| 05.03.2008, 20:06.49 | |
Porovnanie HDMI, YPbPr, SCARTZaujímali by ma Vaše praktické skúsenosti s pripojením HD prijímače s TV cez HDMI, YPbPr, SCART. |
![]() olin22 |
| 05.03.2008, 20:08.53 | |
RE: Porovnanie HDMI, YPbPr, SCARTSCART není nic (tam hraje roli jaký signál se přes něho přenáší, tj. jestli RGB, S-Video nebo CVBS), ale každopádně jednoznačně vede HDMI. Z analogových propojení pak RGB, YUV (YCrCb, YPrPb), S-Video, CVBS a nakonec RF. |
![]() technikTKR |
| 05.03.2008, 20:18.33 | |
:-)))no pokud máš obojí HD tak jakekoli jiné propojení je nesmyslné cili HDMI Scart se používá pro satelitní "šumítka":-))))))S vydeo má čtyři ďoury dvě jsou na jasovou složku signálu a další dvě na barvonosnou....co se týče barviček a nejmenšího zkreslení je to R G B propojení ale to se bavíme o "šumítkách":-)) :8) |
![]() cb21 |
| 05.03.2008, 20:22.32 | |
ježiš sorryvideo s i ne y :) |
![]() cb21 |
| 05.03.2008, 20:35.38 | |
RE: Porovnanie HDMI, YPbPr, SCARTUpresním. Mám Vantage HD7100S a plazmu. K tomu mám DVD Panasonic ale uvažujem o externom HD, asi Western Digital MyBook Premium 500GB USB 2.0. Skúšam rôzne možnosi pripojenia, ale nie vždy to technicky najlepšie je najlepšie pre užívateľa.Buhužial mám zrušený prístup na Vantagefunclub kde som niekedy získal dobré informácie a tak niekedy tápem. |
![]() olin22 |
| 05.03.2008, 21:21.46 | |
RE: Porovnanie HDMI, YPbPr, SCARTZ Vantage do Plazmy přes HDMI, z Vantage do DVD rekordéru přes RGB, z DVD rekordéru do Plazmy taktéž přes RGB. Ten HDD moc nechápu k čemu zmiňuješ, pokud jde připojit k Vantage, tak samozřejmě přes USB nebo e-Sata. |
![]() technikTKR |
| 05.03.2008, 22:13.42 | |
RE: Porovnanie HDMI, YPbPr, SCARTĎakujem za názory. Ten Western Digital MyBook Premium 500GB USB 2.0 alebo nejaký iný bol skôr pre tých, ktorý majú skúsenosti s pripojením HD k tomuto prijímači, a chcú mi aj iným poradiť. |
![]() olin22 |
| 06.03.2008, 08:25.23 | |
@technikTKRDobre si to napísal, len musíš vzadu na Vantage 7100 HD prepnúť prepínač z HD na SD. Inak to nefunguje. |
![]() Milan C |
| 06.03.2008, 08:59.22 | |
RE: Porovnanie HDMI, YPbPr, SCARTbrrr.Většina věcí tady napsaných jsou polopravdy, nebo nesmysly (jako DVD rekordéry). Celá problematika je složitější. V hitpárádě nesmyslů podle mého názoru vede: " vydeo má čtyři ďoury dvě jsou na jasovou složku signálu a další dvě na barvonosnou" Mimochodem nemusí úplně přesně a bezpodmínečně platit ani to, že propojení přes HDMI je vždy nejlepší. Ne vždy, ale jenom tehdy, pokud jsou prpojena správná zařízení. Dovedu si představit televize, kde je HDMI provedeno 1:1 bez upscale a jakékoliv úpravy, a satelitní přijímače levné s blbým softem pro upscale, kteé budou plodit do HDMI pěknou hrůzu, když se bude přijímat SD kanál. Výsledek takového spojení přes bude horší, než když ty dvě věci spojíte komponentním signálem (nejlépe YPbPr, pak RGB nebo YUV) a využijete třeba slušný soft v televizi. Pořádná sestava je jedna věc a lepení různých šuntů dohromady je věc druhá. Pořádná sestava má ve svém středu POVINNĚ avrec, který slouží i jako ústředna. Pořádná sestava neobsahuje žádný analogový prvek, kromě reproduktorů. Zejména neobsahuje žádný DVD rekordér s analogovými vstupy. |
![]() Antonín |
| 06.03.2008, 14:32.44 | |
RE: Porovnanie HDMI, YPbPr, SCARTAntonin: :-))) ty vado, sem se opet pobavil... v tve hitparade sam zaujmes jednu z prednich pozic, ale ta citace te predcila, ta je jeste lepsi :-)) |
![]() 008 |
| 06.03.2008, 21:48.49 | |
Antonínprosím?? Ty neznáš zapojení s-videa??? to jsem ani netušil..že základní věci neznáš...co prosimtě obsaHUJE podle tebe za signály snura s -video??? :-)))))))))))))rgb a minus vid?:-)))))))))))))))))) :laughing: :laughing: |
![]() cb21 |
| 06.03.2008, 22:04.59 | |
AntoninPodle mého názoru mít všechno propojený přes AV receiver je prostě blbost. Nebudu si pouštět zprávy přes av receiver, na to mi stačí tv. Samozřejmě film v dd, nebo dobrou muziku si vychutnám přes domácí kino. Propojovat všechno přes AV receiver i TV je trochu náročné. Kromě toho, nemluvíme o zvuku, ale o propojení obrazu. |
![]() tukan |
| 07.03.2008, 14:41.06 | |
RE: Porovnanie HDMI, YPbPr, SCARTI obraz je správné propojit přes receiver. Hned z několika důvodů. Přinejmenším pro jednoduché ovládání. Proto mají receivery přepínání i video signálů.Slovo "Domácí kino" je ovšem většinou používáno k označení zařízení, které rozhodně k poslouchání hudby nemohou sloužit. Kdo co a nač používá, je jeho věc. Jistěže znám zapojení s-video rozhraní. Jsou na něm definovány DVA signály. Jas a chrominance. Mimochodem S-video je docela často vyvedeno i na SCART konektoru. První s-video, které jsem viděl, bylo na tzv. rozhozeném šestikolíkovém DIN konektoru. Ale to už je pohádka pro pamětníky. Konektor je totiž jedna věc a signálové rozhraní druhá. |
![]() Antonín |