Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
09.03.2008, 11:43.09

DVB-T a DVB-S v jednom koaxu

Dobrý den,
je možné sloučit pozemní Digitální vysílání a satelit pomocí LNB přepínače 4/1 + TV (např. http://www.eltasat.cz/lnb-prepinace/prepinac-diseqc-4-sat-vstupy-1-tv-vstup-1-vystup-emp164c) do jednoho koaxu? Nebo to je možné pouze pro pozemní analog?
Děkuji.
uživatel
Plechi
09.03.2008, 11:48.04

RE: DVB-T a DVB-S v jednom koaxu

je to normálně možné.Firma EMP vyrábí tyto přepínače, právě kvuli Tebou zmíněné kombinaci.Jedinou věc to limituje a tou je nemožnost použít předzesilovač pro DVB-T anténu a napájet ho po společném koaxu .Napáječ by musel být zapojen ještě před přepínačem,což přináší určité komplikace při montáži.
uživatel
Saxon
09.03.2008, 12:02.50

Děkuji, zkusím to uskutečnit. Zatím chytám pozemní analog, tak bych byl nerad, aby mě po přechodu na Digitál něco překvapilo :-) To s napájením je mi jasné - v současnosti je nap. adaptér vložen před terr. rozbočovač pro dvě TV, LNB přepínač bude až na přímém koaxu k TV za rozbočovačem.
Doufám, že LNB přepínač počítá s vyskytem napájení pro pozemní analog na jeho TV terr. vstupu, protože můj terr. rozbočovač napájení propouští ...
uživatel
Plechi
09.03.2008, 12:13.39

tak v to nedoufej...Jak jsem napsal,napájecí adapter s výhybkou musí být ještě před terestrickým vstupem DiseqC relátka!
uživatel
Saxon
09.03.2008, 12:44.18

Asi jsem to blbě napsal: plánuji to udělat tak, jak píšeš - čili anténa-napaječ-rozbočovač na dvě TV-DiseqC-přijímač. Můj rozbočovač propouští napětí, tj. napětí bude i na terr. vstupu DiseqC - a šlo mi o to, jestli se s tím počítá a nedojde k ovlivnění napětí pro zesilovač a napětí pro LNB někde v DiseqC.

A ještě poddotaz: plánuji nákup HDTV přijímače a rozmýšlím, jaký LNB - pár lidí mělo se standardními LNB problém, který se vyřešil použitím např. Diavolo HDTV ready konvertorů. Je to nutné, nebo ti lidé mělo jen pech na nekvalitní LNB ?
uživatel
Plechi
09.03.2008, 12:56.58

HDTV ready už píšou skoro všude a zrovna u tohoto LNB bych o udávaném šumovém čísle 0,1 dost pochyboval, na druhou stranu jsem se ale nesetkal z nefunkčním novým kusem.
uživatel
poky1
09.03.2008, 13:02.43

když už plánuješ investovat do pořádného resiveru, tak kup kvalitní a prověřené LNB ;) a na začátek tvého dotazu Ti odpoví opět Saxon kterého zdravím a jestli to čte, tak ať mu podvečerní nuda na fotbalovém hřišti rychle uteče.
uživatel
poky1
09.03.2008, 13:02.50

Napsal si to dobře,akorát napájecí výhybka funguje tak,že napájecí napětí posílá pouze do antény resp. do zesilovače,ale na svém výstupu je již pouze zesílený VF signál/bez DC napětí/,proto ten název "výhybka".Napájecí výhybka je vlastně akorát vazební kondenzátor a tlumivka.Ten kondenzátor ti nepustí napájecí napětí do výstupu a tlumivka zase nepropustí vf signál do napáječe....

