Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
15.02.2008, 10:10.48

Nový satelit - poradíte?

Zdravím všechny a žebrám o radu. Potřebuju vyřešit Digi TV a chci jít cestou DVB-S. Problém je, že potřebuju zapojit 4 účastníky na jednu parabolu. Dokázal by mi někdo z vás zkušených navrhnout nějaké řešení blížící se ideálu? Přemýšlela jsem nad 80cm parabolou, čtyřvýstupovým LNB na dvě paraboly (monoblok?)a čtyřmi kusy přijímačů s kryptoworks - nevím jaké jsou vhodné. Výsledkem by měli být 4 účastníci nezávisle si přepínající programy jak na astře 19,2 tak na 23,5. Moc díky za názory, nejsem odborník, ale u nás ve městě není satelitní firma, které bych problém svěřila. Krom toho víc hlav víc ví.
uživatel
Skoty
15.02.2008, 10:26.23

Nový satelit - poradíte?

Potřebuju vyřešit Digi TV ale Digi tv je na jine druzici nez pises :8)
uživatel
uai1
15.02.2008, 10:29.52

RE: Nový satelit - poradíte?

Inverto Monoblok Quad pro dvě družice Astra 19* + Astra 23* Konvertory se šumovým číslem 0,2 dB pro 4 přijímače, frekvenční rozsah 10,7 - 12,75 GHz.. Rozsah 4 - 6 stupňů, vhodný pro družice Astra 19* + Astra 23* (pouze pro parabolické antény 80 - 105cm), vestavěné přepínání konvertorů pomocí povelů DiSEqC.firma omko :8)
uživatel
uai1
15.02.2008, 10:35.48

Ona nejspíše myslí Digit tv jako Digitální tv a enví nic providerovi Digi TV na 1w.

Parabola ti stačí jedna možná raději o malinko větší, třeba 85 cm, nebo 90 cm, dvě čtyřvýstupové LNB (quad), brýle na šilhání, čtyři kusy diseqC switchů (možná radši čtyřvstupových, kdyby se měly přidávat družice, rozdíl v ceně oproti dvouvstupovým je malý a přece jenom na HB13e, A2-28e, nebo Th-1w jsou zajímavé věci.)

Přijímače stačí jakékoliv, které budou správně pracovat s kartami pro CSlink. Jediná úvaha by mohlo být sdílení - to by se přímo nabízelo - pokud by šlo o placení kanálů na 19e, nebo i nějaké Multi nabídky na 23e. Pro samotné základy CSlinku to smyslu nemá. Peníze navíc za sdílecí řešení jsou porovnatelné s cenou karty.
Kdyby sdílení, tak to už je pak těch řešení povícero. Protože to by se taky mohlo začít mluvit o HDTV a tím se to neobyčejně štěpí. Taková karta Sky s HD option a čtyři kathrein910 tomu taky dává jiné grády (ale taky jinou cenu), píšu o tom jenom proto, že kdybych bydlel v nějaé bytovce, kde by byli čtyři uživatelé, tak bych uvažoval o tom, že když dáme každý pětistovku, že budeme mít 2000 kč měsíčně na předplatné...
P.S.
Nevěřím tom, že existuje město, které nemá satelitní firmu. Nevěřím ani tomu ženskému rodu.
uživatel
Antonín
15.02.2008, 10:36.33

Monoblok je vhodný jenom pro volšové ruce.
uživatel
Antonín
15.02.2008, 10:42.32

Tak jak píše uai1. Pokud chceš mít možnost do budoucna sem ta něco vadného vyměnit trošku bych to rozkouskoval i když je to pracnější.2 ks Quad lnb univerz. +4ks diseqC pro 2konvertory je to sice trošku dražší a pracnější ale jdou ty věci měnit v případě poruchy je to věc názoru....
uživatel
ZDK1
15.02.2008, 10:47.34

Pokud jde o přijimače tak 2ks Opembox při sdílení karty ti ušetří 2 ks karet a náklady na připlacení progr. se dělí na polovinu stojí za uvahu a k tomu ještě Emu....
uživatel
ZDK1
15.02.2008, 10:51.05

