Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
24.02.2008, 15:00.47

Homecast HS8100 CIPVR a ext. HDD

Mám v tomto přijímači uložen firmware 1.04.3B.Nyní je k dispozici upgrade tohoto fw.Přijímač však vůbec nedetekuje ext.HDD na němž mám nový fw uložen.HDD je formátován FAT 32.Řešil jste již někdo stejný problém a můžete mi prosím poradit?Zatím jsem nezkusil přeformátovat HDD do NTFS.Díky.
uživatel
Hanex
24.02.2008, 18:29.35

RE: Homecast HS8100 CIPVR a ext. HDD

Řešil jsem tento problém zrovna včera ;) U mě zabralo vypnout přijímač síťovým vypinačem na minutu a po zapnutí už bylo vše ok.. Jinak na tohle přenášení souborů (ať už firmware a nebo nahrávek z HDD) se mi víc osvědčila USB flashka místo přenosného HDD (spojení nepadá a okamžitě je Flash paměť detekována)

Zkoušel jsem k tomuto STB připojit 2 EXT HDD, první od WD 1TB na kterém mam jeden oddíl o velikosti 100 GB formátovaný na FAT 32 fungoval bez potíží ovšem po připojení druhého EXT HDD od Segate o velikosti 40 GB staršího data výroby (formátovaný také na Fat32) STB neustále vypisoval hlášku no USB device detected! Pomohl až úplný formát tohoto HDD na opět Fat 32
uživatel
marf1
24.02.2008, 20:35.50

Používám HDD WD 120GB.S původním fw 1.03.0A se mi podařilo přenos oboustranně rozběhnout po přeformátování z FAT na opět FAT.Natáhl jsem fw 1.04.3B,ktrý jsem chtěl dnes aktualizovat na verzi 1.04.7B,to se mi však nedaří.Zkusil jsem i HDD naformátovat do NTFS,přijímač jej sám po zadání pin přeformátoval na FAT32.Po nadetekování však přijímač nový fw nenačte,jakoby byl HDD čistý.Laborval jsem i s flash tu mi však přijímač vůbec nedetekuje.Pomalu mě to přestává bavit,jinak díky marf1 za podporu.Vypnutí přijímače nezabralo.
uživatel
Hanex
24.02.2008, 22:49.03

No řekl bych že po SW stránce je tento sat ještě dosti nedodělaný.. (dříve jsem měl jako jeden z prvních i Homecast S8000 CIPVR, který také dělal neplechu ale po několikáté aktualizaci firmware se to usadilo a jsem s nim spokojen až dodnes... tak jen doufam že u tohoto to bude to samé)

Podařilo se ti například rozchodit přenos nahrávek na HDD v STB přímo do PC pomocí HC xDrive ? Už to pokoušim několikátý den a bez výsledku
uživatel
marf1
25.02.2008, 14:18.28

Tato funkce není zatím údajně k dispozici,prý to vyřeší některý z dalších fw.Tak jsem se o to ani nepokusil,byl bych rád, pokud by to makalo nějak obstojně a spolehlivě alespoň přes to USB.Jeden známý pořídil toho novýho Technisata a zatím taky bojuje,(sekání,nedetekování ext. HDD).Snad se dočkáme funkčního fw,pokud se mi vůbec podaří ho do přijímače dostat...
uživatel
Hanex