Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
03.03.2008, 02:11.34

Reklamace po Emma

Zdravím všechny,jak řešíte reklamace po tomto víkendu?,berete to jako chybnou svoji práci,nebo jako nestandartní počasí a znovu účtujete? Já mám pouze 3 reklamace a všechny na střeše,jsem odpůrce řešení montáže na střeše,ale tady to jinam nešlo a je to tady.
uživatel
pierrepetr
03.03.2008, 07:17.03

RE: Reklamace po Emma

když je někde kvuli komínu použit ještě výložník,musel bys ho ke stožáru přivařit svářečkou,aby se to nehlo.....
já byl včera na jedné akci a normálně jsem dostal zaplaceno a dnas jdu na další dvě,tak uvidim.Každopádně alespoň vidíte,jaká je blbost,cpát to na stožár.Normálně si beru od hodiny.
uživatel
Saxon
03.03.2008, 07:21.40

Re:reklamace

Včera byla na to téma diskuze na vláknu "pre momtážníku Digi.Já to měla na střeše dvakrát pootočený na štěstí mě to srovnali nemontážníci.Můžu říc,ale že jsem to původně měla přidělané profesinálem,který si to nechal dobře zaplatit.Ale,že bych uspěla z reklamací tak to mě nepřišlo na mysl.Mám sat půl roku.
uživatel
marie2
03.03.2008, 08:52.30

Emma neEmma žádná z antén, kterou jsem osobně dělal se ani nepohnula. Anténu na střechu jsem ovšem nikdy nedal a nikdy nedám. Leda snad v nějakém paneláku, ale tam já nikdy nevkročím, takže to je mi jedno. A i tam jsou pravděpodobně výtahavé šachty apod., kam se to dá schovat.
Blboňů v rodinných domcích, co mají parabolickou anténu přišroubovanou ke komínu najdete na každé ulici deset. Dobře jim tak. Ale jestli jim to tak provedl montér, tak bych mu nic neplatil, ať se jelito proleze. Kdyby náhodou mrčel, tak každý soud v téhle věci prohraje. Nenajde soudního znalce, který by pro parabolickou anténu považoval za dobré umístění střechu, stožár, komín apod.
uživatel
Antonín
03.03.2008, 09:02.51

relamace

Já ji mám ve stodole a mám pokoj
uživatel
korkoran
03.03.2008, 09:43.47

Doplnil bych,ze dle CSN EN 60728-11 musi antenni a satelitni systemy do 20m nad zemi odolavat tlaku vetru 130 km/h a nad 20 m 150 km/h.Tedy taktez nejsem priznivcem davat anteny na rod.domcich na strechu,nicmene majitele toto chteji.Pokud instaluji,pak to delam "na byka" bez kompromisu.Zakladni trubka 76 mm,do ni 63 mm radne ukotvena.Kdyz,tak to odnese celou strechu vcetne krokvi,prozatim se to nastesti nestalo a nebylo tedy nutno posouzeni soudnim znalcem v oboru statika a dynamika staveb.
uživatel
hdpe
03.03.2008, 10:15.58

Držáky v prodeji a vítr

Potom tedy ty držáky, co nabízejí např. v Omku, ty v žádném případě nemohou vyhovovat. Už vidím, jak na to dám motor + 100 parabolu, a vítr 150 km/hod. Pokud bude talíř přímo proti větru, např. Hispasat 30°W, tak tomu bude bohatě bude stačit již 100 km a odporoučí se.
Co kdyby to potom spadlo někomu na hlavu, za to by byl odpovědný prodejce, nebo výrobce? Po dotazech u Omka, co to vydrží, byli z toho překvapeni, že se na to někdo ptá a vlastně nedokázali odpovědět.
uživatel
sateliťák
03.03.2008, 10:27.55