Samozřejmě 4ks Openu překlep omlouvám se
uživatel
ZDK1
15.02.2008, 11:04.17

Určitě ne monoblok,ale LNB quad (4x) a diseqc se čtyřmi vstupy,pro případ přidání dalších družic.A taky bych možná použil jednoduché přijímače s originál. cryptoworksem (Mascom 1110Cr Ci,nebo Humax Cr Fox Ci)
uživatel
jm57
15.02.2008, 11:05.59

Ty diseqc (4x)
uživatel
jm57
15.02.2008, 11:11.31

jejeje toho se seběhlo a v půlce technických věcí nevím o co běží... ano, jde mi o Digitální vysílání, ne o DigiTV, blbě jsem to napsala. Antoníne - ano jsem ženská a fakt tomu moc nerozumím :-/ Máte někdo zkušenosti s přijímači za rozumné ceny aby to nebyl úplně shit? jak jsou teď všude nabídky na balíčky na Digi. vysílání(parabola, 2 ks LNB, přijímač) - to mi nevyhovuje, co bych dělala s LNB které nepotřebuju? A brýle neumím naladit, je fakt že se líp vylučuje porucha když se jeden z LNB porouchá... Nerozumím sdílení. Situace je taková, že máme doma 4 TV a každý chce být nezávislý, takže 4 přijímače jsou asi nutnost? Uai1 - tím LNB jsi myslel tohle? http://www.omko.cz/index.php?kod=KOYLELOWMONQ&uid=72aac5bfdf950eeb&lg=cz&bp=JmFtcDt1aWQ9NzJhYWM1YmZkZjk1MGVlYiZhbXA7bGc9Y3omYW1wO2lkbT1obGVkYXQmYW1wO3Z3PTEmYW1wO3RleHRpPVNXNTJaWEowYnlCTmIyNXZZbXh2YXlCUmRXRmtJSEJ5YnlCa2R1d2daSEoxbm1salpTQkJjM1J5WVE9PQ==
uživatel
Skoty
15.02.2008, 11:22.10

Teoreticky když dám na parabolu dva LNB guad na brýle a půjde mi od nich 8 drátů (nechci vidět tu díru ve zdi) tak dovnitř pak dám ten diseqc přepínač se 4 vstupy (ale 2x LNB x 4 výstupy je 8 vstupů?) Kolik musí mít ten přepínač výstupů aby mi šly 4 přijímače? Jeden a za něj dát rozbočovač? Nebo musí mít 4 výstupy? Nebo melu nesmysly?
uživatel
Skoty
15.02.2008, 11:27.53

Do (nevhodné slovo)e blbě jsem ti tady radil.Promiň.Potřebuješ 2x Quad LNB a ty diseqc budou u paraboly a dovnitř půjdou jen čtyři dráty
uživatel
jm57
15.02.2008, 11:28.54

Nový satelit - poradíte?

http://www.omko.cz/index.php?subidm2=MON&uid=72aac5bfdf950eeb%20&lg=cz&idm=katalog&sub=katalog&subidm=KON&vyr=0&dbl1=id&dbl2=0&vw=0
ten posledni
uživatel
uai1
15.02.2008, 11:30.48

Myslím podle toho co píšeš že by bylo lepší si někoho domluvit aby to udělal za tebe pokud o tom nic nevíš je to ta nejlepší varianta dovnitř ti by šli jen 4kabely...
uživatel
ZDK1
15.02.2008, 11:36.55

Nový satelit - poradíte

kdyz das monoblok tak nedavas diseq prepinace a vedou 4 kabely, ke kazdemu prijimaci jeden i kdyz ja bych si monoblok nedal a na svuj bych si jeste pridal lnb na hod bird a astru 28 :8)
uživatel
uai1
15.02.2008, 11:59.25

Lze doporučit toto : Openbox - 4ks, karta CSlink - 2ks, parabola 80 - 1ks, LNB Quand - 2ks, přepínače - 4ks.
Podrobnosti na email : Digisat@seznam.cz
uživatel
drobeček
15.02.2008, 12:14.42

