Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
18.02.2008, 19:31.05

Digitální výstup z TV

Přátelé, mám problém koupil jsem si novou tv s Digitálním a analogovým tunerem. Předtím jsem měl setup box ten jsem dal pryč. , protože jsem si myslel, že když propojím TV s videem tak mohu nahravát Digitální vysílání. Ale ouha ono to nejde. Takže se musím zase zpátky vrátit k setupboxu abych si mohl nahrávat programy na video ???? Jak je to máte někdo s tím zkušenost
uživatel
Kocour
18.02.2008, 19:34.36

Kocour:

Ono to jde ale je to nepohodlné a omezující.stačí prostudovat návod.Já to tedy nepoužívám.
uživatel
hobo
19.02.2008, 10:10.58

RE: Digitální výstup z TV

Video má pravděpodobně jenom analogové vstupy, ne.
televize bude mít na 99procent (nepíšeš typ) analogový výstup jak video tak zvuku. Buď na SCARTech, nebo na cinchích, označení by mohlo být třeba Monitor apod.
Podívej se do návodu, tam to bude popsané.

Pozn. na konec:
1. Nahrávat na video původně Digitální signál je poněkud škoda. (Ale tzv. DVD rekordér s analgovými vstupy je totéž, akorát dražší).
2. Setupbox je nesmysl, když už tak Settopbox, ale i to je takový pojem průjem, kterým blbou lidem hlavu zblblí naprosto tupí novináři. Raději psát satelitní přijímač, DVB-S přijímač, DVB-T přijímač atp.
uživatel
Antonín
19.02.2008, 10:18.31

Jediné co můžeš Digitálně zkopírovat na nějaký nosič,je signál z Digitální kamery přes Firewire rozhraní.Žádný Digitální rekorder nemá a nikdy mít nebude HDMI či DVI vstup.Jediná možnost, bude snad na nějakých PCI či PCMCIA kartách pro videostřižny.Vše bude ale ošetřeno proti nelegálním kopiím.
uživatel
Saxon
19.02.2008, 11:42.38

Nejspíše existují DVD rekordéry s Digitálním vstupem. http://www.overstock.com/Electronics/RCA-DVD-Recorder-with-HDMI-Input/2444098/product.html
a jsou asi i další.
Sice jsem to na vlastní ruce neviděl, ale já se po tomto zrovna nepídím, protože se normálně nahráva Digitální záznam přes jiná rozhraní:
ATA
SATA
USB
RJ45
akorát to chce kupovat zařízení, které tuto zásadní možnost neopomíjí.
Zařízení, které umí zkopírovat Digitální signál na USB stick, nebo USB disk se pohybuje kolem nás celá řada, taková znám na vlastní ruce. Takže to není jenom o firewire, které už poněkud jako rozhraní zaostává.
uživatel
Antonín
19.02.2008, 12:27.31

...to RCA nemá HDMI vstup,nelze věřit všemu co napíšou šmelináři s elektronikou.....jediný Digitální vstup to má a sice Firewire pro propojení s kamerou a jejímu ovládání.
http://www.shopDigitalonline.com/productdetail.asp?level=&catid=30&productid=1435
Na USB jsem zapoměl. ;)
uživatel
Saxon
19.02.2008, 14:07.53

Kdysi mě tady kdosi školil (už si nepamatuji kdo to byl), že má DVD rekordér s HDMI input...ale jak už jsem napsal, neviděl jsem to a v podstatě je to celé stejně nesmyslná cesta, jak věci řešit.
USB a vnitřní disky, to jsou nahrávací cesty.
Přehrávací cesta je teď malinko složitější, protože pokud vím, neexistuje přehravač, který by uměl BR a Divx s českými titulky. Ale on záhy bude. Pokud už není a akorát já o něm nevím.
uživatel
Antonín
19.02.2008, 14:58.05

to já se také nechám rád poučit/HDMI IN u Recorderu/....
uživatel
Saxon