Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
07.03.2008, 18:55.35

Problém s CS link - už nevím co s tím

Zdravím všechny, známému vichřice srazila parabolu. Má Humax 5500 a motor. Měl mechanicky poškozený konvertor, tak jsem ho poslal do obchodu pro nový. Když jsem po několika hodinách snažení včetně teoretické přípravy na téma nulový bod našel ASTRU 1 (chytá hlavně Eurosport) a Astru 2a (kde chytal oba transpordéry CS linku + Slovak link), čekalo mě překvapení, se kterým si nevím rady. Nejde mu totiž nic na prvním transpordéru, tj. 12527V 27500 3/4. Jde mu naopak ten druhý (Nova, HBO apod.) a jde mu Slovak link. Přitom jak sám říká, do vichřice mu naopak při zhoršených podmínkách někdy Nova vypadávala (což je v souladu i s mojí zkušeností - jakoby byl druhý transpordér 11994? slabší). Kde může být zakopaný pes. Je možné, že jsem nastavil špatně nulový bod ? Ale Eurosport na Astře 1 i např. Nova jdou (úroveň i kvalita signálu cca 60%) Na frekvenci 12527 však ani dílek signálu. Já už začínám pochybovat o tom konvertoru, který navíc nepochopitelně draze (960,- Kč) pořídil. Máte prosím někdo podobnou zkušenost s takovouto patálií. Blbnu mu u toho už třetí den ...
uživatel
Petr Š.
07.03.2008, 19:04.55

Problém s CS link - už nevím co s tím

nemáš pootočený konvertor?jsou tam rysky a ty muejí být buď vodorovně,nebo jakoby svisle a někdy musí být konvertor pootečený o 45st.koukni na to
uživatel
mslambor
07.03.2008, 19:12.48

RE: Problém s CS link - už nevím co s tím

Tak rysek jsem si na konvertoru všiml, mohu to vyzkoušet zítra, ale vzhledem k tomu, že f-konektor od konvertoru jsem předpokládal, že bude viset svisle dolů, tak jsem takto neuvažoval. I když minimálně o 15-20 stupnů jsem ho doleva i doprava v uchycení konvertoru natáčel. Bez odezvy.
uživatel
Petr Š.
07.03.2008, 19:36.41

Petře Š.
Nevím jestli se z toho nastavení dá vymotat tím že najdeš chybu. Já vždycky doporučuju rozmontovat to a začít úplně od začátku.
Zkontrolovat každý bod z postupu montáže paraboly s motorem.

Postup montáže motoru je tady popsán.
Po té vychřici může být klidně nějak zdeformovaný výložník, který drží motor a parabolu. Musíš všechno projít a znovu nastavit.

Pootočení konvertoru v objímce konvertoru má význam pouze na krajních družicích. (např. Hispasat 30°W)

Po instalaci motoru si zkontroluj krajní družice. Je nesmysl kontrolovat nastavení paraboly pootočením z Hotbirdu 13°E na Astru 23,5°E (jsou to dvě blízké družice se silným signálem).
Já kontroluju na Thoru 1°W a na Hispasatu 30°W a potom na Turksatu 42°E
uživatel
colombo
07.03.2008, 20:38.25

colombo

Má smysl mu to opravdu všechno rozebrat, když mu Slovak link i jeden transpordér CS linku fungují ?
uživatel
Petr Š.
07.03.2008, 20:46.37

Když měl mechanicky poškozený konventor,tak může být mechnicky narušený výložník(držák LNB)
uživatel
hobza
07.03.2008, 20:50.21

hobza

Ale jak to, že by slabší transpordér šel přijímat a silnější ne ?
uživatel
Petr Š.
07.03.2008, 21:01.45

"Má smysl mu to opravdu všechno rozebrat?"

Na tu otázku odpovědět nedovedu.
Já si myslím, že je to nejjednodušší. Rozhodně lepší než se v tom celý den vrtat a večer to stejně nebude fungovat.

Ještě taky hodně záleží, jak byla poškozená parabola ( co všechno bylo poškozené)? Co parabolu poškodilo?
Ale to je na tobě. My ti můžem zkusit poradit, ale nemáme tolik informací, co máš ty.
uživatel
colombo
07.03.2008, 23:46.55

Re: Problém s CS Link

Možná, že pomůže dát frekvenci 12525/V,27500,3/4.
uživatel
Hansi1
08.03.2008, 10:16.33

bobo pohraj sa z uchytom konventoru...totis mohol sa spustit trochu nizsie a vtedy mam aj ja skusenosti,ze Nova ide a ostatne je mimo signal...v tom vidim hlavnu pricinu...
uživatel
jsivak
08.03.2008, 10:50.45

A co konvertor?

Nemůže být chyba v tom konvertoru? Vím, že je nový, ale přesto...
SlovakLink, ten druhý transpordér CSLinku i Eurosport na 19E jsou na polarizaci HORIZONTÁLNÍ! Kdežto transpordér 12527 je VERTIKÁLNÍ!
Zkusil jsi vůbec naladit nějaký jiný transpordér s Vertikální polarizací?
uživatel
tomygo
08.03.2008, 11:29.22

tomygo

To je zajímavý námět, vyzkouším to. Já jsem také uvažoval tímto směrem (že je něco s konvertorem), už jsem byl připraven sundat svůj a namontovat jim ho tam na zkoušku. Nezdálo se mi, že bych (viz příspěvky výše) měl znovu vše rozebrat a nastavovat znovu (nulový bod apod.) Každopádně všem moc díky. Petr Š.
uživatel
Petr Š.