Myslim ze viem o co ti ide Skoty v podstate chces vediet co potrebujes a co to bude stat. Tak ti nepisem najlacnejsie riesenie, popisem ti to v Sk:
Takze staci 80-ka parabola - 1000 Sk.
2X lnb quad - 2X1000 Sk
multifeed 150 Sk
4X diseqc 2/1 4x 250 Sk
4X prijimac (OpenboxX800) 4X 2800 Sk
2X Karta(CSlink) 2x3000 Sk
2Xkabel RS232 na prepojenie dvoch prijimacov na zdielanie(cena podla dlzky kabla 10m cca 200Sk) cca 2 x200Sk
Koaxialne kable RG6 - 8Sk za meter.
To je vsetko co k tomu potrebujes. Toto riesenie je navrhnute na zdielanie jednej karty medzi dvoma prijimacmi. Takze to celkovo vychadza na cca 22 000 Sk bez kablov
uživatel
PEPE8989
15.02.2008, 13:35.37

openbox x800 sa da kupit aj za 2400 sk
aby tu nebola reklama tak: viki1269@gmail.com
uživatel
bedo
15.02.2008, 13:52.49

Děvče, asi raději firmu, nebo někoho, kdo se v tom vyzná.
uživatel
Tondach
15.02.2008, 14:04.00

Já měla v plánu to nejdřív zkusit naladit s jedním přijímačem a jednou kartou, jestli mi to bude chodit, a postupně dokoupit další přijímače... přece jenom 20 tisíc není sranda... šlo mi o technické řešení, protože na to má každý jiný názor, jeden říká že monoblok je blbost, druhému se osvědčil... zkusila jsem oslovit sat firmy tady v oklí, jestli by mi neudělaly nějakou nabídku celého řešení i s montáží,tak uvidím. Každopádně mi pomohly vaše názory, netušila jsem jak složitý to je :-/ Mně osobně by stačila jen jedna družice s českými programy, ale rodiče jsou zvyklí na španělský a německý programy, takže to musí být na obě družice.
uživatel
Skoty
15.02.2008, 14:30.32

Složité to je a zaroveň není.

Principiální otázka je co s těmi kartami. Sdílení ti umožní snížit počet potřebných karet, ale přináší samozřejmě větší technickou složitost.

Jestli monoblok nebo dva LNB už není tak závažný ani důležitý problém a dá se to různě i později obejít. LNB je flexibilnější, zvlášť u čtyřnásobného může být docela prima, že se to v případě poruch nemusí vyhodit celé.

Postupně to s výjimkou nákupu LNB dělat můžeš (a rozvahy co s těmi kartami, protože kromě ČT je na světě taky třeba Viasat History nebo Galaxie, nebo Sport1, nebo Discovery. Dokonce i to LNB si nejdříve můžeš koupit jednoduché jen tak na cvičení a to pak použít třeba jako třetí LNB to "bonusového" přijímače třeba na Hotbird, nebo A2.

Vy nemáte v baráku chlapa? Tatínek snáší dcerku, co vrtá díry do zdí, natahuje kabely a montuje mu na dům paraboly? To bych chtěl vidět na vlastní oči.
Kde je to město bez satelitní firmy? Je v Evropě?
uživatel
Antonín
15.02.2008, 15:50.14

:laughing: Antonín je dneska v ráži, asi kouká na ČT1. :((
uživatel
poky1
15.02.2008, 19:11.07

Ale Antonín nemusí koukat na ČT 1 aby byl v ráži, já bych taky rád viděl na vlastní oči "dcerku" jak se ohání na štaflích s příklepovkou a potom instaluje parabolu ! Mohlo by to být docela sexy.
Pokud jsem pochopil, tak jsou rodiče již zvyklí na německé a španělské programy.
Jsou zvyklí z vašeho stávajícího satelitního příjmu, nebo odjinud ?
Máte již na tento příjem nainstalovanou parabolu, nebo půjde o úplně novou instalaci ?
To je dosti důležité. Potom je několik variant možných řešení !
uživatel
Tondach
15.02.2008, 19:58.28

