| 08.03.2008, 14:24.11 | |
Problémy s obrazem - rušení?Už od Vánoc bojuji s obrazem a stále nemohu přijít na příčinu - kdo poradí? Co vadí: vypadávají "části snímků". Výpadek je velmi krátký, oko ho téměř nepostřehne, takže předpokládám, že je to defekt pouze jednoho snímku. Někdy zřejmě vypadne celý, ale daleko častěji v obrazu problikne "obdélník", který může mít libovolný tvar a velikost od několika řádků až po třeba třetinu obrazovky. Nejvíc mě mate nepravidelnost - několik hodin je obraz OK, pak je to třeba 30min hrozný a potom je zase vše v pořádku.Co to může být? Když to vemu od konce, tak TV to není, DVB-S přijímač také ne (zkoušeny jiné). Nedovedu si představit, že by něco takového páchal SCART kabel nebo přívodní koax (cca 3m). Vyměnil jsem konvertor a subjektivně se mi zdá, že výpadků ubylo, ale jsou. Czechlink, TT karta, parabola 90cm Al. Počasí vliv nemá, obraz jako víno i při bouřce když byla Emma. Slunce vliv snad nemá hodinu po západu. TT kartu jsem vyloučil - dělá mi to napříč snad všemi programy včetně ČT24. Postupně jsem také vyloučil domácí spotřebiče včetně mé vlastní WIFI sítě, nevyloučil jsem vliv el. sítě (ale to mi připadá jako scifi). Napadá někoho něco? Díky za každé nakopnutí...... |
![]() Jantars |
| 08.03.2008, 19:35.06 | |
RE: Problémy s obrazem - rušení?Osobně bych si tipnul vadu vstupu televize.Proč jsi ji vyloučil? Dělá to stejně i na fyzicky jiné televizi se stejným přijímačem a stejnými dráty. (Ale může to být deset různých jiných věcí, protože si pospaný stav nedovedu dobře představit. |
![]() Antonín |
| 08.03.2008, 21:47.20 | |
RE: Problémy s obrazem - rušení?Díky za odpověď. Televizi mám starou šrotovou z Kauflandu (prosím nebičovat, pořídíla si ji moje paní ještě ve chvíli, kdy jsme ještě spolu nebyli. Samozřejmě CRT). Vyloučil bych ji jednak pro to, že si nedovedu představit, že by takovéto "Digitální" artefakty dokázala vyrobit analogová TV, ale hlavne jsem si paralelně na sekundární výstup receiveru "pověsil" přes cinche svůj PC LCD monitor a pozoroval obraz paralelně - a na něm se artefakty objevily také. Určitě bych dokázal zveřejnit záznamy - dnes jsem něco nahrál (sice jen jako video na foťák, ale snad postačí pro představu). Jen nevím jak bych to vystavil - úschovna by asi byla jen pro pár konkrétních přístupů, možná bych mohl najít nějaký webový prostor........ ještě mě teď napodlo si znovu projet všechny programy, jestli to nahodou nesouvisi jen s jednim transponderem prip. polarizaci, ale to je na hodne dlouho a hlavne je to nevyberove plane cuceni do obrazovky... |
![]() Jantars |
| 09.03.2008, 13:49.24 | |
RE: Problémy s obrazem - rušení?Tohle na dálku asi řešit nejde.Jinou radu, než dokonale vyměňovat jednotlivé komponenty, ti asi nikdo dát nemůže.Pokud je to stejné (stejné myslím úplně stejné) na více výstupech z přijímače a na různých zobrazovačích, pak to skoro určitě chyba TV nebude. (Je to na tom monitoru, i když tu televizi odpojíš fyzicky?) |
![]() Antonín |
| 09.03.2008, 14:17.18 | |
RE: Problémy s obrazem - rušení?Než budeme případně řešit dál můžeš kouknout sem? http://rapidshare.com/files/98195717/FX.zip.html Dal jsem tam zaznam jedne z chybicek. Vcera jsem sice nasbiral vic kousku, ale trapne jsem si neuvedomil, ze snimam CRT, takze na tech zaznamech neni drtiva vetsina chyb videt. Nahore CRT, dole LCD. Casove jsou oproti sobe o cca 2snimky posunuty (odezva, inputlag...). Koukni prosim, treba budes znat odpoved. Dnes jsem dopoledne koukal na sport a vse bez jedine chybicky. A vecer to zas bude hrozny..... |
![]() Jantars |
| 09.03.2008, 14:19.24 | |
RE: Problémy s obrazem - rušení?http://rapidshare.com/files/98195717/FX.zip.html je spravne, nevim kde se tam ta mezera ocitla.... |
![]() Jantars |
| 09.03.2008, 14:20.05 | |
RE: Problémy s obrazem - rušení?Tak to zobrazuje blbe, musis si mezeru mezi 1 a 7 odmazat.... |
![]() Jantars |