| 04.03.2008, 00:07.03 | |
Tip na co nejkvalitnejsi paraboluAhoj, nemate tip na co nejkvalitnejsi parabolu 85cm, jde mi o odolnosti proti vetru. Co jsem tak projizdel, tak za kvalitni jsou oznacovany Triax, nemel by nekdo jinej tip? Moje soucasna noname 85Al sice vydrzela, ale klepala se monstrozne, hlavne lnb a rahno... Chtel bych mit jistotu, ze to vydrzi temer vse... |
![]() WaVe |
| 04.03.2008, 00:35.41 | |
RE: Tip na co nejkvalitnejsi parabolusice nepíšeš zda používáš motor, jestli ne, mrkni na tohle: Maximum E-85 multifocus |
![]() poky1 |
| 04.03.2008, 07:54.53 | |
FUBA !!!!!!FUBA Al 85x85Není co řešit. Vítr Emma nevadí. Uchycení doporučuji na stožár od 60 mm do 75mm ................ |
![]() mirasat |
| 04.03.2008, 08:01.33 | |
RE: Tip na co nejkvalitnejsi paraboluA co takhle toroid,ve větru drží a ani se nehne,je to opravdu monstrum,já mám toroid 90 a jsem s ní spokojen. |
![]() mrakodrap |
| 04.03.2008, 08:05.55 | |
RE: Tip na co nejkvalitnejsi paraboluJá si myslím že kvalita paraboly s EMMOU (ema má mámu má emu) :))) nemá nic společného.Daleko duležitější jsou věci jako zajištění paraboly,její umístění,uchycení atd...Jestli někdo bude mít parabolu za XXXXX tisíc a pozlacenou :)) a blbě jí umístí a zajistí a EMMA pořádně foukne tak je to stejně pryč... Tak jako jednomu kolegovi to ted pohnulo s Gibertinkou a druhému s noname se nic nestalo.... Takže kupovat kvalitní parabolu ANO a kupovat ji s tím že jsem uchráněn před jakými koliv přírodnímy ,,kalamitami" je dobrá hloupost...A chtít jistou že vydrží ,,téměř vše" je už hovadina :) caues |
![]() pat |
| 04.03.2008, 08:42.20 | |
RE: Tip na co nejkvalitnejsi paraboluSamozřejmě uchycení paraboly je to nejdůležitější a to základní.Je velmi důležité počítat s tím nejhorším počasím,proto i předimenzované stožáry v dnešní době je a bude nutnost.Vždyt počasí je stále horší,dříve takové výkyvy větru nebyly.Já osobně mám trubku v trubce70mm a 50mm,kterou mám chycenou ke krovu,na dvou místech na domě a ještě asi půl metru v zemi,tak opravdu nemám strach a toroid 90 se ani nehne.V návodu píšou,že toroid odolá až do 210km/hod síly větru,nevím proč by se tomu nedalo věřit.Toroid má konstrukci opravdu bytelnou i váha samotné ant.je dost přesvědčivá.A to u nás v Ostravě pořádně fouká. |
![]() mrakodrap |
| 04.03.2008, 08:50.42 | |
re:parabolajednoznačne Gibertiny, výborne parametre, ale trochu drahá.Ale keď chceš mať kvlaitný príjem za hocijakého počasia jedine Gibertiniku. :))) :))) R^ |
![]() poldo |
| 04.03.2008, 08:55.27 | |
RE: Tip na co nejkvalitnejsi paraboluSamozřejmě,každý máme svoje.Gilbertini je vskutku vynikající parabola,to s tebou souhlasím. |
![]() mrakodrap |
| 04.03.2008, 09:27.38 | |
To mrakodrapZdravím Ostravu, strávil jsem tam pracovně celý minulý víkend... :) |
![]() Louskacek |
| 04.03.2008, 09:39.54 | |
