23.03.2008, 19:35.18 | |
Hudební kanály v DDMůžete dát někdo tip na hudební stanice vysílající s audio stopou v DD?Děkuji. |
![]() Hanex |
23.03.2008, 19:49.35 | |
RE: Hudební kanály v DDNRJ na Astra19 a Hotborde13. |
![]() Ufonec |
23.03.2008, 19:59.20 | |
RE: Hudební kanály v DDonedlho by malo vysielat v DD aj Deluxe Music na Astre1 |
![]() Marian21 |
23.03.2008, 20:13.11 | |
RE: Hudební kanály v DD...četl jsem že to má být dokonce v DD 5.1, to tam budou vysílat nějaké koncerty nebo co?Mně to samozřejmně nevadí,ale nedovedu pochopit,proč by se měli originální klipy,které mají pouze stereo zvuk,vysílat v 5.1. |
![]() Saxon |
24.03.2008, 08:30.44 | |
RE: Hudební kanály v DDProtože to budulínkům dělá radost. 5.1 s tokem 128kb/s to bude krásný hudební zážitek. Jsem stopro přesvědčen, že by stačilo, kdyby jim tam vysílali identifikátor a logo. Nikdo z nich by nepoznal rozdíl.Ale třeba jsem něco nepochopil: na co je komu hudebních 5.1 kanálů, pokud není rovnou koncert takto nasnímán? (A v podstatě i když je...) Že to duní ze všech stran? U filmu prostorové efekty smysl mají, ale hudbu většinou (co jsem zatím viděl) provozují tělesa pevně stojící, a to vpředu. |
![]() Antonín |
24.03.2008, 10:22.05 | |
RE: Hudební kanály v DDMěl jsem podobný názor jak Antonín a pak jsem si pustil koncert Eagles v DTS a málem jsem se udělal... |
![]() tukan |
24.03.2008, 11:19.30 | |
Pro AntonínaRozhodně s Vámi nebudu polemizovat o vhodnosti 5.1 u hudebních kanálů.Jenom jsem to chtěl slyšet na vlastní uši.Nedávno se zde někdo rozplýval jaká je to krása.Takže u mne pouhá zvědavost.Při poslechu nepreferuji žádné dunění ani bum cink.Neuznávám ani laciné všeumějící krabičky,co se pyšní logem Home Cinema a vyluzují zvuk připomínající mobilní tel.V podstatě mohu říci,že s Vašimi názory souhlsím a rád si je vždy přečtu.Je zde více lidí znalých a mohlo by být víc,pokud by nebyli odrazeni exhybováním různých pseudoodborníků.Hezký den všem! |
![]() Hanex |
24.03.2008, 11:31.39 | |
RE: Hudební kanály v DDjá proti zvuku 5.1 nic nemam/znovu dodávám/,ale nechápu co bude Deluxe Music vysílat v 5.1. 24 hod denně...Pokud budou vysílat v 5.1. DD či DTS originální nasnímané koncerty,budu velmi šťastný,jen doufám,aby to nebyl nějaký šestikanálový pseudoefektový zvratek!Jinak pro zajímavost,právě v této chvíli jedou v DVB-T na ORF2 N, vídeňští symfonikové v DD 5.1...datový tok jsem byl lenivý měřit. |
![]() Saxon |
24.03.2008, 12:26.49 | |
RE: Hudební kanály v DDvícekanálový zvuk u hudebních koncertů neznamená,že vám bude znít hlavní vocal z centru,solokytara z leva,doprovodka z prava a rytmika ze zadu.Muzika bývá většinou smíchána do předního páru a centru.V zadním páru bývá zakódovám zvuk ze zadních ruchových mikrofonů,které jsou mezi diváky.Možná kapela Pink Floyd využívá zadní efektové kanály i pro doprovodné zvukové efekty,které jsou součástí jejich produkce.Jinak souhlasím s názorem Antonína,že vícekanálový zvuk má smysluplnější uplatnění u filmů. |
![]() Saxon |
24.03.2008, 12:38.03 | |
RE: Hudební kanály v DDSouhlasím,např. ex Pink Floyd Roger Waters na DVD In The Flesh.Zde je zvuk v DD 5.1 dle mého názoru velmi vydařeý.Škoda.že ono DVD neobsahuje i stopu v DTS. |