Antonín:
hele pane chytrej, nevidim duvod proč by nemohla byt parabola přidelana na komine!? ja ji tu mam 4 roky a ani se nehla drzi na krizi. přežila Kyryl i vikend.
Pokud to nekdo da na trubku je to jasne ale na komine to musi 120km/h zvladnout. pak uz je to stejne na pojistovnu.
Takze si vyprosuji ten tvuj arogantni slovnik.
uživatel
tompr
03.03.2008, 11:19.15

Proč to nedávat na komín?? Včera jsem viděl, jak to shodilo stožár s 2 sítama, VHFIII anténou a 60 cm parabolou UPC - i s komínem... Tak asi proto...I když to pravděpodobně znamená taky to, že ten komín byl blbě udělanej...
uživatel
Fantomas
03.03.2008, 12:05.51

Můj arogantní slovník je založen na znalostech.

Ono nejde o to, jestli to jde přišroubovat tak, aby to neodletělo, ale o to, že je to složité, nepřístupné, drahé, místy nefunkční, ale hlavně NAPROSTO A ÚPLNĚ ZBYTEČNÉ. Asi tak stejně lze chodit po rukou, místo po nohou. Kdo bude jen tak z rozmarnosti chodit po rukách, též si nevyslouží moji úctu.

Jeden blboň odnaproti má na komíně dokonce parabolu s motorem.
A jak je vidět z místních diskusí není sám.

Srdečně zdravím tetičku Emmy.
uživatel
Antonín
03.03.2008, 12:26.20

antonin má pravdu .ale jsou i případy kdy to jinam dát nejde třeba pamatková zona a podobně a když je to pořádně udělané tak v tom neni problém R^
uživatel
standokan
03.03.2008, 12:34.04

Klasickou obyčejnou parabolu silný náraz větru může mírně sklopit. Většinou je to jen o dílek či dva na té její stupnici, ale i to stačí. Jsou samozřejmě lépe konstruované paraboly (např. Triax), které vydrží citelně víc, ale zákazník dnes kouká hlavně na cenu a porovnává se supermarketovými nabídkami a pokud by si měl připlatit za kvalitu, tak raději uvěří konkurenci, která mu bude bezostyšně tvrdit, že se něco takového nemůže s tou jejich levnou parabolou stát (a až pak zavolá, tak teprve pochopí, že jim je ukradenej).

Mám namontovaných opravdu hodně parabol a 99,9 procent jsou to právě ty "levnější" a 95 procentům z nich se nic nestane ani po takovýchto větrech. Jsou ale místa, kde to tady opravdu fučí fest a to i dole, takže pokud parabola nešla dát do nějakého zákrytu, tak se může sklopit, i když není přímo na střeše.

Vzhledem k tomu, že těchto případů není moc, tak to většinou dělám na svoje náklady, ale pokud mi zákazník sám nabídne "za cestu", tak se nebráním.

BTW: normy ČSN pokud vím nejsou od roku 2000 v této oblasti závazné, pouze doporučované. Nicméně pokud by byl problém v držáku či stožáru, tak bych to viděl pouze na moji chybu (na takovýchto montážních věcech, kde se již srovnávání se supermarketem bát nemusím, totiž nešetřím). Pokud je to v nedokonalosti paraboly, která se při velkém nárazu větru mírně sklopí, tak mohu zákazníkovi pouze doporučit výměnu za kvalitnější typ s doplatkem, ovšem vzhledem k tomu, že tento doplatek by se pohyboval v sumě cca. okolo tisícikoruny, tak toho v drtivé většině nikdo nevyužívá a raději doufají, že se to už příště nestane anebo že opět přijedu zadarmo.
uživatel
gespa
03.03.2008, 12:39.16

švagr to má na starším domku taky na komíně -nešlo opravdu jinak a má ji celou očouzenou a ten komín üž taky nic moc.Ale když jsem mu říkal dej to na zahradu ,tak se mu nechtělo .A až mu spadne komín na hlavu se bude divit
uživatel
v.h
03.03.2008, 12:54.42

Střecha, pak komín, nejblbější místa! Žádná ochrana před větrem, pominu že když se topí uhlím, vše je od popílku špinavé až hrůza.
uživatel
poky1
03.03.2008, 15:16.14

Ano, umístění antény na střechu (nebo komín) bych, pokud existuje jiná možnost, nebral. Když nic jiného, tak do paraboly nafouká sníh a je tma...

