Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
02.03.2008, 21:47.52

Saxone, jseš tady?

Zdar na fóru.Saxone, četl jsem některé tvé příspěvky na téma SATLOOK MICRO+. Mám tento měřák asi rok,byl jsem s ním spokojen, ale v posledních dnech jsem pozoroval nějakou strátu citlivosti při měření. Při spuštění a měření na OFF80 s LNB 0,2-0,3 na A1 se na stupnici pro "A" vstup objevil proužek s hodnotou kolem 75-99. Někdy jsem dokonce musel zapnout útlum. Nyní je za stejných podmínek tato hodnota jen 25-35. Kdyz zvolím v "MATCH" některou uloženou hodnotu, tak se sice někdy potvrdí tím zapípáním, ale pak hodnoty "spadnou" na NULU a začne to hledat znovu. Zase to zapípá a znovu to spadne na NULU. Tak to jde pořád dokola. Dříve to zapípalo a drželo to zobrazené hodnoty. Zkoušel jsem to resetovat, ale je to stejné. Vadu v LNB a měřícím kabelu jsem vyloučil. Nevíš co by to mohlo být? Díky.
uživatel
Ládys
02.03.2008, 21:56.55

RE: Saxone, jseš tady?

zkoušel si v Beeperu změnit měřené pásmo?Standarně tam je navoleno 13V - 0KHz/V-L/.Já používám Beeper pouze na identifikaci ohniska,pak už jedu pouze přes režim Digital,kde mam BER.Dělá ti to i na vstupu "B"?Mohl by být vykotlanej konektor F...Když tak používáš kabel 7mm,tak je to dost pravděpodobné,já tam raději dávám měřící kabel 5mm,ten má slabší střední vodič.Kolik ti ukazuje odběr LNB?Standart u singlu je kolem 70mA.
uživatel
Saxon
02.03.2008, 22:08.41

Ten můj se začal v poslední době sám vypínat,reset jsem zatim nezkoušel.Ne zrovna nejlépe, se s ním nastavují slabé TP na krajích multifokusu.Hodnota BER před Viterbim je sice nejdůležitější,ale v tomto případě dost málo citlivá rsp. pomalá.Tyto kritické pozice se nastavují třeba s indikátory u Openboxů podstatně pohodlněji.Je na čase pořídit dospělý přístroj,třeba Prodig 5 či nějaký Televes.
uživatel
Saxon
02.03.2008, 22:16.54

Tak jsem vyšel na zahradu a měřil jsem INVERTO IDLP-40SL a má odběr 83-84mA. Jak na vstupu "A" tak i na "B". Já taky používám Beeper pouze na identifikaci ohniska,pak už jedu přes režim Digital, nebo vytáhnu něco z uložených hodnot. To "padání signálu" dělá ve všech režimech13V, 17V,0kHz i 22kHz. Opravdu to vypadá, jako kdyby se ten vstup připojoval a zase odpojoval. Díval jsem se na "F" vstup "A", ale myslím že to tím nebude. Jinak na měření taky používám koax 5mm už proto, že není tak "krutej" při manipulaci. Zdá se mi, že to bude závada v měřáku. Zrovna se to muselo stát teď, když po větrném víkendu lidi volají jako blázni, že jim to otočilo paraboly...
uživatel
Ládys
02.03.2008, 22:22.33

no jo no,je to prostě jen malá hračka s NIT podporou.
Padá to i na tom B vstupu?Co kontakt na efkách u kabelu?

Já měl jen dva telefonáty a to byly případy s výložníkem.
uživatel
Saxon
02.03.2008, 22:43.43

Na tom vstupu "B" to dělá taky. Kabel jsem udělal nový, ale nepomohlo to. Nevíš co je to za měřák ten Maxpeak SAM , co ho nabízí Břeclav?. Ten sice nemá podporu NIT, ale má hodnoty rozsahu 17 až 87 dBuV. Je jasné že měřáky od 50 tis. výš jsou o něčem jiném. Ale tahle hračka fungovala celý rok celkem slušně a byl jsem s ní spokojenej. Snad to vyreklamuju. Teď to bylo rok, co to mám. Snad je na měřáky taky 2roky záruku. Každopádně díky za info.
uživatel
Ládys
03.03.2008, 07:13.02

bez NIT podpory nic nekupuj.
uživatel
Saxon