| 15.02.2008, 16:38.02 | |
Mimo téma: Meteostanice WS 1600Používám tuto stanici se kterou jsem spokojen, jen mi není jasné jak funguje měření množství srážek. Hodnota se změní pouze tehdy,pokud je srážek více než při předchozím dešti a tudíž neměří malé srážky.Návod nic konkrétního neříká.Prodává ji např.Conrad. Diky za případné odpovědi. |
![]() zelenina |
| 15.02.2008, 18:26.50 | |
RE: Mimo téma: Meteostanice WS 1600No hlavně záleží, jak máš velkou parabolu a na kterou družici ji máš namířenou. A ted vážně, pravděpodobnost, že se tady někdo věnuje i meteo-stanicím je opravdu malá. Skus to někde jinde... |
![]() tukan |
| 15.02.2008, 19:08.05 | |
RE: Mimo téma: Meteostanice WS 1600Tuhletu stanici nemám a neznám, ale mám jinou s minimo-maximálním teploměrem. Ten funguje tak, že si pamatuje nejmenší a největší naměřenou teplotu za libovolně dlouhé období (třebas za celou životnost baterek). Napadá mě tohleto: Není náhodou měřák srážek ve tvé meteostanici vybavený (nebo jen přepnutý do módu zobrazování) maximálního množství srážek přesně ve stejné filosofii, jak u výše popsaného teploměru? To by totiž přesně odpovídalo popsaným příznakům.Řešení jsou dvě: Buďto (pokud to nějak jde) přepnout na zobrazování úhrnu srážek za kratší období (nebo - což je zřejmě to oč ti jde - za jednu srážkovou epizodu) a nebo holt po každém dešti ručně resetovat naměřenou hodnotu pro případ, že by příští déšť byl menší než ten už změřený. No, tohleto není moje parketa, tak to prosím ber jen jako názor kolemjdoucího... :) |
![]() Louskacek |
| 15.02.2008, 19:11.50 | |
RE: Mimo téma: Meteostanice WS 1600Jen dodám, že ten min-max teploměr lze samozřejmě kdykoli ručně resetovat, a lze také přepnout stanici do módu, kdy trvale zobrazuje jen maximální a/nebo maximální teplotu. Výsledný efekt by pak byl velmi podobný jako ve tvém případě... |
![]() Louskacek |
| 16.02.2008, 10:57.55 | |
Tukane čtiJe to sice trochu mimo téma, ale takle meteostanice umí např.varovat před bouřkou či upozornit na velký vítr. A myslím si, že byť malý okruh lidí tohoto fóra by to zajímat mohlo. Jinak parabolu mám véélkou a namířenou taky, jinak bych se do diskuse asi neregistroval.Jinak Louskáčkovi díky,vyzkouším a ještě dám vědět. |
![]() zelenina |
| 16.02.2008, 15:43.34 | |
proto zvolil nickTukan, no a co že nehovoříš moc k tématu, on se stejně k ničemu jinému jinde nevyjádřil a napsat takovou krávovinu může fakt jenom Tukan. |
![]() poky1 |
| 17.02.2008, 09:47.00 | |
Louskacek + poky1Máš pravdu. Po větším dešti nutno daný parametr ručně resetovat a pak už vše frčí jak má. Díky za radu.poky1 R^ . |
![]() zelenina |