| 23.02.2008, 11:03.03 | |
DVB-S vs. DVB-TDobrý den, snad mi neukamenujete jako laika. V současné době tady na Plzeňsku chytám analog, ale brzy se snad objeví DVB-T. Mám zároveň UPC Direct, o jehož kvalitě všichni víme své. Ale hodlám si ho za zvýhodněnou cenu ponechat kvůli velkému množství sportovních pořadů, které jinde nechytím. Zároveň chci do budoucna novou televizi a tudíž kvalitní Digitální příjem ČT, Nova a Prima včetně možnosti nahrávání na hardisk.A proto bych se rád zeptal, který signál je kvalitnější (CS link nebo DVB-T)? A jaký 2 tunerový přijímač (potřebuji nahrávat jiný program než který sleduji) s hardiskem byste mi doporučovali? Díky za odpovědi |
![]() jirka67 |
| 23.02.2008, 11:49.02 | |
RE: DVB-S vs. DVB-TMožností je spousta, jedna z nich je táto: přijímač Topfield TF 5400 combo, t.z. jeden tuner satelitní, jeden tuner DVB-T. Přijímač má vynikající citlivos/na příjem DVB-T i sat/, můžeš nahrávat najednou program z DVB-T a zároven cokoliv ze sat. Emu přes diablo /na to máš ale je, ště čas/HDD můžeš 400GB, to by mělo stačit. Co se týka satelitního příjmu, uvidíš, časem může dát motor atd./Nejdřív se trochu zorientuj, co vlastně chceš chytat/. Přes USB můžeš stahovat nahrávky do PC a upravovat.CS link je kvalitnější ve srovnání DVB-T,ale myslím, že rozdíl nespozoruješ. Hodně bude záviset na TV a propojení. |
![]() tukan |
| 23.02.2008, 12:00.42 | |
RE:DVB-S vs.DVB-TJá se spíš přikláním k tomu,že kvalita obrazu na těchto dvou vysílání je stejná.Přepínal jsem stejné programy snad dvacetkrát a rozdíl jsem prakticky nezpozoroval.TV je LCD SHARP XL2E. |
![]() hobo |
| 23.02.2008, 19:10.27 | |
RE: DVB-S vs. DVB-TKvalita programů ČT je teď okem podobná v CSlinku i DVB-T. Toky jsou přece jen o malinko stále lepší ze satelitu. V DVB-T je to definitivní stav, lepší to nebude. Na satelitu jsou jednak i jiné kanály a přichází v úvahu HDTV vysílání (pozor přijímač pro SD neumí HD). Ale taky třeba české HD vysílání nebude nikdy, případně za hodně dlouho. To jeden neví. Test NOVA HD ukončili.Podle mého soudu české vysílání zůstane dost dlouho, jak to je - DVB.T i DVB.S |
![]() Antonín |
| 23.02.2008, 19:15.50 | |
RE: DVB-S vs. DVB-TS nahrávání to není tak horké. Cokoliv co je na DVD, je lepší okopírovat z DVD. Jenom věci, které jsou na DVD nedostupné, má smysl nahrávat. Kvalita je podstatně menší (toky poloviční), než i obyč DVD, a ono i to DVD není žádná velká budoucnost, spíše minulost, když už víme, že to bude 1080p a BluRay. Tak bych kvůli nahrávání tak moc nešílel...nahrávám dost filmů z ČT2, které jsou pro mne na DVD nedostupné, a přesto to není častěji, než jednou za týden nebo za dva...Mimochodem si myslím, že než dvoutunerový drahý přijímač, takl je lepší nahrávat přímo v počítači, nějakou SS2. Přinese to ovšem nutnost nějak sdílet kartu nejspíše. Těch řešení, jak akrtu sdílet, je více, no jenom tak pro pořádek. |
![]() Antonín |