Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
28.02.2008, 08:47.18

Poradíte s plazmou?

Ahoj všem, LG32PC51 je plazma s rozlišením jen 852x480, je to z hlediska koukatelnosti vhodné jen do kuchyně..nebo se to dá zkousnout? Zdroj signálu je analog,Digi,video,Dvd a CSlink. Nechci přednášku o rozlišení ale jen třeba o porovnání klasic CRT 70cm (vypouklá)s touto plasmou...třeba kdo jí má doma apod. děkuji..a promiňte mi trošku jiný soudek..chtěl bych vyměnit tu starou (TV)a mně se větší Tv nevejde do stěny a LCD nechci...
uživatel
Pájík
28.02.2008, 08:49.57

RE: Poradíte s plazmou?

Jsem zapomněl přidat blžší popis:
http://www.elektromedia.cz/plazmove-televize-lg-32pc51.html
uživatel
Pájík
28.02.2008, 08:56.35

Škoda peněz. Nebude hrát lépe, ba spíše ůře než obyč. CRT.

Smysl nových plochých televizích je ovšem ve větších úhlopříčkách. Pokud je to 70 cm tak žádná není o mnoho lepší (možná vůbec o nic), než CRT televize.
Plochá televize s úhlopříčkou menší než 100 cm je něco jako motorka, ke které se přidělaly dvě kola, aby to jako bylo auto. Valného smyslu to nemá.
uživatel
Antonín
28.02.2008, 08:59.03

Děkuji, souhlas ale nemám místo tak asi koupím teda novou CRT..LCD má pro mně nepřirozeně plastický obraz...tak jsem myslel na tuto plasmu ta se mi tam taktak vejde..to byl ten důvod.. ;)
uživatel
Pájík
28.02.2008, 09:08.24

Antonín

Zdravím tě. Čekal jsem na to až se ozveš. Je to tak, ale na to musí každý přijít sám. Navíc co do ní pustit. Kvalita Digi, UPC nic moc. O2 a CS link docela ujde, ale i tam se najdou chyby.
uživatel
Rudolf
28.02.2008, 09:11.58

jenže slušnou CRT dnes už také nekoupíš.
uživatel
Saxon
28.02.2008, 09:13.49

Saxon

Psal jsem ti email, ale asi nedošel!
uživatel
Rudolf
28.02.2008, 09:17.19

rudolf

kdy?Zkus poslat znova,má ho nějaký marod.....
uživatel
Saxon
28.02.2008, 09:17.58

ale jo,už ho vidim!
uživatel
Saxon
28.02.2008, 09:29.55

Na druhou stranu nejsou všichni "takoví blázni" jak jsme my a nevidím důvod, proč by si někdo nemohl koupit 94cm plazmu do malého bytu 1+1. Jednak to bude hezky vypadat a na to občasné koukání to bude bohatě stačit. Kvůli domácí podpoře bych kupoval určitě Panasonica...
uživatel
tukan
28.02.2008, 09:38.23

Koukám jak se to tu rozvinulo, ale myslel jsem spíš někoho kdo třeba má tohle doma a porovná to s CRT :) Já mám na CRT (té staré TV)docela ok obraz (i v Digi),ale je už to starší TV a mojí paní z ní bolí oči (je po operaci očí)...myslel jsem když to bude jiná technologie a alespoň srovnatelný obraz tak to také pomůže a ještě potřebuji ohled právě na ty rozměry..nemám nějakej větší krám kam zabudovat.. ;)
uživatel
Pájík
28.02.2008, 09:43.26

Jde mi o to jestli ten obraz, když už bych to koupil nebude horší než na crt...a zároven...to pomůže na ty oči..vím že ty ploché obrazovky jsou na tohle lepší..
uživatel
Pájík
28.02.2008, 09:45.26

Touto navrhovanou změnou ničemu nepomůžeš, ani těm očím ne.
Technologie s tím nemá co do činění. Nekupuj nic. Tohle smyslu nemá. Kup zájezd do lesa, to je na oči nejzdravější.
Druhá verze, co můžeš udělat pro oči, je zmenšit kontrast - instalovat nějaké lampičky, které zapojíš rovnou na ovládání od televize. Tak, aby obrazovka nebyla v noci nijak jinak, než přes den - tedy, aby pozadí za ní (okolo ní) bylo trochu světlé.

P.S. Stěny, ve kterých jsou zastrčeny vázičky a televize, jsou samy dost příšernou a navíc nepraktickou součástí bytu. Nejlepší by to bylo vyhodit všechno a vybavit se poněkud moderněji a účelněji všetně nábytku. To bych udělal já. Čímž nechci říct, že to musí udělat každý.
uživatel
Antonín
28.02.2008, 09:59.07

kup si telku s rozlišením větším tohle nemá cenu byl bys neštastný jinak já mám samsunga 107 uhlopříčku a je to v pohodě
uživatel
romča
28.02.2008, 10:56.45

TO: Romča, tak jo a je taková max 82 cm v plazmě a s větším rozlišením? Celou dobu tady píšu, že to bourat doma nebudu a větší obrazovka se mi tam nevejde.. a LCD nemůžu ani vidět i colorka z r. 1988 má věrnější barvy..a bezplastickej obraz...taj asi nic no..
uživatel
Pájík
28.02.2008, 11:09.44

Po přečtení zkušeností a moudra znalých jsem si koupil CRT Panasonic úhĺopříčka 82 a spotřeba 94W.Problém byla váha 66 kg,ale nebudu to nosit někam každý den a zatím spokojenost.
uživatel
Svaca
28.02.2008, 13:09.02