Pro HDTV vysílání Ti stačí jakýkoliv kvalitní LNB.To že má Diavolo na krabičce napsáno "for HDTV" ještě neznamená,že to je kvalitní LNB.Já ho párkrát koupil a moc mě nepřesvedčil.
Inverta to tam maji napsáno také,ale těm to věřim spíš,že jsou kvalitní....
uživatel
Saxon
09.03.2008, 13:06.59

a ona nezvyklá červenočerná barevná kombinace taky nebude to pravé ořechové, ať si majitelé někdy za tropických dnů na něj zkusí šáhnout, to teplo se někde musí projevit
uživatel
poky1
09.03.2008, 13:09.55

@poky1

jo,díky....co ta cukrová vata na výstavišti?Já se tak těšil! :)
Doufám,že ted coby jihočech potáhneš s námi za jeden provaz?
Dnes to budu mít z Kladna jen rozhlasově po zpětné lince ze studia.Doufám,že to budu moc večer pěkně zarumovat na 0:3 a zítra v noci pojedu vysílat ve vítězném opojení.
uživatel
Saxon
09.03.2008, 13:13.47

poky1

jedu si připravit na zítřejší rano jednu FUBU s Quadama,je tam hezky,tak si to vezmu ven.Zatím zdar a fotbalu zvlášť.
....jak se mi tam nechce!! :(
uživatel
Saxon
09.03.2008, 14:20.28

Hm, asi už jsem tě pochopil ;-) Zaměnil jsem pojmy výhybka a rozbočovač na 2 TV, tj. už je mi jasné, že se vlastně na koax, kde bude DiseqC žádné napětí nedostane ... dík :-)
uživatel
Plechi
09.03.2008, 14:28.59

Ad. LNB ... právě ta černá u Diavola se mi moc nelíbí a rád bych něco jinýho. A šumové číslo 0,1 mi až zase tak nejde, i když plánuji celkem šílený multifokus. Mohli by jste mi kromě Inverta doporučit i nějaké jiné praxí prověřené LNB? (inverto můj obchodník nemá v nabídce)
uživatel
Plechi
09.03.2008, 17:00.24

třeba Edision 0,2dB
uživatel
Saxon
09.03.2008, 21:03.34

SMART

titanium 0.2-dle recenze i z vlastní skušenosti výborné.
uživatel
spyko
09.03.2008, 22:47.53

Saxone,

jsem koukal že veteráni vám to taky trošku ztížili, jasně že mi zbyl z hlediska fandění už pouze motor. Já si připravím jednoho Mascoma co budu dávat do hospody. :)))
uživatel
poky1
10.03.2008, 19:09.59

RE:DVB-T a DVB-S v jednom koaxu.

poky1:máš pravdu,včera to teda dopadlo.Ale dnes očekávám vítězství a reparát,zatím to vypadá dobře.
uživatel
BIDLO
10.03.2008, 21:02.25

poky1

...enem stížili,dnes sa pravda ukázala!
uživatel
Saxon
10.03.2008, 22:20.04

RE:DVB-T a DVB-S v jednom koaxu.

další zápas doufám už konec série.
uživatel
BIDLO
10.03.2008, 22:25.41

Bidlo

určitě,Kladno na to nemá,paterovci to nemohou zvládnou všechno.Ale na druhou stranu je dobře,že tu v Extralize jsou.Vždyt oba byli aktivně zapojeni do dvou nejdůležitějších gólů naší hokejové historie.Myslim,že nás čekají Vary,tam to bude o něco horší....
doufám,že nás tu nezahubí za nesatelitní téma. ;)
uživatel
Saxon
10.03.2008, 22:53.35

Saxon

Snad ne,však už toho necháme,je pozdě.Fakt je že by si určitě Paterovci možná zasloužili ještě i šanci v reprezentaci pokud by o to teda vůbec stáli.Vary ty budou určitě ještě těžším a nepříjemnějším soupeřem ale vybírat se už nedá.nejlepší dojem na mě v play-off zatím ale dělá Liberec.Tak uvidíme,dnes balím.
uživatel
BIDLO
10.03.2008, 23:24.32

bidlo

tak dobrou,já dnes pracuji až do rána.
uživatel
Saxon