| 16.02.2008, 07:45.08 | |
kvalita upc versus Digitak s politovaním po dlouhem testu musim s překvcapením oznamit že na lcd sony 40D3500 je o neco lepe koukatelnejsi Digi tv ,u upc napr halmark,hbo ci ct24 jsou oproti Digi jakoby mazlý obraz decentne rospity ale u Digi jemné zrnění ale obraz a byrvy relativně odpovídají (vše hodnoceno z dvou a pul metru,a prez ferguson8800hd a lcd sony d3500) tim padem UPC stidtese jdu blejt!!! |
![]() zori |
| 16.02.2008, 08:12.05 | |
RE: kvalita upc versus Digijasnee . pozorovanie 17 rocneho pepa ktory naviac neovlada cesky pravopis na polskom cerepe a tesco LCD je naozaj smerodatne.. co tak porovnat si hodnoty datovych tokov oboch platforiem |
![]() Vlado Fogo |
| 16.02.2008, 08:13.57 | |
RE: kvalita upc versus DigiA co tak porovnat rozlišení Vlado Fogo ? |
![]() Standa2 |
| 16.02.2008, 08:33.43 | |
RE: kvalita upc versus DigiDatový tok s tím nemá nic společného.I Galaxie sport v CZL běhá kolem 4tis/kb/s a přesto je to hrůza.U obou provozovatelů Digi/UPC je dat.tok téměř stejný a přesto je viditelně na tom Digi obrazově lépe (ostřejší,detailnější) proti opravdu žalostnému neostrému mdlému UPC.Proč tomu tak je doufám vysvětlí někdo povolanější... :) |
![]() pat |
| 16.02.2008, 08:39.25 | |
RE: kvalita upc versus DigiPat - Že by to bylo kvůli nízkému rozlušení u UP?? |
![]() kubisek |
| 16.02.2008, 08:44.08 | |
RE: kvalita upc versus DigiKubisku ale já to opravdu nevím ani do toho nedělám ani tomu nehovím to není moje parketa.Proto jsem se odkazoval na někoho povolanějšího a ty se hlásíš... tak to asi bude tím ROZLUŠENÍM když to říkáš.. |
![]() pat |
| 16.02.2008, 08:54.15 | |
vlado fogood kdy se ferguson vyrabí v polsku ? Když to kašpárku nevíš tak co křičíš ? |
![]() juzek |
| 16.02.2008, 09:04.48 | |
@juzekty vole len ma nezacni presviedcat ze sa robi v nemecku .... ...sa robi v susednej garazi hned vedla pionierka ... este pouzivaju aj tu istu pistol na striekanie krytov :laughing: |
![]() Vlado Fogo |
| 16.02.2008, 09:49.25 | |
RE: kvalita upc versus Digi:o)))) POZNAŇ omlouvám se Ti. |
![]() juzek |
| 16.02.2008, 09:56.34 | |
RE: kvalita upc versus DigiMám možnost toto také odzkoušet a můžu to potvrdit. UPC je na posledním místě, za ní následuje Digi TV. Mrkněte se na www.satcodx2.com, zde se dá najít průměrný bitrate jednotlivých stanic. Ostatně toto byl důvod pro mé zrušení smlouvy s UPC Direct a přecházím na CSlink, kde na mé LCD tv je obraz nejlepší - např.Prima má průměrný bitrate 3.79 Mbps!!! A to je oproti 2,0 Mbps u stejné stanice, ale v balíku UPC sakra rozdíl. Naštěstí jsem si nekoupil 40 palcovou LCD TV, ale jen 32". Větší nemají zatím smysl, naopak spíš dokážou lidi nasrat nekvalitním obrazem. Snad jen pozemní Digitální příjem je super, DVB-T je opravdu ještě kvalitnější než CSlink, ale chybí zde Digitální Prima (Domažlicko), a tak to musím kombinovat s tím CSlinkem. Hezký den ze slunných Domažlic (máme modrou oblohu) ;) |