Já mám taky Samsunga full HD, 102 cm a jsem nadmíru spokojen
uživatel
cukkenny
28.02.2008, 13:42.35

Plasma 640*480

No když sem se v Makru byl ze zvědavosti podívat na vystavenou dlouhou řadu plasem a LCD, co do nich pouštěj opravdu mizernej signál, tak jsem zamířil k té se subjektivně nejlepším obrazem - no a on to byl výprodejovej 480 řádkovej panasonic.
Pro toho, co to chce jen na SD TV, a nemá vyšší požadavky, čas na koukání nebo prostor, to klidně může stačit.
Nemyslím, že např. na koukání na mrtvoly 19.30 na Nově je potřeba něco lepšího. Navíc 70cm CRT jsou jen 4:3 a to dnes už je dost problém, čím dál víc se toho pouští 16:9 a tak se z toho reálná úhlopříčka stane tak 60cm.
Je to v každým případě věc každého priporit.
Každej není Tonda důchodce, kterej má HDTV jako hobby.
uživatel
HaryFotr
28.02.2008, 13:56.50

TO: HaryFotr, tak to jsem chtěl slyšet...tak nějak...jestli na ten "horší signál" to nějak hraje...sledujeme i Digi na 70 CRT tak aby to nebyla proti té CRT větší mazanice...
uživatel
Pájík
28.02.2008, 14:39.35

Všechno nějak hraje.
Akorát je otázka, co za to.
Obraz se na tak malé televizi proti CRT rozhodně nezlepší, spíše zhorší (například tím, že se interpolují body do fyzické matrice.)
Uvedl bych zjednodušené příklady:
Kdyby se měla zobrazit mřížka, tak by televizor s rozlišením 852x480 uměl zobrazit 426 svislých a 240 vodorovných čar. Jenže to by se muselo vysílat v tomto rozlišení. Vysílá se ovšem 720x576 (např.), čímž se ty čáry dostanou jinam, než mají být a budou vypadat hůře než na CRT, protože tam sice bude limitovány jejich svislé hrany (šířkou pásma zesilovačů), ale budou moci být opravdu kdekoliv - tedy tam kde být mají.
Navíc reálný obraz není mříčka, ale změť hran (barevných přechodů). Rozostření hrany následkem CRT bude opticky horší, když hrana bude přesně na pixelu, ale pokud bude hrana v polovině cesty mezi pixely může dojít následkem přepočtu na dva sousední pixely k docela nehezkým efektům, které způsobí, že pozorovateli se bude lépe líbit obraz na CRT. (Fotbal je toho typická ukázka.)
Z toho vede jediná cesta ven: více bodů. Minimálně 1388x768.
Když už těch bodů je tolik, pak je třeba větší úhlopříčky, aby to za ty peníze něco přineslo. Na toto nemá žádný vliv HDTV jako hobby, to jsou pragmatické úvahy, které platí pro každého.
Nemá velký smysl kupovat si plochou televizi v rozměrech, ve kterých je k mání CRT. Zaplatí se leda více peněz za horší zážitek. Smysl nákupu ploché televize jsou úhlopříčky, které jsou pro CRT nedosažitelné.
Jistě je tady ovšem otázka 4:3 a 16:9...to je jiná věc. Vysílat se poměrně rychle bude převážně 16:9.

Další fakt je, že pro malé úhlopříčky jsou jednoznačně výhodnější LCD panely, než plazmové zobrazovače.

Ještě další fakt je, že s technologií není spojen žádný dojem, ostrosti, plastičnosti apod. Kvalitní LCD vytváří velmi podobný obraz jako kvalitní plazma. Ty dojmy jsou spojeny spíše s konkrétním firmware, konrétním výrobcem, konkrétním nastavením.

Ani člověk, který není důchodce, a nemá HDTV jako hobby, nemusí dělat nesmysly.
uživatel
Antonín
28.02.2008, 14:39.47

plazmu 82cm neseženeš tak možná 91 panasonic ta je nejmenší jinak kámoš si koupil lcd 82cm samsung mužu doporučit není špatný obraz a to má Digi tv kontrast to má8000
uživatel
romča
28.02.2008, 15:24.09

taky rychlost je podstatný parametr,nerad koukám na fotbal s duchama hráčů
uživatel
pierrepetr
28.02.2008, 17:17.25

Pájiku,já jsem před 2O měsíci rekonstruoval obývák a dopředu projektoval - Audio-video prostor s nábytkovou sestavou pro componenty a 42" TV a to na celé stěně-zdi. Dnes je moderní komcipovat OB. pokoj podle elektroniky, dom. kina, velké TV nebo projekční plochy. Dívá se na to přece celá rodina.
uživatel
CES
28.02.2008, 17:23.59

RE:Poradíte s plazmou?

Pájík! Neviem kde si moholl vidiet plazmu 82.Pokial ja viem menšia ako 37"=94cm nie je...a z tým rozlíšemím 852-480 tiž nie je.
uživatel
umwelt
28.02.2008, 18:41.01

Plazmu LG 32" má Electro World 16.000,- a HIFI Shop BRNO 17.500,- , .....atd. Od prosince 2007.
uživatel
CES
29.02.2008, 07:08.44

TO: Všem : Tady je ta plazma co prý neexistuje:

http://www.elektromedia.cz/plazmove-televize-lg-32pc51.html
uživatel
Pájík