Rodiče mají satelit (Astra 19,2) pár let, je to 60 parabola, dvouvýstupový LNB, dva přijímače, jeden analog + jeden Digi bez cryptoworks. Tohle bych chtěla zachovat než se naučím chytat celé Digi vysílání na 19,2 + 23,5. Pak už by stačilo jen přetahat dráty a zapojit nové přijímače. A s tou dcérkou - netušíte, co dámy dokážou, když chtějí ;)
uživatel
Skoty
16.02.2008, 13:13.36

první co udělejte, přestaňte používat to Digi, to je velice zavádějící, když už Digi,coby zkratku slova Digitální, tak s malým -d-.
Pokud chcete přijímat všechno z jedné antény, tak ta šedesátka bude s největší pravděpodobností nedostačující. Nahoře se podívejte do sekce ABC, tam je několik srozumitelných článků s fotografiemi a i když se v nich používá ještě pozice 28,2°, ze které dřívě české programy vysílaly, princip je stejný a uvidíte, co Vás čeká a zda si na to troufnete sama, nebo s firmou.
P.S.: nejen, že netuším, ale z vlastní zkušenosti vím,co dámy "dokážou", mnohdy aniž chtějí !
uživatel
Tondach
16.02.2008, 13:17.50

No aspoň piš to Digi malým, Digi znamená providera českých programů z družice 1west.
Příjem rodičům bude zachován každopádně, všechno, co je v analogu je i v Digitálu, a to volně, takže to bude hrát na úplně každém přijímači.
Stačilo by prohodit parabolu za malinko větší (já bych volil Fe 90 cm noname) a koupit dva quady, a ten twin co mají bych vrznul na 13east nebo 28 east podle programové chutě, takže na dvou bych měl jenom dvě družice a na dvou tři. když už to heble doma je, stojí to za to. Na 28 east je hromada BBC, incl. BBCi, nějaká hudba, travel anglicky, na 13e je RAI a móda, a myslím i nějaká erotika s emulací.

(Já bych chtěl vidět ovšem spíše výraz toho tatínka. Na dcerky jsem už zvědavý méně, leda jako novou snachu...a to jaksi nestojí na mém názoru. Stále nevím, kde je to město, já bych to snad ze zvědavosti přijel i nainstalovat. Stejně myslím, že žádná dcerka neexistuje a že to je klasický trik. Dáma...)
uživatel
Antonín
16.02.2008, 13:27.36

tondach

Manualní schopnosti žen bych vůbec nepodceňoval.Rozhodně jsem viděl v životě více lemplů chlapů,které ženy strčí lehce do kapsy.Z jejího posledního příspěvku je jasné,že si věc nejdříve pořádně voklepne a až pak začne něco "tvořit".
Na této diskusi již bylo mnoho chlapů "partyzánů",kteří jí nesahají ani po kotníky.
uživatel
Saxon
16.02.2008, 15:19.08

saxon

bylo myšleno tak, že některý jsou všehoschopný ! A vůbec se to netýká manuální zručnosti !
uživatel
Tondach
16.02.2008, 15:20.22

tak to jo.... ;)
uživatel
Saxon
17.02.2008, 14:43.57

Díky všem za rady a upřesňuju - opravdu mi nešlo o to někomu dokazovat jaká jsem šikovná a neomylná, ale šla jsem sem pro radu, jaké řešení by mohlo být pro mě ideální. Nehodlám se ohánět vrtačkou (držák už existuje) ale povolit a utáhnout pár matiček snad není tak odborná činnost, že by jí holka nezvládla. Otázka jiná je nastavení zakoupených komponent, a proto jsem tady - protože vy máte zkušenosti, které já nemám. Někdo upřednostňuje monoblok, někdo umí nastavit brýle. S monoblokem bych asi neměla větší problém, sklon a natočení paraboly asi jde použít ze stávající, ale zase je to v případě poruchy nějaké části monobloku komplet celý díl na výměnu. Další položka je přijímač - radši si nechám poradit ověřený a funkční v kterém se vyznají i starší lidi, než hi-tech který sice umí i vytírat podlahu ale nikdo 70% funkcí nikdy nevyužije. Nechápu ani systém sdílení karet - mohl by mi to prosím někdo vysvětlit na skoty13@seznam.cz? Za použití slova Digi s velkým D se omlouvám - už si na to dám bacha. Pokud se mnou ještě někdo z vás má náladu ztácet čas, budu ráda. :8)
uživatel
Skoty
18.02.2008, 09:45.46

Nikdo nic? Nebo to zapadlo mezi haldou nových příspěvků? Jo a mám vážný podezření že když napíšete slovo Digi s malým D jako já teď, tak se to po uložení do skuze změní na velký D. Takže jsem v tom nevinně. Jedině se vypisovat s celým slovem Digitální a na Digi se vykašlat, když nemyslím "tu" Digi TV.
uživatel
Skoty