RE: Tip na co nejkvalitnejsi paraboluA co taková Emme Esse 850x905mm ?Má jí brácha na baráku a zatím se neozval,tak to asi vypadá že to přežila :laughing: to víte dělal to odborník mirasat R^ a já se jen koukal :))) No a teď už čeká na mě další Emme Esse parabola :lookaround: |
![]() skyi |
| 04.03.2008, 09:54.22 | |
LouskacekTaky zdravím a jak se Ti tady líbilo?Jak pojedeš příště do Ostravy,klidně se ozvi,jak budeš mít náladu,můžem cokoliv probrat,tak zatím. |
![]() mrakodrap |
| 04.03.2008, 10:02.44 | |
mrakodrapNo, já tam byl pracovně, a to je vždycky takový šestnáctihodiný fofr, že jsem rád, že chvilku schrupnu a jede se zas nanovo, takže se nikam velice nedostanu. Ale díky za nabídku.O víkendu bylo super. Sice trochu dost foukalo, což nám naši práci komplikuje, ale v sobotu byl na Bazalech (až nahoře u té vodárenské věže, či co to je) úplně čisťunký vzduch a minimum lidí, takže fakt super. R^ |
![]() Louskacek |
| 04.03.2008, 10:21.01 | |
RE: Tip na co nejkvalitnejsi paraboluNechci,aby tu vznikl chat o blbostech(to by nám redakce asi příliš netrpěla),ale vzduch se v Ostravě dost zlepšil,až na to NHKG,které jede jako by bylo jediné na světě.No a o víkendech je tu fakt prázdno bo lidi su zalezli v tych svojich kralikarnach. |
![]() mrakodrap |
| 04.03.2008, 10:54.23 | |
RE: Tip na co nejkvalitnejsi paraboluMotor nepouzivam, multifokus 13-19-23,5. Uchyceni je jasny, mam doufam kvalitni drzak, uchyt na balkone, ten se samo ani nehnul, slo mi o stabilitu paraboly a odolnost, dotaz nepovazuju za blbost :-) |
![]() WaVe |
| 04.03.2008, 11:06.25 | |
RE: Tip na co nejkvalitnejsi parabolu1. Jsou lepší a horší paraboly z různých hledisek.2. Pro běžný příjem je to úplně jedno. Nepoznáte od sebe obyčejnou FE parabolu a Gibertini v rozměru 85 cm - z hlediska praktických důsledků pro Astru19e a pod. Možná jedině bude o něco větší rezerva pro špatné počasí, ale nic více a i o smyslu tohoto bych docela pochyboval - protože rezerva na 85 cm parabole a běžných družicích je prostě dostatečná - tak na co ještě větší rezervu. 3. Naprosto se ovšem nemůže vyplatit Gibertini nikdy a nikomu z jednoduchého důvodů: Stojí dvakrát tolik co Fe anténa (možná ještě více), a za menší peníze co 85 cm Gibertini si koupím plechovou 120cm anténu. A ta bude o několik tříd lepší. Za méně peněz. Tak k čemu Gibertini, pokud máte více peněz, kupte si větší anténu. Teprve až se zastavíte na 120 cm a nebude to stále dost pro vaše účely, má smysl uvažovat co a jak dále. 4. Menší váha je parametr k ničemu. Pro zátěž držení (motoru) je stejně důležitá spíše síla vznikající od větru. Lehčí parabola leda více drnčí, tlumení hmotností je stará strojažská praxe. 5. Pochybuji o tom, že životnost hliníkové paraboly bude ve stejném poměru k Fe jako je poměr ceny... Je mi líto, že vám kazím radost. |
![]() Antonín |
| 04.03.2008, 11:51.53 | |
Antonín mápravdu.Super drahá antena je k ničemu.Mam starou 70 ,celokovovou,na motoru.Ve větru se ani nehla,veškerá udržba spočívá v občasném namazání šroubů.Příjem v pohodě,40E-30W,kromě velmi slabých stanic.O penězích to určitě není,ani značce. |
