| 11.03.2008, 13:29.30 | |
HDTV LCD SAMSUNG řady N,M,F?Zdravím vybral jsem si pro HDTV LCD SAMSUNG řady N ale tady v předchozí diskuzi, kterou jsem shodou okolností taky založil já se doporučuje M či F. Měl jsem zalusk na N řadu. O F řadu se ani nezajímám spíš jenom zminuji 45.000 je pro mě dost N je za 29.000 a M o cca 3-4 tisice více. Mám vzít tu M a připlatit si nebo je ten rozdíl M a N minimální? otázka má to cenu? jediný rozdíl jsem našel v kon. poměrech 10.000:1 versus 15.000:1....nechci tu řešit otázku či LCD nebo plazma a že jak to není aspon 50 palců tak to nemá cenu chci tuto 40" LCD ale nevím M či N...můžete někdo poradit??? nebo jestli existuje za 30.000 lepší tv ??? nežli tato?Mám v planu to hlavně využívat na HDTV s AB ip boxem či snad dreamboxe8000..jen abych vám ulehčil to na co to vůbec chci...AB či dreamu a HD tu neřešte prosím :-) jde mi o tv tedka :-) dekujuuuuuuuu :-) |
![]() Jerry |
| 11.03.2008, 14:25.24 | |
RE: HDTV LCD SAMSUNG řady N,M,F?Nechceš radu, chceš jenom potvrdit, že sis to vymyslel správně. Ale pleteš se ve výchozích úvahách, takže z toho nic rozumného nemůže vyjít. Začíná to přesně z opačné strany od toho, jaké obrázky se budou převážně pouštět...ale jsou to tvoje peníze a můžeš je spotřebovávat libovolně.Ty řady se kromě jiného systému podsvícení od sebe mohou lišit i softwarem, ale já ty televize nemám, abych to srovnával. To může být významný rozdíl, na který by sis měl dát pozor. Podle mého soudu je nejlevnější televize, kterou má jakýsi smysl koupit: Panasonic 50PX70EA, pokud jsou k dispozici aspoň kvalitní SD zdroje signálu (min. CSlink) a pokud se předpokládá nějaká aplikace HDTV. Vídávám ji někde okolo 33-35kKč, ale nejsem obchodník a nehledám ceny, tak to může být třeba i jinak. Není to taky žádné doporučení, já bych ji nechtěl, je to myšleno do písmene tak, jak jsem to napsal. |
![]() Antonín |
| 11.03.2008, 15:14.02 | |
RE: HDTV LCD SAMSUNG řady N,M,F?jasně ty seš zase pro PLAZMU...takže nic |
![]() Jerry |
| 11.03.2008, 15:24.58 | |
Jerry:Když opravdu nemužeš tu F tak ber tu M.V podstatě každá vyšší řada má svoje opodstatnění.Něco ti naznačil Antonín a musím mu dát za pravdu. |
![]() hobo |
| 11.03.2008, 15:32.57 | |
RE: HDTV LCD SAMSUNG řady N,M,F?Já jsem loni vybíral pouze "HD Ready" LCD a nakonec jsem taky skončil u Samsungů-R (s ohledem na cenu/výkon) ... ale ty FullHD nejsou, tak bych ti s klidným svědomím doporučil M (měl jsem je prolezlý všechny). Podle mě je oproti N obrazově lepší, řada F je zbytečně drahá. Škoda že M nemají 100Hz (pouze 32" a tu kupuju do pracovny), ale nárůst ceny za F je opravdu vysoký.BTW: Nakonec jsem místo Samsungu R koupil plazmu Panasonic 42PX70 a určo jsem udělal výbornou věc :-) |
![]() Plechi |
| 11.03.2008, 15:52.21 | |
RE: HDTV LCD SAMSUNG řady N,M,F?Ne, já nejsem pro plazmu.Mně je to z gruntu jedno. Technologie zobrazení není v současnosti až tak podstatná. Nebo dokonce je úplně lhostejná. Jsou jiné MNOHEM důležitější věci a parametry. Akorát že jsou plazmy o malinko levnější, nic více, proto je nejlevnější televize, co je ještě televize, plazmová. Nic více v tom nehledej. (Já bych si ji nekoupil- už jsem napsal jednou - ale to jsi asi přehlédl, že ano?) 30kKč je laťka, kterou sis nastavil ty, ne já. Kdybys měl více peněz, tak by sis mohl koupit jinou televizi. Třeba LCD SONy 52HD1E, nebo Sharp 52X20E. Mně se LCD líbí. |
![]() Antonín |
| 11.03.2008, 18:40.50 | |
RE: HDTV LCD SAMSUNG řady N,M,F?Můžu doporučit LE 40F71.Stála mě sice 35000, ale nelituji. Mám ji připojenou k počítači a přez sat kartu S2 3200 sleduji tv. Sice se kvalita CSlinku zhoršila, ale může to být i horší. UPC,Digi... Nevím ale, jestli ji ještě někde prodávají. Ty nové typy, co vyrábí po ní jsem viděl v elektrowordu a kvůli jasu 15000:1 je na panelu asi sklo, ale hrozně se v něm vše odráží. Je to jako zrcadlo. Černá byla ale asi fakt trochu vác černá. :8) |
![]() Steen |
| 11.03.2008, 18:51.22 | |
lcd nebratkup ten Panasonic 42PX 70 nebo 700 je to o něčem jiném (teda pokud chceš koukat na TV a ne hrát hry a pod) |
![]() jona |
| 13.03.2008, 19:20.47 | |
Samsung LE 40n87BDNebudu Tě nijak přesvědčovat zda si máš koupit tu nebo tu TV.Chci Ti jenom řict, že jse si tuto televizi koupil a jsem s ní max.spokojen.Mohl jsem sice počkat ještě 2 týdny a cena šla o 2500,-Kč dolu , v současné době ji můžeš koupit na netu za 27500, což si myslím, že je to dobrý poměr cena /kvalita.Neber to tak, že chválím to co mám.Čus |
![]() cukkenny |