicky a pak kartu zasunout spat do original boxu.kdes byl kdyz byli ac3 revidence ?? |
![]() Vlado Fogo |
| 28.01.2008, 08:04.34 | |
RE: Proč vyžaduje Digi vlastní recievery?Parovani ma jednoduchou logiku - je to Nagra, pro Nagru nejsou zadne CI moduly pokud se nepletu, pouze ruzne prijimace dodavane tim kterym providerem - takze proc by parovana nebyla.... Byt karta v systemu pro ktery lze normalne koupit i prijimac s (legalnim/licencovanym) nagra modulem, sla by koupit i samotna karta. Takhle by byla neparovana pouzitelna pouze pro prijimace s "uni" cteckami a emulatory, a tam to automaticky smrdi zneuzitim na share, tecka. |
![]() Lucifer |
| 28.01.2008, 11:26.35 | |
@eduardNevím,co tímto chceč docílit,ale určitě to nezměníš!Je to jejich systém a bude tak, jak oni chtějí |
![]() Prosat |
| 28.01.2008, 11:40.23 | |
RE: Proč vyžaduje Digi vlastní recievery?vlado fogo: cet sem tvoje prispevky ze si mame vsichni trhnout nohou :))) jdu si teda vyndat borovicku z mrazaku a vyndam si kartu upc z prijimace :) ono davat tri kila nebo dveste sedesat je podle me uplne jedno :) |
![]() bublajs |
| 28.01.2008, 14:58.15 | |
RE: Proč vyžaduje Digi vlastní recievery?Jedinej duvod proc Digi neprodava samostatne karty je,ze by tolik nevydelala. ;) Prijimac kterej ma nulovou hodnotu a nejdrazsi je na nem dekoder prodavaj za nejakych 2000kc a pak uz se jenom prizivujou na tech 260kc/mes.A jestli maj nejakejch 200 000 abonentu,to je slusny. ;) |
![]() vlaciha |
| 28.01.2008, 16:02.30 | |
RE: Proč vyžaduje Digi vlastní recievery?jednoznačne je to blbost DigiTv protože přichází o dost klijentu který by si je pořídilo ale díky tomu že to nejde dát do jiných satu tak je to odrazuje já bych hnet přešel z UPC na DigiTv ale jenom díky tomuto problému musím zůstat u předraženého UPC ale karta jde do mého dreamboxu 7000 |
![]() 1801 |
| 28.01.2008, 19:21.47 | |
RE: Proč vyžaduje Digi vlastní recievery?Myslím, že když už něco chtějí párovat, tak řešením by bylo zpárovat kartu s od nich dodávaným CI modulem, který by pak klidne za ty 2.000,- prodávat mohli. Pak kdo by chtěl, tak by si koupil buďto modul nebo přístroj. Já osobně bych hned běžel pro ten modul a myslím, že by nás bylo víc. Takhle by Digi měli o dost větší kšefty. |
![]() manitou |
| 28.01.2008, 19:24.34 | |
RE: Proč vyžaduje Digi vlastní recievery?To by pak ale šlo celé UPC Direct rychle ke dnu. |
![]() manitou |
| 28.01.2008, 20:25.48 | |
RE: Proč vyžaduje Digi vlastní recievery?tady upad nekdo hlavou na zem a ne upc ke dnu |
![]() bublajs |
| 28.01.2008, 22:38.23 | |
RE: Proč vyžaduje Digi vlastní recievery?Je si potřeba uvědomit že lidi chtějí přijímat hlavně české programy ze satelitu. Takže např. programy typu RTL, PRO7 apod. je nezajímají i když kdo chce CS link tak si dá většinou monoblok aby přijímal i 19.2°E. Většina lidí chce CS Link nebo Digi TV a nic víc neřeší. Těch lidí co mají natáčení je mizivý počet, vesměs nadšenci sat. příjmu a ty zajímá hlavně EMU, sharing. |
![]() Standa2 |
| 29.01.2008, 00:46.12 | |
RE: Proč vyžaduje Digi vlastní recievery?Standa2: Tak jsem asi vyjímka potvrzující pravidlo. :-) Nedokážu to posoudit - i české programy se stěhují - třeba Óčko. Ale nechci rozpoutat debatu jestli natáčení ANO nebo NE.Jinak jak psal někdo výše, že tímhle tlacháním nic nezměním, tak to je jasné, jen mne zajímalo, jestli třeba někdo nemá nějaké insider informace jestli se jim to vůbec vyplatí. Jak už jsem psal - kdyby dali ten základ jen s kartou bez recieveru za nějakých 199, tak jim lidi utrhají ruce. |
![]() eduard |
| 29.01.2008, 01:05.30 | |
RE: Proč vyžaduje Digi vlastní recievery?Na azboxu karta spárovat jde tak o čem tu pořád diskutujete přečtěte si podrobnej návod na stránkách je to otázka pár minut mám to už 5 měsíců a žádnej problém. |
![]() lubomirc |
| 29.01.2008, 17:38.18 | |
@lubomircProč nám furt cpeš azbox. Tady se mluví o settopboxech jako celek a ne konkrétní model. S Humáčem dodávaným od Digi taky spárovat jde. :8) |
![]() manitou |