![]() Hanex |
24.03.2008, 12:50.28 | |
hanexDTS zabírá více místa než DD,možná toto byl důvod.Mám doma 2DVD z jejich koncertního turné v roce 1994,jsou to obě DVD9,ale DTS tam také nenajdeš.Zato tam jsou dvě stopy DD 5.1 a každá s jiným datovým tokem.Možná se nekamarádí panem Spielbergem a spol. ;) |
![]() Saxon |
24.03.2008, 13:14.24 | |
RE: Hudební kanály v DDToto DVD mám též,dokonce i na VHS a CD.Kvalita odpovídá době vzniku.Byl jsem i na koncertě v Praze,jeden z nejúžasnějších zážitků.Doporučuji doplnit videotéku i o Waterse (kvalita obrazu zvuku).Na to DVD Pulse se hodně lidí načekalo,nevím proč se s vydáním tak otálelo,ještě jsem si vzpomněl,že mi je jeden známý přivezl včetně Kate Bush z nějaké exotické dovolené.Po radosti následovalo zklamání.Bylo to sice na kotoučcích,ale ve formátu S video |
![]() Hanex |
24.03.2008, 13:46.51 | |
RE: Hudební kanály v DDS video je konektor, nebo rozhraní, rozhodně ne žádný formát nahrávání.Hudba se nemusí skládat ze dvou kytar a bubnu. (Dokonce se dá říct, že se málokdy skládá z těchto nástrojů.) Ale i kdyby tak furt nedává žádný smysl vysílání v 5.1 něčeho, co tak není rovnou nasnímané. Dobře udělanému zvuku stačí 2.0. Špatně udělanému nepomůže ani 10.2. |
![]() Antonín |
24.03.2008, 13:51.57 | |
RE: Hudební kanály v DDMělo být video cd.Omlouvám se za blábol,jinak souhlas. |
![]() Hanex |
24.03.2008, 14:02.57 | |
hanexna koncertě jsem byl v září 1994 také,bylo opravdu skvostné.Na tom DVD jsou znát roky především v obraze,aby ne,vždyt je tam skoro pořád tma...Takovou světelnou show jsem již nikdy nezažil.Ozvučovací systém Turbosound byl tehdy také skvělý,ale dnes je již překonán. |
![]() Saxon |
24.03.2008, 16:07.24 | |
RE: Hudební kanály v DDVy, co blábolíte, že videoklipy v 5,1 nemaj smysl si pusťte DVD Queen Greates Hits 1 remástrované do DTS. Pak už nikdy takovou kravinu nenapíšete. :8) |
![]() manitou |
24.03.2008, 16:10.04 | |
RE: Hudební kanály v DDkdo tu kde napsal,že videoklip s originalním 5.1 zvukem nemá smysl?O remasteringu tu už vůbec nikdo nepsal!!Ahoj... |
![]() Saxon |
24.03.2008, 19:18.36 | |
RE: Hudební kanály v DDTřeba tady: "na co je komu hudebních 5.1 kanálů, pokud není rovnou koncert takto nasnímán? (A v podstatě i když je...) Že to duní ze všech stran? U filmu prostorové efekty smysl mají, ale hudbu většinou (co jsem zatím viděl) provozují tělesa pevně stojící, a to vpředu." Ahoj... |
![]() manitou |
24.03.2008, 19:38.54 | |
RE: Hudební kanály v DDto je jen osobní názor,nic víc.Blábolení zde předvádí jiní jedinci... |
![]() Saxon |
24.03.2008, 20:47.18 | |
RE: Hudební kanály v DDI já jsem vyjádřil jen svůj osobní názor. Pokud se v DD 5,1 budou vysílat klipy natočené nebo remástrované v 5,1 pak je to rozhodně velké plus a né zbitečnost. Ale jak jsem tu už jednou řek, 1000 lidí 1000 názorů. :) |
![]() manitou |
24.03.2008, 21:34.40 | |
RE: Hudební kanály v DD....ale to je přece jasné.Já mam rád v 5.1. především hudební koncerty.Třeba poslední Collinsům počin,nebo Peter Gabriel Growing Up z Milána 2003, to je moje parketka.Ale klasické videoklipy mám nejraději ve stereu,popravdě řečeno spíš poslouchám než koukám...asi profesionální deformace ;) |
![]() Saxon |