Osobně mám parabolu na balkóně, a je to selanka. Akorát už mě točí extra zvědavá a ukecaná sousedka, které žádná má návštěva balkonu neunikne. Když ona (baba jedna) cítí potřebu být o každém montovaném F-ku zevrubně informována...

A ještě tu máme borce, co to má udělané tak, že v rohu na dvoře zarazil do země trubku, zhora ji přiheftnul pro sichr k sušáku na prádlo a má parabolku akorát tak přesně v té výši, aby ji mohl během cigárka přeleštit. Na parabole nápis UPC a kolem trubky v létě hrabou slepice, no je to folklór jako řemen... :)))
uživatel
Louskacek
03.03.2008, 17:17.55

Jo ocel balkon to je věc a na něm parabola, můžu k tomu, ometu, seřídím. Ano kolego Louskacku. R^ Emma s tím nehla.
uživatel
CES
03.03.2008, 18:08.10

Odpověď pro sateliťáka

Potom tedy ty držáky, co nabízejí např. v Omku, ty v žádném případě nemohou vyhovovat. Už vidím, jak na to dám motor + 100 parabolu, a vítr 150 km/hod. Pokud bude talíř přímo proti větru, např. Hispasat 30°W, tak tomu bude bohatě bude stačit již 100 km a odporoučí se.
Co kdyby to potom spadlo někomu na hlavu, za to by byl odpovědný prodejce, nebo výrobce? Po dotazech u Omka, co to vydrží, byli z toho překvapeni, že se na to někdo ptá a vlastně nedokázali odpovědět.

Pokud hovoříme o držáku je to pevně přibudovaná chceš-li konstrukce domu či bytu, tedy se hradí z pojištění RD nebo BT (čili Tobě + spolúčast)
Pokud by to někomu spadla na hlavu, jedná se o tvz. občanskou odpovědnost nebo držbu, tedy z tohoto pojištění bude škoda uhrazena poškozenému, limity jsou od půl miliónu Kč
Stačí takto vysvětlit?
uživatel
Babui
03.03.2008, 19:24.09

Antonín

takto jako ty jsem taky chytrej,píšu" Já mám pouze 3 reklamace a všechny na střeše,jsem odpůrce řešení montáže na střeše,ale tady to jinam nešlo a je to tady.",a co ty na to"Ale jestli jim to tak provedl montér, tak bych mu nic neplatil, ať se jelito proleze. " jelito seš jedině ty,když si ani neumíš přečíst dotaz,a to že jsem dal jednu parabolu z tisíce na střechu nebylo to pro moji radost,ale na přání zákazníka,který měl zateplenou fasádu a nikam jinam to nešlo,asi tak,pane nejchytřejší.
uživatel
pierrepetr
04.03.2008, 10:57.35

1. Nepíšu o tobě osobně, ani jako odpověd na nějaký tvůj dotaz. Píšu o anténách na střeše. Anténa na střechu nepatří, pokud je jenom trochu jiné dostupné řešení.
2. U rodinných domů je v 99 procentech jiné řešení možné, kromě fasády jsou přinejmenším tyto možnosti:
- Sloup do země.
- Balkónové a pod. konstrukce.
- Vedlejší nemovitosti (garáže, stodoly apod.)
3. Dávat parabolickou anténu na střechu je taková hloupost, že by rozhodně stálo za to udělat pořádnou konzolu i do zateplené omítky (pokud je majitel nemovitosti zároveň majitelem přijímače). Ten, kdo si to dává na střechu a má přitom jinou možnost, je jelito. Jestli je to montér, nebo zákazník rozhoduje právě to, kdo tu střechu vymyslel a prosadil.
4. Potrefená husa obvykle kejhá, že ano.
uživatel
Antonín