![]() Dejf |
| 16.02.2008, 10:14.26 | |
RE: kvalita upc versus Digino vsetci vidia ze UPC je na tom horsie iba vlado to vidi inak...to mi je zahada :razz: |
![]() hopkok |
| 16.02.2008, 10:23.52 | |
@hopkokobidve sluzby pouzivaju variabilny datovy tok takze hodnotenie kvality je relativne a hodne subjektivne . je x faktorov podla ktorych sa da sudit ta ci ona sluzba, ku prikladu skus si zapnut chvilku Digi a kukat na ten kockujuci obraz alebo oneskoreny a sem tam praskajuci zvuk trebars na JOJ-ke, alebo na tie sisate hlavy na markizackych spravach, lebo cigani este nezachytili ze existuje aj vysielanie 16:9 atd atd .. nezastavam si ani jednu sluzbu, obe stoja kvalitou za prd a naozaj je to vidno na vacsich telkach, ale rozculuje ma ked nejaky pubino len co rano pretrie oci vyblafne taku blbost ako je na zaciatku tohoto threadu |
![]() Vlado Fogo |
| 16.02.2008, 10:39.27 | |
zori...hlavně UPC jsou vydřiduši...tak nehorázné peníze vyhazovat za nic...to je blééé |
![]() cb21 |
| 16.02.2008, 10:44.33 | |
@Vlado Fogouplne s tebou suhlasim v tom ze obe sluzby stoja za prd, akurat to Digi je celkom fajn na 55cm crt, lepsie ako zrniaci analog... R^ |
![]() hopkok |
| 16.02.2008, 10:45.01 | |
RE: kvalita upc versus Digimimo jine KDL 40D3500 seženeš v hypermarketu stejne jako pioneer tak te vlado nechapu a v hypermarketoch nenakupuji ,pouze potraviny ,jen jsem cekal ze upc bude lepsi aspon o trochu nez Digi cz ale vetsina programu je na tom lepe nez mazanice upc a specialne pre vladoufogo alias vem si prasky na hlavu (asi jsi velky cholerik a mě se to dotýká jelikoz nejsem zadnej "mladej blbecek" a osocovat me tu nebude nekdo koho ani neznam) jsem uvadel s jakym a na jeke lcd toto sleduji cili uvadim nazor na zaklade danych podminek, jasny :zombie: |
![]() zori |
| 16.02.2008, 10:59.31 | |
hopkok1. na 72 uhlopricke crt obe sluzby ok, resp. ziadny badatelny rozdiel. LCD s uhloprickami 105 cm ma aktualne zmysel kupovat akurat tak na sledovanie filmov z dvd. Urcite by som ho nekupoval na sledovanie nasich sat tv :) teda aspon nie do cias, kym nebude bezat hdtv .. ak vobec niekedy bude ... :)))2. zvysit datovy tok pri aktualnom pocte stanic na jednotlivych transponderoch nie je mozne Jedine kupit dalsi transponder, to ale tiez stoji kopec prachov a o tom to vsetko je |
![]() feri33 |
| 16.02.2008, 11:44.52 | |
RE: kvalita upc versus Digi@cb1Astra 1 je nejdražší družice v Evropě!! Digi za současných cen bude (a má) problém s jevy jako výměna karet ..., nemají na investice, jejich cena je dumpingová!! @All z mého subjektivního dojmu je obraz u Digi opravdu nepatrně lepší, podle mne je to dáno novější technologií. UPC používá technologii cca 5 let starou, Digi má novější!! Jinak obě služby stojí, co se kvality týče - za h..no. |
![]() Zip |
| 16.02.2008, 13:08.48 | |
