| 23.03.2008, 10:25.50 | |
Mimo misu-instalacia ubuntu linuxKto mi poradi ako nainstalovat ubuntu?Momentalne mam vo svojompc Win XP. |
![]() loopko |
| 23.03.2008, 10:37.48 | |
co takhlehttp://www.ubuntu.cz/jinal lenoch jseš teda dobrej,ale ono se nedá tomu nedá divit. |
![]() kalanagg |
| 23.03.2008, 11:04.20 | |
RE: Mimo misu-instalacia ubuntu linuxBuBubuntu :) Jestli ten disk s XP nemas rozdelnej tak mas jen dve moznosti budto koupit novej disk, pripojit a na nej nainstlovat, nebo naformatovat stavajici disk, rozdelit na dva oddily nejprve nainstlovat xp a pak nainstlovat linux! Smozdrejmne mne tu zacnou kamenovat expertina na W ze existuji programy na rozdeleni disku za chodu. Ja mam vsak u zakazniku s temito programy jen negativni zkusenost. Vetsinou kdyz se to povede tak system spadne tak do mesice. Jinak receno je to otzka toho jakej zmrsenej FS na w pouzivas a jakej progrma si k tomu vyberes. Jestli se dobre pamatuju tak BuBu melo celkem promaklou wiki takze z ni se da cerpat ohledne postupu k instlaci. Tod vse ! |
![]() linuxik |
| 23.03.2008, 11:53.20 | |
RE: Mimo misu-instalacia ubuntu linuxNo já nevím, jsem používal Norton (dříve Powerquest) Partition Magic na rozdělení partition za chodu a nikdy jsem neměl problémy.Jinak jestli chceš instalovat linux a nic o tom očividně nevíš, nejdřív si aspoň přečti, co to po tobě bude chtít na instalaci, aby sis aspoň nesmazal ty windowsy, jde to docela snadno, myslím, že je to dokonce implicitní možnost... |
![]() Fantomas |
| 23.03.2008, 12:50.53 | |
RE: Mimo misu-instalacia ubuntu linuxopravdu než začneš, tak si všechno zálohuj, protože dříve a nebo později o Win příjdeš. A četl bych všude a všechno. Není to sranda, jak je vidět nemáš s tím skušenosti a tedy budeš mít určitě problém. Avšak držím palce a sympatizuji s Tebou. |
![]() pepiino |
| 23.03.2008, 13:22.33 | |
RE: Mimo misu-instalacia ubuntu linuxI s PM byl problem a to ten ze zavadec nevidel oddil jim vytvoreny! Je to davno u jadra 2,4. Pak uz mi woknous funguje jen na WM. Jinak nevim jak u bubunta, ale co si pamatuju na NTSF to nejak moc dobre nefungovalo tedy pouziti cfdisku ve visingu. No snad to je uz vyreseny tohle uz je nejak mimo mne :). Wokna pouzivam jen na sw ktery nefunguje pod wine pro stb bez linuxu ted zrovna Opticum. |
![]() linuxik |
| 24.03.2008, 11:00.14 | |
Rozdělení disku za choduJe třeba nejprve defragmentovat disk, ale ne utilitou z woken. Je potřeba program, který defragmentuje fyzicky tzn. spojí soubory do jednoho celku a zaplňuje disk od začátku souvisle. Pak by neměl být problém. |
![]() jansv |