Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
24.02.2008, 09:51.24

Prevodník USB-RS232 ST Lab Prolific

Ak mám prepojený notebook Asus cez tento prevodník s Philipsom DSX6010, je prenos súborov cez Multiloader cca 10x pomalší ako pri original RS232 porte na inom počítači. Soft sa nahráva viac ako 20 minút, prenos je veľmi nespoľahlivý a multiloader často zhavaruje hneď na začiatku prenosu pri zavádzaní loadera. Skúšal som to aj na iných počítačoch bez RS232, výsledok bol stále rovnaký. Skúšal som meniť všetky možné nastavenia prolific prevodníka, aj multiloadera, ale pri žiadnej kombinácii nastavenia sa to nezlepšilo. Vo všetkých počítačoch bol WindowsXP, na Viste som to neskúšal. Pri komunikácii Philipsa s SBCL je všetko OK. Nemal niekto ten istý problém a vedel by mi poradiť, či sa to dá vôbec nastaviť?
uživatel
jaro77
24.02.2008, 12:32.42

RE: Prevodník USB-RS232 ST Lab Prolific

mam ho taky, na vistach, ovladace si to natahlo samo z netu verze 2.0.2.1. Nejak pomaly se mi to nezda a zatim jsem nemel potize. Normalne to pouzivam na globa a ani s dreamboxem jsem problem nemel.
uživatel
Mirectec
24.02.2008, 14:47.59

RE: Prevodník USB-RS232 ST Lab Prolific

Používám ho na několika přijímačích(nyní Head SD2500 a Openbox)a funguje v pohodě.Zkus si stáhnou nové ovladače na Prolific a XP nastavit port na COM1.Nějaké nastavování to má, ale mě to šlo hned bez zvláštních nastavení.V převodníku mám chip PL2303, co máš ty nevím.
uživatel
tonik