RE: kvalita upc versus Digi1. Obě služby jsou kvalitou na prd, vhodné tak pro CRT obrazovky.2. Není mpeg jako mpeg, jsou lepší a horší kodeky. Ale bitrate je podmínkou nutnou (nikoliv postačující). Pro slušný obraz po kavlitním kodeku mpeg2 musí být rozlišení aspoň 720x576, a bitrate přes 5 Mb/s. Ale skuste si udělat doma podobnou věc, zjistíte, že to na free softech pro PC nejde, že musíte mít průměrný bitrate přes 6Mb/s, spíše až k 8Mb/s, aby to na něco bylo. Mpeg2 je kontextová komprese, takže to navíc ještě závisí na obsahu (třeba pro fotbal je to špatné). 3. U Galaxie jsou ještě problém vstupní data. 4. Pokud je obraz z DVB lepší, než obraz z CSlinku, vypadá to na nějaké špatné propojení příjímače a televize. Jestliže je televize propojena jinak než HDMI nebo max. YUV/RGB/YPbPr tak nemá smysl nic s kvalitou srovnávat. Je v tom vpleten kodek PAL a tím je to úplně rozvráceno. |
![]() Antonín |
| 16.02.2008, 14:27.31 | |
rE:upc versus DigiMěl jsem dlouho UPC teď mám už druhý rok Digi.Za tu cenu je to bezkonkureční.Parabolu mám 100cm a kvalita velmi dobrá. |
![]() bezd |
| 16.02.2008, 16:45.38 | |
RE: kvalita upc versus DigiDva měsíce jsem provozoval UPC i Digi souběžně a můj názor - Digi má lepší obrazovou kvalitu a cenu, ale nemá epg a má horší sat.pozici. Pro lepší tv -lcd nebo plazmu jsou neštěstím obě platformy. |
![]() KLunacek |
| 16.02.2008, 18:23.53 | |
RE: kvalita upc versus Digizáleží jakou si koupíte telku já mám 107 plazmu samsung a jsem hodně spokojen kamarád má 94 lcd a nic moc oba máme Digi tv |
![]() romča |
| 17.02.2008, 10:30.10 | |
RE: kvalita upc versus DigiNo oboje je šunt.Ale z toho šuntu lze udělat něco o kousek lepšího nebo o kus horšího, a to nejenom televizí (Samsung není zrovna žádná špička), ale i přijímačem a způsobem jejich propojení. Kupte si dobrý přijímač s výstupem HDMI, dobrý televizor (Pioneer, Hitachi, a možná i Pnasonic a LCD SOny) propojte to HDMI a bude se dát koukat možná i na UPC. A nebo aspoň přijímač s dobrým RGB výstupem. |
![]() Antonín |
| 17.02.2008, 12:19.52 | |
RE: kvalita upc versus DigiObraz tj. jeho kvalita je asi totožná -jak v DVB-S v paketu CSlink tak v DVB-T mux. A. Porovnával jsem to se známým co bydlí v Praze. Nahráli jsme v ten stejný okamžik (+-2sec.) CT1 a Nova TV cca 10.sec, já v DVB-S na SS2 AltDVB) a on v DVB-T na Winfast DVT 1000S. Připomínám že jsme to testovali 6.2.08 tz. že v CS Link už nevysílala Nova HD test - tudíž Nova TV má od té doby větší datový tok. Testovat to před 1.2.08 tak Nova TV je v DVB-S by byla jasně horší. Jediné co je lepší je zvuk u ČT1 ten je v DVB-S 256kbs a v DVB-T 192kbs. Pár lidí mi ale říkalo že v DVB-T to občas "sekne" apod., no musím se ho zeptat jak to je v současné době, má tu kartu jen chvíli. Zbývá otestovat další programy (CT2, CT24, CT4 Sport, Prima) aby to bylo objektivní. |
![]() Standa2 |
| 17.02.2008, 13:08.47 | |
opravaWinfast DTV 1000S a příspěvek předchozí sem směroval-: Dejf |
![]() Standa2 |