![]() spyko |
| 04.03.2008, 12:54.56 | |
Parabola Maximum E 85Našel jsem na webu tuto parabolu-multifokus,71x91cm uvádí až pro 8 LNB-se záběrem 48 stupnú.Neuvádí ovšem zisk. Má s ní někdo nějaké zkušenosti |
![]() son |
| 04.03.2008, 13:08.09 | |
Parabola Maximum E 85Zapoměl jsem uvést cenu,stojí 1914kč |
![]() son |
| 04.03.2008, 13:12.38 | |
RE: Tip na co nejkvalitnejsi paraboluDiky vsem za obsahle prispevky, nicmene, vyznam meho dotazu zustava trosicku nepochopen :-( Nemam zadne problemy se signalem na me soucasne 85AL. Multifokus 13-19-23,5 bez problemu. Jen jsem chtel vetsi jistotu pri uchyceni, koukal jsem na zminene TRIAX paraboly a maji kovovy ten trmen a dva uchyty, oproti memu plastovemu trmenu a jednomu uchytu. Tak jsem myslel, zda to nejak vyrazne zlepsi stabilitu, pri nejake extremni zatezi... |
![]() WaVe |
| 04.03.2008, 13:32.33 | |
RE: Tip na co nejkvalitnejsi paraboluZa cca 1200,-Kč se dá pořídit parabola FUBA 85/85 FE. Mechanické provedení je lepší než u Gibertiny. Rameno na konvertor je ze dvou profilů a i když se na něj dá multifokus se třemi quatry ani se nehne. K této parabole existuje orig. multifokální držák který se dá bez problémů velmi přesně nastavit a poté zafixovat. Samotné uchycení ke stožáru (držáku) je provedeno dvěma klemami a je velmi robustní. Při konfiguraci A3,A1,HB byly nejslabší TP s hodnotou BER na-5 (např 11992H -A3). Mohu jen doporučit. |
![]() petr71 |
| 04.03.2008, 13:38.05 | |
RE: Tip na co nejkvalitnejsi paraboluGIBERTINKA,jej kvalita spočiva v tom,kde ina parabola končí-ONA- len ZAČINA.... :) R^ |
![]() mat |
| 04.03.2008, 14:10.21 | |
RE: Tip na co nejkvalitnejsi paraboluLeda tak cenově... |
![]() Antonín |
| 04.03.2008, 14:28.21 | |
RE: Tip na co nejkvalitnejsi parabolusouhlas, Gilbertinka je předražená až hrůza a zas takovej zázrak to není..........a teď mě majitelé opět sežerou! :laughing: |
![]() poky1 |
| 04.03.2008, 14:33.05 | |
re:sonNevím proč si hledal na netu, stačí číst a parametry si můžeš taky najít, je mnoho odkazů na Maximum E-85. :8) Jenže co je platné že má vydržet 200Km/h vítr, když Ti spadne barák. ;) |
![]() poky1 |
| 04.03.2008, 14:35.18 | |
RE: Tip na co nejkvalitnejsi paraboluja mam este z cias analogu 95 AL ..nemam potuchy akej znacky..ale ma aspon 15 rokov a je ako nova.. |
![]() jdodo |
| 04.03.2008, 15:29.48 | |
Poky1,všimni sipadají jen NOVÉ střechy a baráky!!! |
![]() spyko |
| 04.03.2008, 16:30.58 | |
RE-spykoJá osobně barákům postaveným za cca 1.rok říkám rychlokvašky.Stará zednická pravda je že barák se staví min.přes 2.zimy aby promrzl a nasledně vyschnul v létě. |
![]() Baron |
| 04.03.2008, 17:15.18 | |
RE: Tip na co nejkvalitnejsi paraboluJo Gilberti a Strong DO 80 AL, Fuba je Fuba ale bacha k čemu. |
![]() CES |
| 04.03.2008, 20:58.50 | |
RE: Tip na co nejkvalitnejsi parabolujen pro zajímavost. V sobotu jsem viděl parabolu v půli zlomenou jak omeleta. Ale jinak se ani nehla Rv |
![]() juvla |