| 05.03.2008, 08:38.58 | |
Ládys - Satlook M+Tak sláva,gratuluji k vítězství.Je ale zvláštní,že se ti závada objevovala i vstupu B,který se témeř nepoužívá....Alespon já ho teda nepoužívám tak často,protože tento vstup není vybaven sekcí "Digital".Já ho využívám akorát když dělam náročnejší multifokus,abych měl dokonalý přehled o signálu na nejvzdálenejším LNB.Tak F-spojka, je šikovné řešení proti opotřebovávání konektorů.Akorát ten konektorový řetězec je už pěkná páka na ten letovaný kontakt: Plošný spoj-konektor.Jěště že tam je kostra na dvou pinech. |
![]() Saxon |
| 05.03.2008, 09:14.33 | |
RE: Ládys - Satlook M+Docela by mě zajímala tvá zkušenost s akumulátorem a jeho vybíjení,s dobíjením,kolik vydrží v zimě,kolik za tepla.Myslim,že za ty peníze je to docela slušné zařízení na základní a pokročilejší práci s parabolou.Jediné co mi vadí,je malá citlivost ukazatelů v režimu "Digital", na slabé satelitní signály.Máš svůj vlastní seznam testovací TP na jednotlivých družicích?Můžem je třeba porovnat....Zatim se měj dobře.Na webu budu až večer, při vysílání z hokeje/CB/. |
![]() Saxon |
| 05.03.2008, 13:55.25 | |
RE:SAXONZdar SAXONE.- Tak mě to je taky divný, nejen že to je na A i B vstupu, ale hlavně že to bylo "vyčvachtaný" Z VNITŘNÍ STRANY", tedy od přístroje. Já jsem to nikdy nevyšroubovával a to že tam jsou ty F spojky, nato jsem koukal jako PUK. - s tou pákou na konektorový řetězec jsem to vyřešil tak, že jsem na plastové ouško co je v něm protaženej popruh, utáhnul stahovací pásek na volno a timto očkem jsem protáhnu měřící 5mm koax a pak ho teprve zašroubuju do měřáku. Myslím si, že jsem to namáhání trochu odlehčil. - Měřák mám 1 rok a baterka už nic moc. Teď když je zima, tak to vypne tak po 25 - 30 min. Když bylo před asi 14ti dny teplo, tak to vydrželo něco přes půl hod. Chci koupit novou baterku, stojí asi tis.Kč a nosil bych ji jako záložní. - Ta citlivost na slabých stanicích je fakt BLBÁ. Dělal jsem někde u Liberce jeden EGYPT na 220cm středovku a nejspolehlivější bylo dát k parabole H5400 a sledovat to na TV. Ještě že nepršelo. - Svůj vlastní seznam jsem si chtěl udělat, až bude -20 st a 2 metry sněhu. Pak budu mít snad čas. Dělám ještě jiné aktivity a tak nestíhám. Mám tam jen asi 5 svejch družic, který se nejčastěji nastavujou. Já ti píšu raději teď, protože jdeme navečer pařit - bez BAB. Na webu budu až večer, pokud na to uvidím, nebo ráno v 5h. To každej den vstávám... Zdar. |
![]() Ládys |
| 05.03.2008, 14:57.04 | |
ládysOK,já ten problem s konektorem řešim tak,že ho prostě neřešim.Až to začne blbnout,tak to rozeberu a vyměním redukci a pojedu dál.Spíš řešim problém s kompatibilitou konektorů vůbec.Někdy dotahneš F matku "na krev" a šroubovice s kabelem se furt protáčí,to bych z toho vykvet.Snažim se kupovat konektory kvalitní,ale je to boj.Ze zvukařiny jsem celý život zvyklý na konektory Neutrik a tam se něco podobného prostě nestane.Deset let starý Neutrik XLR vypadá jako nový,můžeš ho letovat kolikrát chceš,všechno sedí jako hrnec na prdeel,kontakty jsou čisté jak od zlatníka....Na ty krajní pozice multifokusu také raději používám přijímač,hlavně v případech jako je třeba pozice 28,2 a 28,5.Pohodlné je to s Twinama,tam máznu na jeden výstup Edisona,na druhej přijímač a už se to mastí.Už jsem to sice několikrát řekl,ale chce to prostě pořádnej měřák se spektrákem. Cau |
![]() Saxon |
| 05.03.2008, 15:10.34 | |
Saxone,tak ať vám to hraje, ne jako nám. :crying: To je zase ostuda. :))) |
![]() poky1 |
| 05.03.2008, 19:05.38 | |
poky1Patís je nějakej neviditelnej, bez Procházky....šancí je moc,golů málo. Zítra vysílam s Tomášem Lorinczem,kterej vysílá na Galaxii,tak zkusit vyzjistit nějaké technické info o linkách co berou ze zámoří. |
![]() Saxon |