Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
06.03.2008, 22:16.37

problém se signálem

Zdravím diskutující. Mám následující problém - dva přijímače od UPC napájené z jedné paraboly (ofset 80cm) + konvertor Megasat Diavolo Twin 0,1 dB . Dříve dvě orig. paraboly od UPC - ale nechtěl jsem mít na baráku dva talíře tak proto ta změna. A objevil se problém s tím, že jeden den naladím programy a přes noc nastavení zmizí z obou přijímačů a ráno vypíší hlášku o nepřítomnosti signálu. Po resetu přijímače a opětovném naladění vše funguje OK (80% jak síla tak úroveň signálu u obou přij.) a ráno se to opět opakuje. A u jednoho z přijímačů dojchází ke ztrátě signálu i během dne a musí se vypnout a znovu zapnout a pak vše OK. Dříve k tomu nedocházelo, až po přechodu ze dvou na jednu parabolu a změně konvertoru. Nevíte někdo kde je zakopán pes ?
uživatel
mspeedee
06.03.2008, 22:28.42

RE: problém se signálem

podle konce tvého příspěvku asi vadné LNB, podle toho jak to popisuješ, jen mě zaráží začátek to mizící nastavení, pokud nastavením myslíš seřazení programů
uživatel
poky1
07.03.2008, 00:13.01

re:re:

LNB - úplně nové (nevylučuji vadný kus), nemyslým seřazení programů, ale jejich uložení v paměti, prostě ráno je "holý" přijímač ??
uživatel
mspeedee
07.03.2008, 03:04.02

ja som mal tiež úplne nové LNB a vždy po zapnutí príjmača do siete hralo ai 15 minút a KO Rv Rv Rv
uživatel
lacoceco
07.03.2008, 07:51.28

To LNB může bý tvadné skus to z jiným jinak reklamuj R^
uživatel
Flatfoot
07.03.2008, 12:58.42

Já bych viděl problém

v zemní smyčce. Pokud jsou oba připojené STB vodivě spojené ještě na další přístroje, které jsou např. uzeměné na kolík v zásuvce nebo na anténu a hromosvod, pak je pravděpodobné, že oběma přístroji protékají vyrovnávací proudy, které se uzavírají přes společnou kostru společného LNB. Pokud byl každý STB připojený do samostatné paraboly, pak se vyrovnávací proudy neměly kudy uzavírat. Vyrovnávací proud procházející přes STB má dostatek síly na zničení části přístroje. Výmaz obsahu EPROM je pak jen slabým odvarem možných následků!!!
uživatel
Enik
07.03.2008, 13:08.43

Zemniace slučky

Skús na začiatok odizolvať kovertory o spoločnej paraboly.
Proste ich úchyty omotaj lepiacou elektro páskou. Je to takmer zadarmo a výsledok sadá overiť skoro ihneď.
uživatel
rolis7
07.03.2008, 14:24.21

rolis7 - on nemá 2 LNB ale 1 TWIN.
uživatel
hobza
08.03.2008, 17:26.25

včera jsem trochu sledoval průběch závad na obou přijímačích, jeden šlape OK celý den, ale druhý občas příjde o signál (se zřetelným zaprskáním ve zvukovém doprovodu),musí to být jen pár sekund, neboť po vypnutí a zapnuté je opět OK a nebo naskočí i sám, když se však dívám na sílu a úroveň signálu tak ani po deseti minutách nevidím žádné zakolísání. Když je ten "zlobivej" vypnutej, tak na tom druhým začnout některé programy kostičkovat a taky vypadávat, ale jen na cca 1s (bez zvukových efektú) a pak zas OK. Nemůže být příčinou i špatně udělanej f konektor (zkrat mezi opletením a centrálním vodičem )?
uživatel
mspeedee