| 26.03.2008, 08:37.01 | |
8 konvertorů ... Jak na to??Mám Humax Icord. Chtěl bych na něj připojit 8 twin konvertorů ( Icord je dvoutunerový) ale nevím jestli to zvládne neb v nastavení Diseq je jen toto:Diseq A Diseq B Diseq C Diseq D Diseq 2.0A Diseq 2.0B Diseq 2.0C Diseq 2.0D Toneburst 1 Toneburst 2 jde s tímhle nějak udělat 8 konvertorů. Jo a nelze použít EMP přepínač na 7 konvertorů protože Icord nepodporuje dva otočné systémy na jednou ( na každém tuneru jeden) Co je vůbec TONEBURST??? |
![]() Tomáš |
| 26.03.2008, 09:32.20 | |
Thomastone burst...možná v tomto případě...impuls na určité frekvenci na ovládání (něčeho).Nicméně Humaxe Icord ja něznáju:-) :8) |
![]() cb21 |
| 26.03.2008, 14:19.12 | |
Téma: 8 konvertorů ... Jak na to??Jen tak pro zajímavost, k čemu to bude dobré? |
![]() sateliťák |
| 26.03.2008, 14:41.53 | |
icordmel jsem icorda jeste pred updatem na vanoce, sli mi tam 4 satelity, ale sel jenom jeden tuner, jeden zajemce ho chtel tak jsem mu ho nechal. Po update jsem si ho koupil znovu a sel mi jenom jeden satelit, ty ostatni mi nesli, nemohl jsem to pochopit kdyz to predtim slo a ted to nejde. Tak jsem ho vratil zpatky. Velmi spatny s podporou, za 4 mesice jenom jeden update. Nikdo nevi jestli nekdy pujde ethernet atd. Humax nasliboval hory doly a ted nic ;PJsem zvedavy jestli to dostanes do kupy, protoze jsem cetl, ze tam jsou problemy s Diseqc, nekteri fungujou, nektery ne. Slysel jsem, ze to prej slape pres Spaun. |
![]() docdoutnik |
| 26.03.2008, 16:01.45 | |
RE: 8 konvertorů ... Jak na to??..je pravda, že např. technisat s podporou firmware je úplně někde jinde. --cca.jednou měsíčně vyjedou s aktualizovaným FW, což u humaxu poslední dobou je totálně pase!!! :fuming: |
![]() Fugas66 |
| 26.03.2008, 17:59.10 | |
8 krát pár způsobůJe úplně jedno, v kolika skříních jsou ty dva tunery osazeny (zda v jedné, či dvou).Toneburst je povel, který patří do množiny povelů, používajících 22kHz. Většinou se používá, jako povel pro klasická relátka 2/1, místo povelu DiSEqC 1.0 A,B. Můžeš použít relé P168 a ovládat ho pomocí příkazu ,,jdi na,, v menu motoru (DiSEqC 1.2), nebo pomocí povelů DiSEqc 1.1. Ve výčtu u tvého přijímače ale nevidím ani jednu z těchto možností. Zvolil bych tedy variantu dvou DiSEqC 4/1 relátek napojených přes relé, které reaguje na přivedené napětí 12V a překlopí se (EMP E.112-E). A 0V B 0V C 0V D 0V A 12V B 12V C 12V D 12V Zkontroluj, jestli na zadním panelu Humíku máš konektor, nebo svorky 0/12V. Další variantou je opět použití dvou relátek 4/1, zapojených přes relé SUR220(dříve,2 vstupy,příjímá povely DiSEqC 1.1), SUR211(nyní,2 vstupy,příjímá povely DiSEqC 1.1), SUR420(4vstupy, příjímá povely DiSEqC 1.1 nebo 2.1) I tato varianta, je pro Humíka tabu. Možná by také stálo za úvahu: 1.Vyměnit reciver 2.Použít generátor povelů DiSEqC Pokud začíná označení DiSEqCu číslicí 1, jedná se o povel od přijímače k zařízení (např. relé,motor). Pokud začíná označení DiSEqCu číslicí 2, jedná se o povel od přijímače k zařízení (např. relé,motor) s možností přenosu informace od zařízení (např. relé,motor) zpět k přijímači (natočení motoru se nezdařilo atd.....) Zároveň bych se chtěl omluvit za jednu chybu, kterou jsem zde včera napsal. Relé SUR210F sice může sloužit k přepínání mezi dvěma multipřepínači Spaun, ale jen max. dvou 9/X. |
![]() mirasat |
| 27.03.2008, 00:28.40 | |
Tone BurstSatelitní přepínač: Ovládání vstupů je řízeno příkazem Write N0 =Position= nebo příkazem =Tone Burst= |
![]() poky1 |
| 27.03.2008, 15:18.56 | |
RE: 8 konvertorů ... Jak na to??pojdmě vytvořit nějaké fórum, ohledně praktických zkušeností s provozem více jak čtyř LNB na jednom příjímači.Existuje několik variant:EMP 168,dva Diseqc 4/1 s relátkem ovládaným 12 volty,nebo s pomocí relátek,které přes sebe propouštějí ovládají povely do klasických DiseqC přepínačů. Je to téma docela zajímavé,poslední dobu dost časté a panuje v něm dost nejasností. Já mohu potvrdit,že EMP 168 správně funguje s modelem Technisat CCI2,s modelem DigitS2 a MF4S CC také,ale přepínací prodlevy jdou až do deseti vteřin.U Technisatů je vše řešeno na přes D 1.2. U modelů Openbox 8xx je situace taková,že pod D 1.1. komunikace probíhá naprosto bez závad až do vypnutí příjímače do Stand-by,po opětovném zapnutí je komunikace nulová.Režim 1.2 jsem u Openů netestoval.Předpokládam že to bude podobné.... |
![]() Saxon |